Boy, you got my heartbeat runnin' away


Jobbar ikväll från 17:00. Ska snacka lite sommarschema och så då med, kommer att hålla till i serveringen vet jag i alla fall.
Igår vann Brynäs mot Färjestad och det står nu 2-1 i matcher, fördel Brynäs. Lonleygirl satt ensam hos pappa och kollade matchen, jublade och skrattade vid målen. Jag kom även på mig själv att sitta med knäppta händer som i en bön under hela tredje perioden, den ökade pulsen var också en faktum.
Det var allt för tillfället. Vi hörs!

Acedia


Ja är inne i en dipp. Vet inte varför men vill bara sova hela tiden och bryr mig inte om något. Orkar inte blogga, orkar ingenting. Livet är bra nu, jag har absolut inget att klaga på men jag finner ingen direkt glädje i något. Jag vill inte ens shoppa... Jag vill bara ha sommar.

...och så vill jag ha min svarta Superdry jacka som försvann spårlöst efter en hemmafest.

Steal my sunshine ||


Thailand del 2
Chiang-Mai
- Paraplytillverking.
-Sidentillverkning.


-Nöjespark.

- Djurpark/akvaruium.

We used to steal your parents liquor and climb to the roof.


Har inte skrivit på några dagar. Har varit sjuk och helt enkelt inte haft lust. Nu mår jag bättre men inte jättebra än. Jobbade i skolan igår under dagen på på Strandbaden på kvällen. Jag hade station för första gången i serveringen (hand om ett eget ställe) och det gick jättebra! Alla mina gäster fick sin mat och de verkade nöjda. Att det tog lite tid var självklart eftersom i princip alla gäster dök upp samtidigt. Varför är det alltid så? Måste tacka världens snällaste kollegor som hjälpte till med allt som kunde tänkas behöhas, kändes skitbra! Jag lyckades även öppna två vinflaskor vid bordet, långsamt men felfritt!
Ikväll skall vi partaja i på Club Moon i Halmstad. Jag och flickorna har lyckats komma över V.I.P kort då Lillie läser nattklubbvärdinnans blogg och "skrev upp oss på listan". Har bara varit ute i Halmstad en gång tidigare, ingen höjdare. Förhoppningsvis kan denna kvällen ändra min syn på fest i Halmstad.

Sitter och kollar ut över en grå himmel. Får en att längta tillbaka till Spaniens underbara väder.

Brynäs är förresten i semi, det tror jag inte någon av er missat men tänkte säga det i alla fall :)
Tjing!

Boys, boys, boys


Jag hoppas att skolan inte ringer på torsdag, annars är imorgon min sista vilodag och jag är ännu inte så återställd som jag hoppats på. Imorgon, hur dåligt jag är mår, offrar jag mig för sporten. Mitt (även Lillie och fars) arsle skall släpas till Scandinavium och förhoppningsvis sista kvartsfinalmatchen. Snälla, åh store Gud låt det vara sista. Har vi inte den turen kommer sista att spelas fredag kväll och då har jag jobb på Strandabaden (jobbar även på dagen i skolan). Tänk om det är så att de spelar på fredag. Då missar jag kanske den sista Brynäsmatchen som jag har chans att se under ett år framåt!! Sen blir det USA för fulla muggar och ingen tid för Brynäshockey. Snälla, snälla Brynäs ta er igenom detta nu! 100års jubileum och allt. Kvarten kan faktiskt vara det svåraste att ta sig igenom, det fick jag uppleva på min väg till mitt guld. Klarar man dock det är man oövervinnerlig! Nästan. Jaja, tjöt på mig när jag borde sova för att friska till. Godnatt!


Bilderna är tagna från brynäs hemsida och är från 5-0 matchen i Scandinavium.

If she had wings she would fly away.


Jag mår förbaskat dåligt. Har idag druckit en liter blåbärssoppa och höll på att börja lipa för att jag knappt fick av korken... Har även tagit mig en bad, det var skönt. Tackar mig själv ödmjukast för att jag sjukanmälde mig igår, hade aldrig kunnat jobba i mitt tillstånd. Tackar även Brynäs ödmjukast som slog Frölunda på deras hemmais med 5-0. Nu ska jag äta lite spaghetti och köttfärssås á la mamma, min favorit!

På återseende!

