En vecka klar

 
Hej!
 
Idag fyller Alfred 5 år. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN VÄRLDENS BÄSTA ALFRED! När blev han så stor? Helt galet vad tiden går och jag måste medge att det är fruktansvärt jobbigt att tänka på att jag har nästan 4 år kvar på mitt visum - vilket betyder att han kommer vara nästan 9 år när jag är klar här. Nä usch, jag vill inte tänka på det. Vi byter ämne.
 
Nu har jag gått i skolan i en vecka. Hittills har jag haft (antigen under lektionstid eller som läxa) 5 quiz och en inlämning. Då har jag dessutom inte ens börjat en av mina lektioner än för att jag råkat skriva upp mig på intensivmatte istället för vanlig så den börjar inte förrän nästa vecka, hoppsan. Matte med, så typiskt! Det ämne jag har absolut störst problem med. Känns som att jag kommer spendera mycket tid på vårt tutoring center. Har spräckt min budget gällande böcker med, sånt är livet. 
 
Annars går det bra här. Har jobbat endel på senaste faktiskt, inte bara suttit här och lallat. Har lagt in hela höst/vinter schemat för vårt volleyboll lag i systemet med alla detaljer angående set up och annat smått och gott. Lina är sjuk, hon tror hon har halsfluss, antagligen från mig. Bara jag inte får tillbaka det en tredje gång är jag nöjd. Är förbannat trött på att vara sjuk nu. Det passar liksom inte in i det hektiska schema jag går på just nu. 
 
Skolan känns rätt tuff, men det gör den alltid i början av terminen. Innan man blivit bekant med de nya kurserna och ämnerna man läser och innan man listat ut vad för typ professorn är och vad denne kräver av dig känns det mesta rätt tungt. Tror dock det blir väldigt svårt att hålla mina toppbetyg. Vet att jag sagt det innan med, men denna terminen läser jag en kurs mer än tidigare och det är dessutom ganska mycket svårare kurser. Nåja, är ine hela världen så länge man klarar kursen. 
 
I helgen var jag med min värdfamilj och kollade på Alexis (mitt äldsta värdbarn) som spelade i en pjäs/musikal. Ska jag vara ärlig hade jag inte så höga förväntningar men hon var jätteduktig! Hon hade i och för sig inte en så jättestor roll direkt men föreställningarna (det var två) i sin helhet var jättebra! Små barn (ålder 4-14) som sjöng helt fantastiskt och kom ihåg alla repliker. Så imponerad! Precis jämte teatern fanns ett fik som passande hette "fika" och drivs av svenska Anna. Sprang på henne under den svenska julmarknaden förra året och har velat titta förbi men eftersom inga tåg går dit har det inte blivit av. Hon var såklart ine där när jag tittade in men nu kan jag i alla fall säga att jag varit där! 
 
Inser att jag redan skrivit massor man har bara en sak till att säga! Broncos är i Super Bowl! Vet att detta inte betyder särskilt mycket för er men det är så häftigt att vara hur just nu! Broncos är Denvers amerikanska fotbollslag och Super Bowl är det absolut störta man kan vinna inom idrott här i USA så alla är helt lyriska just nu! Vi kollade på matchen när de gick vidare på en restaurang/bar med några vänner och jösses vilket skön stämning det var! Tänk er att Sverige just vann Fotbolls VM, typ så. Denna sista final matchen spelas i San Fransisco om knappt två veckor. Så taggad!
 
 
Ha det gott! :)

Halsfluss x2

 
Kära vänner, nu har jag gått och blivit med halsfluss igen. Antar att jag inte tvättade ut mina vattenflaskor tillräckligt bra eller något så nu sitter jag här igen, och knaprar på ytterligare en antibiotikakur. Ska minsann ta och dränka mina flaskor i desinfektionsmedel, koka tandborsten och slänga alla läppsyler. Tänker inte bli sjuk igen!
Skolan började idag med, har inte sagt till läraren att jag är sjuk får då hade de förmodligen skickat hem mig eftersom jag fortfarande är ganska smittsam. Hoppsan. Jag tänkte i alla fall inte missa första dagen så drog mig ur sängen trots att allt inom mig skrek "nej!".
 
Har inga nyheter om hyran ännu. Kontoret har varit stängt då det har varit en högtid här. Ska se till att få det gjort i veckan i alla fall. Enligt rykten så stämmer tyvärr de nya siffrorna och alla är mer eller mindre förbannade men eftersom det flyttat runt 200 000 nya människor till Colorado inom senare året (eftersom de legaliserat marijuana) har bostadpriserna skjutit i höjden och då skiter de rent ut sagt i om du är student eller inte, de kommer krama ur dig alla pengar du har för alla andra ställen är minst lika dyra att bo på.
 
Förutom det skriva har jag inte så mycket nytt att komma med.Gick på hockey förra veckan, som ni kan se.
Hoppas allt är ba med er där hemma!
 

Ladda inför skolstarten

 
Hej hej!
 
