Study session

 
 
Tjabba tjena!
 
Denna terminen blev det visst så att jag "bara" tar 12 credits, alltså 4 kurser. Var tänkt att jag skulle ta i alla fall kurser samtidigt eftersom man måste det för att ta examen på fyra år, dock ligger jag lite före eftersom jag läste extra förra terminen så det är lugnt. Det är extremt skönt med en lite lugnare termin och mellan jobb och hederssällskap så har jag garanterat fullt upp ändå! Till och med mina lärare snackar om hur mycket jobb vi kommer behöva göra under terminen för att verkligen förbereda oss på vad som väntar. Det är som sagt mycket att göra, men jag gillar mina kurser! Svårast är väl mi ekonomikurs just för att det inte intresserar mig alls, det är alltid svårare då. Som tur är är det en av kurserna som jag och Lizzie tar ihop så hon ska komma hem till oss ikväll så vi kan plugga ihop! 
 
Idag hade vi ett event för nya medlemmar till NSLS (National Society of Leadership and Success) och imorgon har vi styrelsemöte samt jobb för mig direkt efter. Så trots att jag är ledig från skolan är jag jämt på campus ändå, imorgon i hela 12 timmar.
 
Igår fyllde Alfred hela 6 år! WOHO! Grattis! Stackarn var sjuk med hosta och feber, lilla Oskar med. Vi får hoppas att de mår bättre snart! Jag gjorde min vanliga grej och beställde något från en svensk hemsida och skickade hem det till dem för att slippa köpa något här och betala en massa extra i frakt. Denna gången fick de (Alfred) ett spelbord där man kan byta toppen så man kan växla mellan biljard, pingis och air hockey. De kommer garanterat vara bättre än mig på de när jag kommer hem och vi ska spela mot varandra :)
 
Hoppas allt är bra med er! Vädret här är härligt! Svinkallt men klarblå himmel som alltid så det är superfriskt i luften och perfekt för en massa vinterpromenader! Kram kram
 

Back to school

 
Nu har skolans 3 första dagar passerat och jag är redan helt slut i huvudet! Idag vaknade jag 25 minuter innan min första lektion skulle börja, lämnar vanligtvis lägenheten nästan en hel halvtimme innan lektionsstart i vanliga fall. Hör och häpna så hann jag i alla fall i tid till min lektion men hela fem minuter till godo! 
Till nästa vecka har jag totalt 130 sidor att läsa för två olika kuser och kunna eftersom vi ska ha test på dem. Jag har också 5 artiklar att läsa och ett quiz på dem. Ytterligare en liten inlämningen och ännu ett quiz i bokföring med. Det här med mjukstart finns liksom inte i det amerikanska skolvokabuläret. Kurserna jag tar blir som tidigare nämnt allt svårare men mina lärare för denna terminen verkar toppen! Det har de i och för sig varit på senaste tiden, men nu har jag verkligen lärt känna de flesta lärare i mit program och hur de arbetar så det är alltid skönt! Alla böcker forutom en är köpt, vågar nästan säga att detta blir billigaste terminen hittills med "bara" runt 3500 kronor i utgifter för böcker. Jag har ledigt i helgen från basket så jag och Lizzie (som lyckades ta två kurser ihop denna termin) ska plugga på lördag/söndag. På lördag har jag även möte och event med ett av mina hederssällskap så riktigt ledig är man väl ändå aldrig. Droppade en kurs igår som jag bara tänkte ta "för skoj skull" men då hade jag fått utstå ännu en termin med 18 credits vilket är 6 kurser/termin när redan 4 kurser är helfart. Valde helt enkelt att få andas lite. Med tanke på att kurserna bara blir svårare med så kan det nog vara en bra idé. 
Nehe, nu ska jag försöka läsa på lie inför ett av alla mina quiz. Hoppas allt är bra med er där hemma, och grattis på födelsedagen Pamela! :D

IKEA

 
Hej allihop!
 
