Fly me to the moon

 
Har haft ännu ett resemöte med gänget ikväll. Idag spikades alla datum så nu är det fritt fram att boka våra första flyg. Taggad!

I would never do you wrong or let you down.


Hallå hallå!
Flyget var såklart försenat så kom hem till min varma sköna säng runt 4 snåret inatt. Har i princip sovit bort hela dagen idag men det unnade jag mig. Imorgon blir det ytterligare en sovmorgon eftersom Vm's första patient inte kommer förrän lunch så jag börjar inte förrän 15:45 imorgon. Skönt!
 
Så, mer om LA-resan då. Håll i hatten, nu kör vi.
Trippade in mitt i natten på hotellrummet i hopp om att inte fått en rumskompis. Det log dock en skepnad i sängen bredvid min så där släcktes det hoppet. Hittade en Björn Borg necessär i badrummet och hoppet tändes igen! Michaela vaknade till, jag frågade var hon kom ifrån och efter att ha konstaterat att vi båda var svenskar somnade vi gott. Stackarn hade inte kunnat sova för hon var orolig över vem som skulle komma in genom dörren.
Lördagmorgon bjöds vi på frukost, muffins och wienerbröd... Welcome to America! Rätt bitter över detta strejkade jag genom att äta en energibar och nötter, som jag haft med mig, istället. Jag värdesätter min frukost!
Klockan 9:30 rullades bussarna ut på stadstur och vi var inte hemma förrän 10 timmar senare. Jag sov mestadels under resan för visst var det spännande att få se kändisarnas hus, men jag har ingen koll på vems hur som var vems och jag minns inte ens vilka jag har att välja på att placera i husen. Walk of Fame var inte alls så glamoröst som jag tänkt mig, hela Hollywood kändes faktiskt rätt sunkigt. Ändå såklart, väldigt kul att se! Vi passerade även röda mattan som lagts ut inför söndagens Oscar gala.
På söndag hade vi lektoner hela dagen och då fick vi, tack och lov, en bättre frukost att starta dagen med. Jag studerade marknadsföring, CV skrivning och intervjuande(?) -säger man så?
Läraren var hur skön som helst och dagen gick faktiskt väldigt fort! Jobbigast var väl att vänta på mitt flyg från klockan 17:00 då lektionerna slutade till 23-snåret då planet äntligen gick efter någon timmes försening.
Tror man kan se lite av mitt "nya" hår på någon bild kanske. Är förresten klar med alla USA-studier nu med, underbart!
Nu säger jag godnatt och lämnar er med en bildbomb. Ha det fint!



LA

sitter på flygplatsen nu och bara väntar på planet. det är snöstorm hemma i denver så vissa flyg blev försenade/inställda men mitt går som det ska.

berättar bara lite snabbt om vad vi gjort, ni får bättre beskrivning och bilder till allt imorgon när jag är hemma igen.
igår var vi på LA stadstur med en buss. jag fick en svensk rumskompis från borås som bor i san diego här. självklart hade vi gemensamma facebookvänner då hon som sagt är boråsare. hur go som helst var hon så vi hängde hela lördagen :)
idag hade vi valbara lektioner hela dagen och jag valde de karriärinriktade valen. läraren var grym och det var faktiskt riktigt roligt! skola är inte så dumt ändå. ska nog plugga när jag kommer hem igen.
på fredagkväll träffade jag samuel förresten, efter att ha checkat in och sovit i 2 timmar. vi drog till en fest hos en av hans lagkamrater vilket resulterade i att jag fick 2,5 h sömn inför lördagen men, men. YOLO!!! (skämt åsido...)
för er som inte vet, samuel är längst till vänster på bilden.







Finding my way

hallå! framme i LA nu och väntar på att mitt rum ska städas. har spottat några andra människor som ser ut att vara au pairer men alla rör sig i grupp och jag känner inte för att socialisera just nu. hade en grym flygning hit! mitt första plan var överbokat så jag gav upp min plats och för det gav de mig $300 att flyga med för dem (United Airlines) och en första klass biljett till LA, hit alltså. satt på rad 1, gick på först, gick av först. de tog mig jacka och hängde upp den fint i en garderob. det bjöds på räksallad och en soppa i en riktig porslinskål med riktiga bestick (i ekonomi skulle det inte finnas mat alls). jag fick nötter serverade på silverfat, en varm handduk och en helt nygräddad chocolate chip kaka. säterna var bekväma och jag kunde till och med sitta skräddare. hur ska man kunna flyga "vanligt" igen efter detta?! nåja, det var kul så länge det varade :)
mobilbloggar så ni får ha överseende med staving och bildernas vinkel :)















Winter wonderland.