Här är allt lugnt som vanligt. Skolan börjar om en vecka, 6 dagar faktiskt, på tisdag. Kontoret mejlade mig om att jag gått ett paket så antar att det är boken jag beställt. Jag och Lina gjorde lite "tillbaka-till-skolan-shopping" igår med. Köpte kalender, block o.s.v. och även lite nya träningskläder. Veckan inför skolstarten bjuder inte på så mycket spännande. Imorgon är jag ledig, kanske man kan hitta på något roligt då! Sen jobbar jag fredag och lördag. På lördagkväll ska de andra på lacrosse eftersom våra vänner är här och spelar igen då men jag möter upp resten ute efter matchen eftersom jag jobbar kväll. 
 
Vi har även fått nya "erbjudanden" på hyra inför nästa år. eller det är vad de kallat det i alla fall. Vanligtvis när man förlänger går priset ner eller så stannar det på samma pris. Nu har vi fått nya ägare och priset i detta "erbjudande" har stigit med $90?! Helt absurt! Ska gå till kontoret tillsammans med Lina och Shylah och prata med dem när jag slutat jobbet. Kan bara hoppas att de skrivit fel. Det stämmer liksom inte ens för om man skulle flytta in på nytt är hyran billigare än detta toppenerbjudande vi fått. Det går inte ihop. Håller er uppdaterade om hur det går! Annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra, har inte direkt någon annanstans att bo så blir väl till att betala. 
Hörs snart igen!

Jag mår bättre

 
Mina vänner, nu sitter jag här på jobbet igen. Mår mycket bättre, tack och lov! Det är min tredje dag på antibiotika så det återstår ännu en vecka. Skönt att veta att det fungerar i alla fall. 
 
Cornelia är tillbaka! Hon var här som au pair förr, om ni minns henne? Hon är nu tillbaka och ska börja plugga denna terminen, precis som oss andra :) Det är bara Jenny som saknas från vårt "gäng" nu men hon pluggar i Malmö. Hon kommer i alla fall hit och hälsar på två gånger i vår eftersom hennes kille fortfarande pluggar här men är klar i vår. Heja!
 
Denna helgen som kommer blir lugn. Lina åker till Dallas inatt för att hälsa på en vän hemifrån som bor där numera. Jag ska jobba både fredag och lördagkväll eftersom vi har fyra hemmamatcher under de två dagarna, utöver det ska jag bara vila. Det behöver jag. Helgen efter är det dags för ännu en lacrosse match som vi med största sannolikhet kommer gå på och efter den helgen börjar skolan. Jösses vad fort det går! 
 
Har idag beställt min första bok för $150, alltid en rolig utgift. Grejen är att även om jag fått lån från CSN ger de en bara tillräckligt för att täcka skolavgiften och absolut inget mer. Det de inte räknar med att skolavgift här även kommer med massa andra "privilégier" som klubbavgift, busskort, gymkort, böcker o.s.v. som man måste betala för också även om man inte använder det. Detta resulterar i att jag fortfarande är runt 12 000 kr kort om pengar som jag lyckats skrapa ihop ändå genom att be om merkostnadslån för flygbiljett. Dock har jag nu EXAKT det jag behöver men får mer pengar 18 januari (sista datum att betala är 15 januari) men de sa att de kunde göra ett undantag. Tänke dock gå till kontoret igen för att få en skriftlig bekräftelse på det så man slipper en förseningsavgift. Jag kan kanske klara det innan 18 januari om jag använder alla USA pengar jag jobbat ihop med emn måste handla först så kylen är full innan jag tömmer kontot haha. 
 
Nu har det blivit ett väldigt långt inlägg här så tänke runda av så hörs vi snart igen. Puss & Kram

God Jul & Gott Nytt År!

 
Jo, på tal om det här att vara sjuk. Jag har halsfluss. Är sådär lagom kul med tanke på att idag är första dagen tillbaka på jobbet med och jag mått skit hela lovet utan sådär jättemycket chans till vila. Campus öppnade idag igen så gick till vår skolläkare direkt som diagnoserade mig. Fick antibiotika och ska förhoppningsvis må bättre inom de två närmsta dygnen. 
 
Fick även alla era paket och fina kort lägligt till jul, tack så mycket! Vi kikade på biljetter till Justin Biebers konsert igen men det är så äckligt dyrt att det inte ens är värt det. Oroa er inte, pengarna kom till mycket god använding i alla fall! Har bl.a. köpt ett par stövlar och en ny vinterjacka. Kunde även betala mitt läkarbesök och medicin skönt! 
 
Sitter fortfarande på jobbet nu men ska dra om en stund. Är uppenbarligen väldigt smittsam och ska helst låsas in i 48 timmar, så det är precis det jag tänkte gå hem och göra, låsa in mig. Blir inget jobb för mig imorgon men är tillbaka igen på onsdag. Det tar emot lite men har man missat 10 dagars jobb + lön så är det ganska behövligt, förhoppningsvis mår jag bättre tills dess också.
 
Ha det gott allihop, hoppas ni mår bättre än vad jag gör!
Trots att jag mått dåligt orkade jag med att fira nyår med mina vänner en snabbis
Och på nyårsdagen kollade vi på när våra vänner i Colorado Mammoth spelade deras första Lacrosse match i Pepsi Center mot Georiga Swarms.
 

RSS 2.0