Förra veckan var jag och Lina på IKEA och inhandlade alla möbler till vår nya lägenhet. 5,5 timmar och 7 vagnar tog det, men det var det värt! Dagen efter fick vi allting leverarat hem tiss oss, och flyttkillarna var till och med sälla nog att bära upp alla lådor till lägenheten och respektive rum. Samma kväll gjorde vi klart nästan hela vardagsrummet och igår gjorde vi i princip klart allt i våra sovrum med, tills vi insåg att min garderob var upp och ner/bak och fram. Kommer nu får skruva isär hela igen och börja om... Nåja, inget att göra åt saken. 
 
Jag jobbade i fredags och lördags, annars var helgen rätt lugn. Tror dock jag börjar bli sjuk. Eller jag är rättare sagt sjuk. Hostar, snorar, fryser/svettas omvartannat och har ont i halsen. Skolan börjar nästa tisdag så hoppas verkligen jag mår bra tills dess, har redan läxa att göra och vill verkligen hinna klart med all flytt tills dess med! Annars händer inte så mycket annat. Har bara bild på en del av vardagsrummet hittills, ska försöka lösa bilder på hela stället när allt är klart!
 
Hoppas ni mår bra där hemma!
 

Gott Nytt År!

 
Kära vänner och familj, nu är det 2017, hela tre dagar in på det nya året till och med för att vara exakt. Lovet flyger förbi och idag är det bara två veckor kvar till skolstart. Under de två veckorna kommer vi ha fullt upp med flytten för idag får vi nycklarna till nya lägenheten! Woho! Har suttit på IKEAs hemsida och kollat igenom lite av vad som kan behövas och lite olika appar där man kan få tag på begagnade möbler också.
 
Utgifterna denna månaden kommer bestå av två hyror (en för nya och en för gamla), deposition för nya lägenheten, avgif för att bryta kontrakt med gamla lägenheten, möbler till nya och roligaste utgiften av alla - terminsavgift. Som vanligt kan CSN inte göra något rätt från början utan gav mig hela 527 kronor för att täcka min terminsavgift till våren. Tack, tack. Har mejlat fram och tillbaka med dem nu under lovet, förhoppningsvis kan de få ordning på mitt lån nu när jag berättat för dem hur de ska arbeta. Samma sak gäller min skolförsäkring som jag haft i två år, den blev också nekad så mejlar dem också. Förstår verkligen inte hur det ska vara så svårt att fixa när jag redan gjort hälften av min skoltid här och alla dokument jag ger dem ser exakt likadana ut varje år. Det suger musten ur en extremt mycket, och med tanke på att jag jobbat under lovet med så skulle jag bara för en gångsskull vilja få inte bara en fysisk men en mental paus där allt bara för en gångs skull kan flyta på enligt plan.
 
Nåja, tillbaka till lite roligare saker! Nyår spenderades med Elizabeth och Meghan. Tror ni minns att jag nämnt Lizzie (Elizabeth) tidigare, (bl.a. när vi var och campade och fastnade i en sandstorm) Meghan är hennes Lina så hon brukar också vara med endel men Lizzie är min "huvudkompis" om man säger så. Vi var på ett ställe som heter Nativ. Jag skulle inte påstå att det är största klubben i Denver men absolut en av de bästa, där hade t.ex. Justin Bieber sin efterfest när han hade haft konsert i Denver. Jag sov sedan över hos henne och så hängde hela nyårsdagen och 2 januari med. Vi tog en dagstur till en stad som heter Boulder där vi strosade omkring och lunchade sedan kollade vi på bio på kvällen. Kom hem för att se mina vinglas, med vin i, ståendes på köksbänken där de stått sedan 30 december efter att en rumskompisarna använt dem med hennes vänner. Vilket betyder att om jag vill ha med dem i flytten kommer jag få diska dem, eftersom hon uppenbarligen inte har några som helst planer på att göra det. 
 
Förhoppningsvis kommer mina framtida inlägg vara lika bittra och stressade när vi äntligen flyttat ut från vår nuvarande situation. Menar inte att sprida negativitet såhär i det nya året, sorry. Hoppas ni alla hade en fantastisk nyårsafton! Jag har inte så många bilder men här är ett par i alla fall. Hörs snart!
 
Puss och Kram!
 

RSS 2.0