Camping in Utah

 
Hej alla där hemma!
 
Grattis i efterskott Becka! Hoppas du hade en helt underbar helg i Stockholm!
 
Sedan jag skrev sist har jag hunnit med lite olika saker. Fick hem ett jättefint paket av mina kära JLM (Johanna, Linnéa & Mathilda) med sötsaker "bara för att", behöve verkligen en sista boost såhär i slutet av terminen. 
Har också varit på lacrosse match (surprise, surprise) och som vanligt skola och jobb. 
 
I veckan skrev Lizzie och frågade om jag ville med och campa lite spontant sådär, jag som är trött på mina helgrutiner här tackade ja direkt och vi åkte till Utah! Vi var ett ganska stort gäng när alla var samlade, runt 15 stycken säkert (majoriteten var Lizzie's killes kompisar) sov i tält och satt och tjöta runt lägerelden. Vi campade i Canyonlands (dör han från filmen 127 timmar klättade, fastnade med armen under en sted och skar av den med en fickkniv var) från torsdag-lördag, kom dit sent torsdagkväll så gick nästan och lade oss direkt. På fredagmorgon var alla utvilade och vi bestämde oss för att gå på en över 2,5 mil lång hike. Vad vi inte insåg var att 2,5 mil förmodligen var fågelväg och vi var tvungna att gå upp och ner genom 4 kanjoner innan vi nådde vårt slutmål. Utsikten var dock helt fantastisk! Bättre på färden än ändmålet men känns ruskigt skönt att ha gjort den vandringen. Inte nog med att vi var fast ute i Utah öknen i 7 timmar, vi hade ingen mat med oss och vattnet var slut när vi fortfarande hade 2 timmar kvar att gå. Fy! Klarade jag det kan jag minsann klara nästan vad som helst. 
Såhär såg det mer eller mindre ut hela vägen, denna bilden tog jag från Internet för det är så svårt att hitta något som kan göra den vackra naturen rättvisa.
Här är jag och hunden Angel och på en klippa och njuter av utsikten.
Detta var slutdestinationen. Här möter Colorado River och Green River varandra och det är därför vattnet delar sig i två olika färger. 
 
 
När vi väl var tillbaka vid vår campingplats på fredag tog vi det bara lugnt. På lördagmorgon möttes vi av en sandstorm och det var nästintill omöjligt att ens lämna tältet (som för övrigt reda var fullt av sand). Så vi packade ihop allt kvickt och begav oss till nästa staden kallas Moab. Moab är en liten stad med ca: 5100 invånare men naturen som omger staden gör att den har runt 1 000 000 besökare om året. Här gav vi oss av på en kortare hike (4 km ungefär) där man också kunde hoppa från 12 meter klippor, vilket jag såklart gjorde :)
På vägen mellan Canyonlands och Moab stannade vi även till vid en sen kallad "Newspaper Rock" som har historiska inristningar från stenåldern. Ganska coolt.
Det var min helg det, hoppas ni haft en lika rolig och farfylld helg i Sverige.
 

I got in

 
Tjabba tjena allihop!
 
Lovade att dela med mig av mitt nya schema som kommer starta i höst, så här är det!
 
Man ser inte direkt så mycket av det, men på måndag kommer jag ha "Bokföring", en allmän mattelektion och sedan på kvällen en event lektion kallad typ "Samkomster och mässor".
På tisdag har jag bara en lektion, Filosofi, östra religioner. Betyder att jag förmodligen kommer spendera all lediga tid på campus och jobbet ändå. 
På onsdag har jag samma lektioner som på måndag förutom att eventlektionerna bara faller på en dag i veckan så bara en massa matte på onsdag. På torsdag är det återigen religion med ett tillägg av ännu en eventklass kallad "Event catering strategier". 
Kunde idag äntligen skriva upp mig min bokföringsklass, har inte kunnat det tidigare eftersom jag egentligen inte får. Man måste kunna vissa saker/tagit vissa klasser innan man får ta en annan. Jag, som alla vet, är fullkomligt vilse när det kommer till matte så egentligen hade jag behövt ta ännu en matteklass innan jag skulle kunna registrera mig. Gick till bokföringsavdelningen på campus och blinkade lite, lät henne kolla igenom mina tidigare prestationer och vips var jag inne! Jag tror verkligen att allt här i världen handlar bara om att känna rätt personer och veta vem man ska prata med.

On a roll

 
Åh jösses! Ni vet hur jag i förra inlägget skev om hur jag blviit inbjuden till att bli medlem i ett hedersprogram för topp elever? Ja, jag blev medlem också som sagt. Dagen efter jag blev medlem kom min lärare i marknadsföring fram till mig och undrade om jag ville göra en individuell undersökning med henne. Varje termin väljer hon en "exellent och fantastisk elev med potentital" av alla sina elever att jobba individuellt med henne under en hel termin. Så i höst ska jag och min professor med dokrotand i marknadsföring (säger man så?) jobba tillsammans i ett internationallt marknadsföringsprojekt. Hur coolt? Jag, av alla elever! Måste medge att jag är ganska stolt över mig själv. Samma dag fick jag också mejl av min engelska professor som sa att than inte ville kommentera mitt arbete öppet i vår online klassdiskussion eftersom jag inte direkt hade något att jobba på och han inte ville skrämma de andra eleverna. Förhoppningsvis håller detta flytet sig terminen ut. Tycker fortfarande denna terminen är min tuffaste hittills dock. Det blir bara svårare och svårare eftersom det blir en högre nivå på kurserna ju längre man kommer. Visst gör jag fortfarande bra ifrån mig men man märker definitivt en skillnad på denna och första terminen. 
 
I söndags fyllde Jennifer 25 år så då drog nästan alla tjejer till ett ställe kallat "Royal Gorge". Jag har varit där en gång tidigare, när jag var au pair. Vi hängde där i några timmar, tog massa kort, gungade utför ett stup och åke världens näst högsta linbana, högsta i Nordamerika. Ganska coolt :)
 
 
Nu ska jag på lektion. Har skrivit upp mig för mina nya klasser inför hösten, delar med mig av dem i nästa inlägg.
Kram!
 

RSS 2.0