Redo för vårterminen!

 
Hej!
 
Igår fick jag mejl från CSN om att min försäkran blivit godkänd inför nästa termin. Skönt, då var i alla fall den biten löst. Kom till jobbet imorse och insåg att jag också fått ett beslut angående studiestöd. De har inte ens gått över den nya ansökan jag skickade in men har ändå tagit ett beslut om att jag får lån! Heja! Antar att mitt överklagande mejl var väldigt övertygande. Förmodligen insåg de att felet låg hos dem och deras brist på kommunikation mellan representanterna, samt att mina betyg förmodligen inte kunnat gå från toppen till botten på en termin. 
 
Detta kunde inte kommit mer lägligt. Jag håller på att bli sjuk, igen. Det bryter liksom aldrig ut helt så det kommer och går i små vågor bara, vet inte vad som är mest påfrestande faktiskt. Jag är bara allmänt fysiskt och mentalt trött men genom detta beslut släppte en stor tyngd från mina axlar. Idag är sista jobbdagen på 10 dagar. Extremt skönt med tanke på att vi har jullov men jag inte haft lov ännu. Lite trist att missa den lönen men också skönt att kunna andas ut på riktigt! Nu är jag redo för jul!
 
Vill också passa på att tacka för julklapparna jag fått hittills, mor, far, Gerd, Becka med familj.
Farmor och farfar, far skickade över era pengar, tack så hemskt mycket! Betyder massor!
 
Om vi inte hörs igen på ett tag. GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
 

4.0

 
Hallå hallå!
 
Idag är det 21 december vilket betyder att det bara är 3 dagar kvar till julafton, men också att det är Pernillas födelsedag! Massa grattis på födelsedagen Pernilla! Är väldigt ledsen över att jag missar både tårtan på din födelsedag och skinkan på julafton. Hoppas hur som helst du får en toppendag och att resan till Brasilien blir fantastisk!
 
Jag har ännu inte fått svar från CSN, men jag har fått mina betyg i alla fall som jag skickat in nu. Här är dem så ni också kan ta del av dem!
A eller A+ är högsta betyget man kan få, de har samma innebörd. Det är om man får ett A- som betyget går ner lite man absolut fortfarande bra. Nästa termin kommer jag läsa en mer klass än jag gjort tidigare och dessutom ha en svårare engelska kurs och matte. Kommer bli svårt att fortsätta ha ett GPA på 4.0 som man kallar det här) men jag ska såklart försöka! :)
 
Jag slutar jobba klockan 17:00 idag sen ska jag och Lina på Colorado Avalanche - Toronto Maple Leaves matchen som börjar klockan 19:00.
 
Ha det gott!
 

Käppar i hjulet

 
Fick idag beslut från CSN, vilket jag tyckte var väldigt konstigt eftersom jag änuu inte haft möjlighet at skicka in de uppgifer (mina betyg) som saknas. Så nu har någon riktigt smart individ på CSNs kontor beslutat att neka mig studeistöd (eftersom jag inte skickat in mina betyg som inte blir officiella förrän imorgon) trots att jag har gjort detta väldigt klart för dem tre gånger och fått svar på att det är okej att skicka in dem så fort jag kan. 
Nu måste jag alltså börja om min ansökan och hamna sist i kön i processen igen. Jag måste också överklaga deras beslut och skicka in det skriftligt till deras kontor i Sverige inom en viss tidsram, för det kommer ju posten hinna med att ta hand om nu under jultider och med dokument från USA. Mejlade dem så fort jag kom till jobbet imorse och hoppas att det ska räcka, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra. 
 
Ber så hemskt mycket om ursäkt för detta negativa inlägg, imorgon när mina betyg publicerar blir de förhoppningsvis en roligare historia.
 
En annan positiv sak kan ju vara att jag, Lina och Shylah (amerikansk rumskompis) har under två dygn passat min kompis Elizabeth's hund Nala. Det var mysigt :)
 

So this is Christmas

 
Snart är det jul. Helt sjukt! Jag kommer att stanna kvar här och även om jag vet att ni hemskt gärna vill ge mig klappar (haha, kanske i alla fall) så behöver jag inget. Har dock sugit lite på den här julklapps karamellen ett tag och har kommit fram till en sak. Pengar. Pengar är supertråkigt att önska sig och ännu tråkigare att ge, men såhär tänkte jag. Jag behöver pengar till hyra o.s.v. men om jag önskar mig pengar så jag kan köpa något speciellt blir det nog lite roligare. Jag och mina runskompisar har pratat om att gå på Justin Biebers konsert när han kommer hit 4 april. Så jag önskar mig pengar så jag kan köpa en biljet till hans konsert. Tyvärr är biljetterna superdyra, även om man sitter på en ganska dålig plats, så bara bidrag till den kassan räcker gott och väl! Jag tror det kommer vara mycket känsla att bara få vara där med. 
 
