Mama's gonna buy you a mockingbird.


Har blivit matchad med en till familj! Denna hade bara ett barn... eller ska man kalla det foster? Barn X ska nämligen födas 23 juni enligt beräkningar. De ville ha mig som au pair men jag känner mig inte redo att ta hand om ett barn i den åldern (anländer i augusti), stod även att föräldrarna kan vara borta mycket - så jag ringde huvudkontoret i Boston och tackade nej. Löjligt hur nervös jag var! Stammade som en idiot och mitt färdiga tal i huvudet kom inte alls ut så som jag hade tänkt mig! Jag fick i alla fall sagt vad jag ville och nu är jag fri och redo att roffas åt av hungriga värdfamiljer! :)

Houston, Texas hade jag annars hamnat i.
När jag inte jobbade hade jag kunnat hänga vid poolen sa deras profil.

Did you lose yourself somewhere out there? Did you get to be a star?


Ikväll ska jag kolla volleyboll med Johanna med start klockan 19:00. Detta innebär att jag missar både Bonde söker fru och förmodligen Grey's, får ta igen det på annat vis. Annars har det varit en rätt tuff dag som jag har vilat upp mig ifrån så gott jag kan nu. Imorgon ska jag spontant iväg till Växjö för att kolla hockey då jag inte haft chans att se en enda match denna säsongen ännu.

Ha det fint!

Never back down


Det sägs att underbart är kort, så låt oss njuta medan vi kan :)

Låt det va som i en film


Denna kan jag också tänka mig i julklapp :)


Jag kan inte prata med dig när du tittar bort.


Igårkväll körde jag hem från jobbet i full storm. Tänkte tanka innan jag gav mig ut på stora vägen så ställde mig vid en pump på Shell och fick kämpa extremt mycket för att ens få upp dörren. Väl ute högg vinden tag i mitt kontokort som nästan strök med, höll det i ett supergrepp! Blåste efter det nästan bort själv men lyckats ändå sätta in kortet i kortläsaren som vägrade ta det. Frusen av vinddraget gav jag upp och satte mig i bilen igen efter viss möda. Körde hem i 50 km/h för att hemma mötas av ett icke fungerande Internet. Nåja, strömmen tog hon i alla fall inte, den där Berit.


Trouble is our only friend.


Tänkte på en grej som slog mig när jag gick från pappas lägenhet till parkeringen (ca 150 m). Jag kastade sländigt rädda blickar över axeln trots bristen på folk i det väl upplysta och lugna området. Det kan bero på att jag är extremt mörkrädd... men också att man inte kan känna sig trygg någonstans längre. Jag funderade på om jag skulle skrika, springa, göra både eller stelna till av chock om jag blev överfallen. Skulle jag kunna slå tillbaka? Hmm, många tankar hinner snurra på en liten stund. Man blir ju helt tokig på allt. Orkar inte tänka mer. Den meningen får avsluta detta inlägg, ciao!


Bild tagen för exakt ett år sedan i Sevilla, när min klass hade avslutningfest efter att ha klarat alla slutprov till vår TEFL utbildning.

There's something about this place.


Idag slutade jag jobbet redan vid 19:15 istället för 21. Jag stack då till lägenheten och spanade in Färjestad - Brynäs matchen som börjat vid 18:30. Vann gjorde dom på straffar och jag är så solt! Trots att Färjestad kvitterat med 11 sekunder kvar på ordinarie matchtid. Att säga att man är stolt låter jättetöntigt men jag vill liksom bara krama om allihop och bjuda på tårta. Jösses, lärarrollen har börjat ta över totalt!
Nu är jag hemma och kollar på någon halvdryg film. Får se om jag orkar se hela, annars blir det nog något avsnitt av underbara Modern Family innan jag somnar.


I laughed so hard I think I died


Jag har suttit och skrattat högt i nästan en timme nu. Hamnade på denna sidan för första gången. Varför har ingen tipsat mig om den tidigare?! Åh, jag avlider! Haha! Sparade några av de bästa för att kunna visa upp för er.


Sometimes when I close my eyes I pretend I'm alright, but it's never enough.


Idag är det min namnsdag. Aldrig tidigare har jag fått så många graturationer och kramar. Vi drar nämligen dagens namnsdag i skolan varje dag. Jag fick även en teckning, men det var till och med innan de fick nys om min namnsdag. Det kändes fint.