 
Har skypat med goa Sandra idag. Alltid lika trevligt! Igår skypades det med mor :)
Just nu försöker jag packa. Drar till LA imorgon och kommer behöva gå upp runt 4 snåret för att ta mig en snabbdusch, packa och komma i god tid till flygplatsen. Hotellet är fullbokat just nu så lär inte få något rum heller utan måste ställa av mig väskan i ett annat rum medans jag väntar, lite trist. Vill bra kunna få ett rum så fort jag kommer dit så man har det överstökat. Nåja, finns inget man kan göra åt saken.
 
Vi har haft snökaosvarning från igår till ungefär nu. Det ligger runt 20-30 cm snö på marken utanför mitt hus nu. Vägarna var glashala igår och jag har bara allrounddäck, inte kul att glida förbi infarten igårkväll vill jag lova. Som tur var var det nästan inga andra bilar på vägen och jag var ensam i bilen.
 
Nu ska jag återgå till packandet som jag helt ärligt inte ens börjat med, man jag vet ungefär vad som ska packas! :) Ha det toppen! Kommer hem igen natten till måndag. Kanske får tid att blogga lite när jag är borta, annars får ni ha det så bra!

I am human and I need to be loved, just like everybody else does.

 
Jag jobbade lördagnatt eftersom mina vf hade dejtkväll med middag och hotell eftersom de inte firade alla hjärtans dag. De är rätt stort att ha en dejtkväll då och då här i USA för att hålla kärleken vid liv. Inte en så dum idé ändå tycker jag. Kan tänka mig att man lätt fastnar i gamla spår. Å andra sidan förnyade Heidi och Seal sina bröllopslöften varje år och vi vet ju hur det gick för dem... Men vad vet jag.
Har i princip bara suttit hemma från lördag till idag. Trött på att inget händer drog jag och köpte hårfärg, och färgade håret. Jag behöver något nytt!
Vm berättade för mig att alla au pairer har varit jättebra men en utav dem verkade aldrig riktigt lycklig och hon tror att hon var trött på att allt stod stilla. Jag förstår helt och hållet. Varje dag är det det bråk om mat. Väl hemma från skolan ska man göra läxor, äta och hinna med aktiviteter. Det händer aldrig direkt något nytt, det finns inte tid för något nytt. Sommaren kommer bjuda på mer variation med även ca: 12 timmars jobb varje dag. Jag ser fram emot det med en skräckblandad förtjusning.
Nåja, jag tänker för mycket om kvällarna. Ska försöka koppla av till andra boken i "The Mortal Instruments" serien nu innan jag somnar. Godnatt!
Man ser absolut inget av hur håret blev. Körde på kastanj så det är lite rödare än jag tänkte mig men det funkar. Fick bort de blonda topparna från min ombre i höstas med. Har missat lite småfläckar men, äsch! För att vara mitt första färgningsförsök själv är jag nöjd. Ska försöka knäppa en bättre bild inom kort.

Can we just for a night let the stars decide where we belong.

 
I fredags var jag, Elin, Lina och Louise på Alessos spelning som jag nämnt tidigare. Det var grymt!! Före honom spelade två andra DJ's. Den första, Joman, var jättebra men den andra, Jontron, var ingen höjdare direkt... När vi kom dit var det knappt några där så vi tog första parkett som vi höll hela kvällen. Kan ha varit en av de bästa kvällarna här i Denver, hade så himla kul! Läste på Emma och Linns blogg om klädkoden på SHM's spelning i San Fran och tänkte berätta att den inte var bättre här. Vi va några av få tjejer (inga tjejer här gillar house) som var där och andra gick liksom runt i en BH+sport top över och truckerkeps. Andra i trosor, BH och stay-ups. Varför liksom? Jag dansade mig svettig men hade jeans och linne med öppen rygg för att lufta mig, man behöver ju inte gå näst intill naken liksom... Nåja. ALESSO VAR GRYM!

Give your heart a break

 
Tjabba tjena!
Glad alla hjärtans dag vill jag önska er mina trogna läsare! Har haft en skypedag idag med lite Prim, farmor och farfar, mor och Pernilla. Som ni förstår blev inte så mycket annat gjort då. Var på IKEA för att köpa mandelmassa till mina semlor men det var slut, kommer inte nytt på måndag så får vänta tills dess. Men den som väntar på något gott...
För att fira denna högtid, som känns rätt överskattad som singel, ska jag, Isa, Jennifer och Elise ut och äta i Southglenn. Vet inte riktigt vad det blir än men jag är på vad som. Har redan slukat en B&J idag för sakens skull.
Hoppas att ni alla haft en bra dag, tills nästa gång vi ses! Puss

You're not alone. We'll be here like solid stones, by your side.