 
Annars är här som vanligt. Det drog in en jätte snöstorm inatt så allt är helt vitt. Mysigt, men tror ingen var beredd på det. Campus öppnade 3 timmar sent och jag som skulle börjat 9:00 idag behövde ine dyka upp förrän 11:00.
 
Julbordet på IKEA var mysigt! Det åts massa mat och dracks julmust. SWEA (en svensk kvinnoklubb här i Denver) lussade och sjöng jullåtar samt luciasånger. Vi hade ringdans och hade allmänt jättekul! 
 
 
Våra officiella betyg publiceras om 3 dagar, då ska jag berätta för er hur denna terminen gått, ska också skicka in de sista uppgifterna till CSN så jag förhoppningsvis kan få ett beslut om studeimedel så fort som möjligt.
 
Igår åkte jag och Lina skridskor, som vi gjorde en hel del förra vintern med. Jag åkte på rumpan så fort jag kom ut på isen haha!
 
 
Ha det gott!
 

Vinterlov

 
Idag fick jag officiellt vinterlov, eller jullov kanske man säger? Hur som helst så är jag klar med skolan för denna terminen! Jag hade mitt sista prov idag i Puplic Speaking och räknade ut att jag kunde få så dåliga resultat som 75/200 för att ändå få högsta betyg så var inte alls särskillt orolig inför det. De två andra slutproven jag hade gjorde jag igår och de gick också bra.
 
Jag har inte direkt några planer på vad jag ska göra under lovet. Jag nämnde tidigare att jag, Lina och Hampus ska på IKEAs julbord, det är på fredag. Annars ska jag jobba som vanligt, men ändå försöka klämma in lite roliga event också. På tisdagar har vi (rumskompisarna) börjat gå ut och äta tacos. Det är en grej här, "taco-tisdag" och då kostar varje taco bara $1 och man bli mätt på tre stycken så en middag för runt 30 kronor är inte så illa! Något man kan unna sig som student tycker jag allt. 
 
Igår och dag bjöd skolan på frukost för att underlätta inför alla MSU Denver studenter denna stessiga vecka. Sitter för tillfälligt och tuggar på en bagel med mjukost som jag snodde med mig efter frullen, det får bli min lunch. Trodde det var slut med gratis mat där, men sen kollade jag min mejl. Idag, imorgon och på torsdag har jag sådan tur att mitt program (Hospitality) bjuder på frukost så tänkte stanna förbi där innan jobbet för att fylla på med lite energi. 
 
Ha det gott!

Back on track

 
Hej mina vänner!
 
Höstlovet är slut och ännu en vecka av lektioner har hunnit passera. Sista veckan i skolan faktiskt. Nästa vecka har vi bara slutprov hela veckan och jag har 3 prov utav mina 5 lektioner så det är inte så illa. Jag tror jag kommer klara det rätt bra och siktar på ännu en termin med högsta betyg i allt. Svaret på om jag klarat det får vi 18 december. 
Nästa vecka ska jag, Lina och en anna svensk kille från skolan till IKEA på julbord! Är löjligt taggad på det. Blir garanterat inte lika gott som farmors köttbullar och mammas ris à la Malta men det är det närmsta hem jag kan komma här borta. Man tager vad man haver!
 
Minns inte om jag berättat om vår helt galna och socialt missanpassade rumskompis? Hon har hur som helst flyttat ut, tror säkert det var minst en månad sedan nu. Kan låta väldigt tufft och elakt att säga så men hon kunde t.ex. komma in i mitt rum, väcka mig när jag låg och sov, och fråga om hon kunde äta min glass... vill tillägga att hon även var laktosintolerant och mjölkproteinallergiker och ändå gjorde såhär. Hon har även grov ADHD men tog aldrig sin medicin. I alla fall. Nu har vi fått en ny tjej och hon verkar jättesnäll! Hon är med i samma skidklubb på skolan som vår tidigare rumskompis så hon har pratat gott om båda parter till varandra så det ska nog bli bra! 
 
En annan lite kul grej var att en kompis skickade denna bilden till mig
 
Hon hade hittat den i skoltidningen. Någon hade visst tagit kort på mig och publicerat i skoltidningen utan att jag hade en aning om det. Är ju lugnt, ser ganska coolt obrydd ut haha
 
Ha det gott allihop!
 

RSS 2.0