You'll never take the rain out of Seattle


Jag helt glömt att berätta!! Jag har blivit matchad men ännu en familj! Detta gäng bor 10 minuter utanför Seattle och pappan jobbar som "President". Hmm, borgmästare för Seattle kanske? Dock har även denna familj 4 barn och vid ankomst är den äldsta 5 år och 11 månader. Det blir alldeles för mycket så om de tar kontakt blir det ändå ett nej från min sida. Åh, jag måste lägga upp en video så jag får ännu fler familjer. Vill verkligen att detta ska sätta fart nu, behöver något att sikta fram emot. Hade dock inte varit så dumt att bo i Seattle tror jag.

Space Needle är ett känt landmärke därifrån.


It's a new day, it's a new dawn, it's a new life.


Jag har precis avslutat ett långt (långt som i över en timme) skypesamtal med min barndomsvän Viktor. Han bor för tillfället i Tyskland och satsar på ridningen. Har inte hört från honom på evigheter men nästa helg ska jag, Johanna och Oscar ner och hälsa på honom! Det ska bli sååå roligt! Har aldrig varit i Tyskland heller så det blir en bonus. Vi tänkte bila ner och stanna från lördag till söndag. Nu ska jag sova. Godnatt!

Inte jättesnygg bild på mig... men det är den senast tagna på oss två. Från studentbalen 2010.

I wouldn't have it any other way.


Okej, har spånat vidare och kommit på lite fler julklappar. Förra året fick jag ett par Hunterstövlar, så detta året täntke jag mig ett par sockor till dem. Dessa närmare bestämt, i färgen CREAM.

Kabelstickat är ju så himla hypat nu med så det blir ju perfekt, själv tycker jag dessa sockor är tidlösa.

Även ett par dunsockor hade varit mysigt. Har gått sönder mitt förra par.

Det är vad jag kommit på hittils. Haha, märks det att jag är en frusen persom kanske?

All I want for Christmas is you


Becka har tjatat hål i huvudet på mig för att hon vill veta vad jag önskar mig i julklapp. Kom på en grej igårkväll när jag inte kunde sova. Så nu har jag googlat och googlat och googlat (undra om "googla" står med som ett verb i svenska akademins ordlista?) efter det jag sökte. Ett undervattenshus till min kamera! Det finns två olika modeller som är kompatibla med min Canon IXUS 220 hs, en går ner till 3 meters djup och den andra hela 40 meter. Tänkte att summan av dem kanske låg runt 500 lappen. Fick en smärre hjärtattack när jag insåg att hus nummer 2 (40 meter) gick på 2300 kronor. Efter mycket letande hittade jag dock ett för 1770 kr. Fortfarande mer än vad jag vill att min kära familj ska lägga ut på mig, så jag letade vidare efter hus nummer 1 (3 meter) som verkade vara slutsålt överallt. Med en modell kvar i lager hittade jag det på proshop.se. 441 riksdaler går det på, vilket är fullt överkomligt med tanke på tidigare resultat. Nog tjötat. Här hittar ni länkarna till dem, den som nu känner sig manad att ge min en fin julklapp :)

Hus nummer 1

Hus nummer 2


Quicky


Just nu sitter jag i mitt rum och väntar på Lillie som skulle stanna förbi med lite fika. Slutade redan vid 13.30 idag så sedan jag kom hem har jag betalat lite med fakturor och satt in i min så kallade "Vuxenpärm".
Ikväll är det final i BSF och efter det är det ett nyss avsnitt av underbara Grey's, det ska ses hos Becka. Nu kom Lillie! Ciao!

I just shot a man down


Mitt skytte går som sagt framåt, idag var det tisdag och dags att skjuta igen. Vi har upptäckt att skotten inte varit av högsta klass och bytte ut dem. Resultatet hos de sittande skyttarna ökade enormt mycket! Själv sköt jag 6 poäng bättre än sist. Hade kunnat få mycket bättre men undermedvetet förstör jag för mig själv. När det går som bäst ifrågasätter jag liksom min framgång och varför jag gjort mig förtjänt av dem, sen sabbar jag allt. Släpper fokus och bara drar iväg ett skott. Idiotiskt. Måste träna bort detta... Nog med skyttesnack nu, det är fruktastvärt tråkig läsning för den oinsatte. Tjingeling!


Regrets and mistakes they are memories made.