 
LA läxan är nu helt färdig, känns riktigt skönt! Axeln har börjat bli bättre med så tänkte dra förbi gymmet imorgon efter att ha släppt av ungarna i skolan. Ska sedan stanna förbi IKEA och köpa mandelmassa för att göra lite försenade semlor. Måste ha semlor. Passar ju fint på alla hjärtans dag så slipper jag göra hjärtformade kakor. Kanske kan göra hjärt-semlor. Imorgon är även en tvätt och städ dag så kommer verkligen ha fullt upp. Det ligger bruna bananer i fruktskålen med som skriker "bananmuffins med äpple!" - till mig. Barnen är lediga både fredag och måndag så det kommer bli en lång helg. Är dock ledig på måndagar så ska försöka fly huset då på något vis. Jobbar nämligen lördag-söndag. Ska på Alessos spelning på fredag, han är en svensk DJ för er som inte känner till det. Kommer bli kul!
Nu har jag bara bombat er med info känner jag så ska avrunda här och förbereda för att hämta ungarna. Hade inte en bra morgon så vi får se hur resten av dagen blir. Tjingeling!
Kände för att publicera denna goa bild igen. Mamma, farmor, Antonia, Pernilla. Ni är himla bra! :)
(Alla andra med såklart)

Nu kan du få mig så lätt

 
Jag vet att det varit dåligt med bloggande nu, förlåt! Har mycket att göra med LA läxan som ska in, men kommer nog färdigställa den imorgon. Har redan skickat in dagboken som jag fick 100% på, det känns ju bra i alla fall.
Var uppe i Vail med Jen i lördags och åkte skidor. En kvinna lyckades kapa mig på en transportsträcka så vi kraschade rätt gött och jag har blåmärken här och var samt förbannat ont i axeln som jag fortfarande helst inte lyfter alls. Men, men, kunde varit värre! På grund av detta har jag inte orkat ta mig till gymmet men ska dit imorgon och gå på bandet eller något, funkar inte att ligga hemma och sova hela dagarna. Har en massa serier att ta igen med så går eventuellt på bandet här hemma istället framför TVn.
På lördag drog vi även ut en sväng downtown och sedan till en collegebar. Måste verkligen hitta lite amerikanska vänner och komma in i USA livet på riktigt. Annars händer inte mycket. Barnen hade lekt i mitt rum igen i helgen och slagit sönder ett av mina shotglas som jag köper i alla städer jag besöker som souvenir. Jag hade tur i oturen eftersom det var mitt Vegas glas som gick sönder, jag har inte varit där än så har chans att köpa ny, men det suger för det var en present från mina vf från när de hade varit där.
Nu är det läggdags för mig, hoppas allt är bra där hemma!
Puss godnatt.

I wanna make you feel wanted

 
Hon är rätt go när hon inte skäller.

After all, we're only human. Always fighting what we’re feeling. Hurt, instead of healing.

 
Matchen igår var rätt dålig. Colorado fick en del bra bra chanser men tog inte vara på dem. Dock berodde det mycket på att Viktor Fasth storspelade! Som ni kanske läst på de svenska nyheterna med. Han gjorde ju matchen sevärd. Trots Avs förlust blev mitt svenskhjärta väldigt stolt. Vm kallade mig "dork" när jag sa detta till henne dock haha!
När jag åkte till matchen småduggade det lite. När jag kom hem såg det ut såhär:
och när jag vaknade såhär:
Nu är mer än hälften borta igen. Colorado i ett nötskal. Hoppas dock det ligger kvar uppe i bergen för jag ska med Jen upp till Vail på lördag :) 3e gången jag åker skidor för denna säsongen.
 
Idag har jag inte gjort mycket mer än att sova. Har huvudvärk igen men för tillfället är den borta så håller tummarna för att den inte kommer tillbaka. Sömn är nog nyckeln till allt. Vaknade runt 12:20 av att städerskorna kom så då klädde jag å mig och drog till mallet för att äta lunch, med mig själv... Orkar inte vara hemma när de är här, man känner sig bara ivägen. I-landsproblem. Men jösses vad jag kommer sakna att ha någon som städar mott badrum, haha! Jaja, nu ska barnen hämtas och sen blir det simning. Ikväll ska jag ha skypedejt med mina 3 resekompisar. Har nog missat att säga med med Victoria, en tjej som kom hit samtidigt som oss andra ska också med! :)

Make me proud.

 
Hade precis ett jag-blir-så-stolt-att-jag-nästan-vill-gråta-moment med lillan.
Hon: Där är IKEA!
Jag: Ja! Hur stavar man IKEA?
Hon: I-K-E-A.
Jag: Grymt! Vilket land kommer det ifrån?
Hon: Sverige!
Jag: Hur vet man det?
Hon: För det är blått och gult!
Jag: Men hur kan blått och gult vara Sverige?
Hon: För Sveriges flagga har de färgerna!
Vi: SIDE FIVE!! (intern grej vi gör när något awesome händer)
Känns bra att jag lärt dem något i alla fall. Nu ska jag piffa till mig och sedan plocka upp Angie inför kvällens match.
Tjingeling!
 

I never knew just what it was about this old coffee shop I love so much.

 
Avslutade precis ett skypesamtal på över 1,5 h med världens bästa Prim!
Tidigare idag har jag hunnit med att gymma, kolla Avalanche's träning och lunchat med Jen. Jag är ingen expert direkt, men Avs har problem med sitt PP enligt mig. Suger att Landeskog är skadad med och att Ryan O'Riley inte kan ta tummen ut och skriva på det jäkla kontrakt han blivit erbjuden.

Time does fly

 
Idag är det 182 dagar sedan jag åkte till USA. Idag är det 182 dagar kvar tills min sista jobbdag. Tiden här har verkligen flugit förbi! Jag har bokstavligt talat halva tiden kvar och det känns som att det kommer gå mycket snabbare än vad det redan gjort. I februari ska jag till LA. I mars/april till Florida Keys (och träffa Johanna med familj!!). I maj blir det Oklahoma och i juni New York. I slutet på juli blir det Vegas med brudarna och 5 augusti är min sista jobbdag. Sen har jag ju i och för sig en resemånad kvar att uppleva men den kommer verkligen dra förbi fort. Ja, jag är hemma snabbare än ni kan tro.
Fick sms av min hockeykontakt Bob ikväll med, får biljetter till matchen på onsdag mot Anaheim Ducks. Denna gången hakar Angie på. Wohooo!

The A-Team

 
Har laddat upp med ett paket blåbär och ett paket hallon (som jag i princip redan slängt i mig) och ska nu göra majoriteten av min läxa är det tänkt. Jag har 12 dagar till deadline men vill inte vara ute i sista minuten, det ger inte så bra intryck skulle jag tro. Klockan 19:00 börjar Avs matchen mot Dallas Stars där underbara Loui Eriksson spelar. Har haft en liten crush på honom sedan hockeylaget slog ut fotbollslaget i Fångarna på Fortet. Nog skrivet här, plikten kallar. Over and out!

My free card

 
Idag spelades Superbowl, en närmast helig högtid för amerikanarna. Det är finalspelet i amerikansk fotboll det handlar om. Baltimore Ravens mötte San Fransisco 49ers och vann en jämn och underhållande match. Vi alla höll på 49ers för Jen's skull då hon är den mest insatta (ungefär som när jag tvingar Linnéa och Johanna att hålla på Brynäs, de kan även några namn). Annars hade jag nog hållt på Ravens då de slog ut vårt Broncos. Jag vill gärna tro på att man förlorade mot de bästa. Vilket vi nu kan säga att vi gjorde. Superbowl partajet tog plats hemma hos mig och kom gjorde Angie, Jen, Elise, Louise, Lina, Lucy och Anna. Stackars Elin var tvungen att jobba, du var saknad! Vi hade ett helt smörgåsbord, som man skulle sagt även här i staterna. Det var pizza, kyckling, chips och olika sorters dip samt läsk och öl. Mätta och belåtna hade vi alla en go kväll tillsammans. Jag gillar mina vänner här, jättemycket.
Imorgon ska jag gymma bort att skit jag tryckte i mig idag. Har börjat öka vikterna och repetitionerna eftersom jag märker att jag blivit starkare, vilket är skitkul! Älskar att ha träningsvärk!

En gång Brynäs, alltid Brynäs.

 
Just nu är jag glad att jag inte är i Sverige. Vad är det för fel Brynäs?? Kom igen! Ni klarar det här!

R.I.P. to the girl you used to see, her days are over.

 
Idag har jag fått ett jobberbjudande på ALDO för att jag "just looked so good!", känns skönt. Tackade dock nej eftersom vi enligt lag inte får, men kom därifrån med ett par skor i alla fall.
Har gymmat idag med, har börjat köra 1 timmes kondition och sedan 30 minuter styrka, känns som en bra kombo. Får bara börja fila lite mer på vad jag stoppar i mig så ska man väl förhoppningsvis se någon form av resultat snart. Jobbade bara mellan 7:00 - 8:00 idag eftersom barnen hängde med skolan för att åka skridskor när de var klara med skoldagen. Väldigt lugn dag med andra ord. Imorgon är de dock lediga av okänd anledning så vi ska till akvariumet för att döda några timmar.
Allt för idag! Godnatt gott folk :)

RSS 2.0