Följande veckas läsning kommer inte bli något extraordinärt. Det bjuds bara på jobb efter jobb och inget annat är heller planerat. Drog bort till staden efter jobbet idag och köpte mig ett nytt puder av märket MUS (Make Up Store) inne på Kicks. Behöver ett ljust nu när man blivit sådär vinterblek. Hade dock inte skadat med lite färg...
Jag stannade även förbi mitt andra jobb för lite snack och avlämning av kläder som Jennie eventuellt vill låna till ett kalajs i helgen. Jag har även hämtat ut ett paket på posten från nelly.com. Där i låg min juldagsklänning som satt som en smäck! Outfits för julafton/dag och nyår är klar. Nu måste jag bara lista ut vad jag ska göra också :) Lägger upp bild på klänningen senare.


If I wear a mask, I can fool the world, but I cannot fool my heart.


Ikväll blir det jobb på Stanton's och jag börjar nu, 16.00. Räknar man med denna kvällen infaller inte min nästa lediga dag förrän 13 dagar, det tycker jag är mycket men jag har ju tagit på mig det själv så jag ska inta klaga. Vardagarna spenderas i skolan och helgerna på Stanton's. Behöver man pengar får man jobba för det, eller sälja saker på Tradera - det måste jag ta tag i!

Ni får en somrig sudentbild i den kalla vinterkylan!

Tell the world I'm coming home.


Kom hem från Johanna runt 11 tiden. Hemma fanns Becka, Alfred och mamma som stod i köket. Satte mig i soffan när mamma börjar skrika vilt. Två hundar sprang omkring på gården och hade siktet instället på mot vägen. Jag hoppade i ett par skor och lockade in dem på gården, sen började vi ringa runt för att kunna lista ut vems hundar det var. Ca: 30-40 min senare kom ägaren, bosatt några kilometer bort och hämtade dem.


Look at me, you may think you see who I really am. But you'll never know me.


Nu är jag hos Johanna och filmmyser med lite halloumi. Tänkte att ni kan få läsa om min gårdag så detta är ett tidsinställt inlägg till er, enjoy!



Jing, min systers barndomsvän går en make-up utbildning i Göteborg och behövde en modell för ett uppdrag hon fått i skolan. Tada! Där var jag. Så Emma och Robin hjälpte till att fota och vi vandrade runt i staden för att hitta snygga bakgrunder. Bilderna som följer är bara från min kamera, får de riktiga från Emma inom några veckor.


Fly like the wind


Idag gick jag upp tidigt för att hänga med Johanna till Grimetontrakten där hon skulle tävla. Det var bara en clear round och hon ställde upp i två klasser, gick nollad i båda. Grattis Johanna och Glen! :)


I can't sing a love song the way it should be.


Jag har alltid varit lite av en Twlight nörd. Redan 2006 hade jag läst ut den första boken och väntade spänt på en ny, jag tvingade även alla mina vänner läsa om den omöjliga kärleken mellan en vampyr och en människa. 5 år senare kom fjärde bokens första del ut på bio. Den ska jag, Johanna, Linnéa, Carro (kusin) och hennes kompis Alva se idag i Varberg.
Jag är för övrigt helt slut idag så funderar på att dra en powenap, men måste hämta bilen på verkstaden med så allt krockar. Ni får en bild på Linnéa medans jag funderar ut vad jag ska ta mig till.

We are who we are


Det var som sagt en liten tävling på skyttet idag. Jag och mitt Hönryds Kvarn kammade hem en 6e plats. Inte fy skam! Jag fick med min ett kassaskåp hem. Visade sig att det var just det min syster kammat hem förra året när jag bodde i Spanien och hon sköt. Great minds thing alike!


There's a fear in me that I'm not showing.


Denna månaden har jag varit riktigt bra på att spara! Snubblade (såklart) in på lite shopping dock. Det var längesedan jag visade upp inköp i bloggen, mest för att det kan ha blivit lite väl mycket på senaste tid och jag kanske rent utav skäms för det. Den senaste månaden har jag bara lagt pengar på vindrutetorkare, halloweengrejer besiktning av bilen och rosa bandet bidrag, men fick i veckan hem ett paket från Style Encounters London! Ett paket är ju inte så farligt faktiskt. Nedan ser ni vad som låg i :)

Glömde visst ta kort på hela skjortan men det är ju detaljerna som räknas, right?

Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans.


Skyttet går framåt, sakta men säkert, än är det inte vad det en gång var. Jag har på något vis utvecklat nerver? Imorgon är det dags för en liten plojtävling kallad "Företagscupen" på skyttet. Jag skjuter för pappas och hans bröders företag Hönryds Kvarn. Det är även dags för hockey igen efter uppehållet, Bonde söker fru OCH Grey's anatomy, big day! Får ta igen det på webben.

Ska förresten jobba på att göra en au pair video att lägga upp. Fick ett samtal från EF där de rekommenderade det för snabbare matchning, och jag vill verkligen matchas snart så jag har något att se fram emot under detta mörka halvår! Ska spinna vidare på det och försöka komma på något inte allt för töntigt. Tidigare har jag även blivit tipsad om att "rensa" min facebook. Det blir i och för sig alla så det gäller inte bara mig! Tycker dock att om de vill ha mig så får dom ta mig för den jag är.
Det många inte förstår är att man inte lever samma liv där borta som hemma. I USA hade jag sneakers, straight leg jeans och typiskt amerikanska kläder. Jag var inte den som syntes och hördes mest utan försökte mest passa in medans jag försökte fundera ut vem jag var och vem jag ville vara.
Jag kommer ge upp ett år av mitt svenska liv för bygga upp ett nytt på andra sidan Atlanten nästa år och jag ser fram emot det. Jag älskar utmaningar och är redo för en förändring.
Nehe, nu är det nog dags att avsluta innan jag maler på alldeles för mycket. Det är jag bra på! Jag skrev 6 A4 sidor om filmen The Notebook på ett nationellt prov i svenska en gång.


I'm addicted and I just can't get enough.


Vårat Internet här hemma har inte fungerat på nästan en hel vecka. Jag är inte så high tech att jag bloggar från mobilen heller så det har helt enkelt blivit en ofrivilligt uppehåll från bloggen.
Vad har jag gjort under veckan då?
I helgen var jag i Göteborg på en slags årlig Thaifest där det även hölls en skönhetstävling. Jag tog på mig jobbet som stylist till min kusin Caroline och hennes kompis Alva som ställde upp i tävlingen.

De tävlande.


Pristagarna.
Caroline kom tvåa, tjejen bredvid med grönt band vann. Hon i rosa band blev vald till publikens favorit och hon i gult kom trea.

Mina små, Caroline och Alva.

Nu ska jag iväg till skyttet!

Exhausted


Idag har jag jobbat i skolan och på Stanton's. Är helt slutkörd! Behöver sömn men måste först planera klart min mattelektion imorgon (underbar framförhållning!!). Hade tänkt sova i helgen men från och med fredagkväll till söndagkväll är den med fullbokad. Sova kan man göra när man är död, tanken att bli zombie på heltid har slagit mig.
Jag tycker nämligen denna look tar fram det bästa i mig. Right?

Little monsters


Höstlovet är nu över så det är dags att gå tillbaka till skolan och räkna ner dagarna till jullovet. Förstå mig inte fel, det är jätteroligt att jobba i skolan men jag är så rackarns morgontrött att varje dag jag stiger upp innan 11 är en pina! EMA-galan sänder live nu och jag vill verkligen kolla, men jag är såååå trött! Tänkte lägga mig i nästa reklampaus, bara så ni vet. Godnatt!


Thriller


Igår bjöds det på halloweenfest hemma hos mig. Jag hade laddat upp med spindelnät och spindlar, spöken, serpentiner, bål, jell-o shots och massa annat smått och gott. Det var tänkt som en hemmafest men som vanligt slutade det med att alla drog ut, så det gjorde vi med. Nu blir det bilder!


I can watch you forever


Idag ska det åkas till Varberg och kollas på bio. Vi ska se In Time med Justin Timberlake som huvudrollsinnehavare.

Filmen börjar 21.15 men vi ska äta innan dess och åker alltså lite tidigare. Imorgon är det dags för fest och förberedelserna har redan börjat! Jag hämtade en pumpa hos pappa i kvarnen tidigare idag.
Ville inte att den skulle rulla runt i bilen...

Sen åkte jag hem och karvade ut den! :)

Nu inväntar jag och Bobby bara resten av gänget sen drar vi!

I still get lost in your eyes.


Klockan 16.00 skall jag iväg till Euromaster och byta däcken på Fridolf. Annars idag har jag bl.a. lekt med Alfred och pimpat min tröja inför halloween.
Påminnelse till mig själv: Använd handskar nästa gång du leker med teaterblod.

Usch vad vinterblek man hunnit bli!

She ran away in her sleep and dreamed of paradise.


Har känt mig småkrasslig ett tag och idag har jag inte mått bra alls. Huvudet dunkar och näsan rinner. Skulle skjutit idag men ställde in det med risk för att skjuta sämre än sist. Nej nu orkar jag inte detta mer! Ska ta och äta lite frysta hallon så kanske jag känner mig bättre sen, om inte har jag i alla fall hockeyn att lyssna på ikväll :) Vi hörs!

RSS 2.0