Sleepless in Backhult


Vilken härligt intryck man ger när man sjukanmäler sin andra dagen på det nya jobbet. Jag jobbade tidigare på Stanton's och tror att jag på 5 år sjukanmälde mig 2 gånger, minns båda tillfällerna för att jag känner mig så elak varje gång jag gör det. Dock kan man ju inte hjälpa att man är sjuk. Hade sjuklingskänningar redan i onsdags under träningen men valde att ignorera det. Jag fortsatte att spinna på som vanligt, men när man fått ett virus och inte vilar bryter det oftast ut...
Inatt borde jag haft tid att sova i 10 h. Tror kanske jag sov 4 av dem. Jag kallsvettades, hostade, spottade slem och fick ont överallt vid minsta rörelse. Såhär höll det på hela natten och nu är jag allt annat än pigg. Istället för att jobba sitter jag nu hemma och pluggar menyn för att kunna kicka-ass nästa gång jag jobbar och ta igen mig från detta lilla missöde.
Optimist som man är, vad kan vi då dra för positivt ur detta? Jo, jag får möjlighet att se Brynäs spela idag, på TV såklart :)

Sist jag sjukanmälde mig sminkade jag mig och sådär för att må bättre (man mår faktiskt bättre om man är snyggare). Det skulle inte ens hjälpa idag dock.


Surprise!


Jag är sjuk. Har ont i hela kroppen och hostar. Eller är det kanske en biverkning av... DEN HÄR!

Japp, jag tog äntligen tummen ur röven och tatuerade mig igår. Det står "Spread your wings and fly" för er som undrar. 
Kom nyligen hem från mitt nya jobb, Strandbaden. Började jobba 8:00 imorse i skolan, åkte hem och sov, bytte om och började 17:00 på Strandbaden till midnatt ungefär. Allt gick bra och jag avancerar från runner till att ha en egen station imorgon i serveringen. Håll tummar och tår för att det skall gå bra!
Nu måste jag sova, hostar som en idiot och det gör nästan ont att knappa på tangenterna. Godnatt!

Stay with me


Åh underbara väder, snälla stanna! Hade det inte varit så förbaskat kallt ännu och om jag inte varit så löjligt mörkrädd, så hade jag nog tagit mitt täcke och min kudde och lagt mig för att sova ute. Åh du stjärnklara natt.

I veckan har man kunnat se Venus och Jupiter ligga i linje med varandra för nästa första gången på 40 år. För er som inte visste det.

Imorgon kör vi på engelska dag i skolan, vi får alltså bara prata engelska hela dagen, och jag ska hålla i en NO lektion där jag förklarar vattnets anomali för ett gäng 6or. Heja!
Nu: Läggdags!

You don't have to save me


Idag fyller min lilla favorit 8 år.

Firade detta med en promenad i vårsolen. Tänk vad lite sol kan göra en lycklig. Idag mår jag bra :)

Nu ska jag ta mig en smoothie och sedan bege mig bort för att barnvakta Alfred. Ikväll står det träning och Grey's på schemat. Tjing!

Goa gubbar - sura gubbar?


Jag och Lillie drog spontant till Scandinavium och kollade matchen ikväll mellan Frölunda - Brynäs. Det var den värsta match jag varit på, och det var inte på grund av förlusten. Nu ska ni få höra...
Jag satt jämte en surgubbe till göteborgare som lade ner mer energi på att klaga än något annat. Jag är en väldigt positiv och glad person och klarar verkligen inte folk som är lagda åt det pessimistiska hållet. Denna herre bredvid mig sade inget gott om något, låt mig dra några exempel:

- Johan Larsson ramlade och kunde inte komma upp p.g.a. påtryckningar från alla håll.
Gubben: Kolla här, nu slängde sig den där brynäsaren. Det är allt det jävla skitlaget gör. De slänger sig bara och då blåser dommaren alltid för dem. (Låt mig klargöra att det inte blåstes en enda gång för någon "slängning").
- Calle Järnkrok får en smäll i ansiktet och faller till isen, blöder från näsan.
Gubben: Kolla vad han håller på. Jävla filmare! Det är allt dom gör dom där jävla Brynäs. Bara filmar.
- Brynäsare tacklar frölundare.
Gubben: Öh, interference jävla dommarjävel. Blåser fan inte för något alls!
- Brynäsare tar pucken från frölunda.
Gubben: Öh, dommarjävel ser inget. Det var fan interference! (Han kunde uppenbarligen ingen annan utvisningform).
- Jag hojtar till vid en solklar hooking på en brynäsare.
Gubben (rakt mot mig denna gången): Ja men för helvete du ser väl att han blåser?! Dommarjävel blåser för allt. (Vardera lag fick 3 utvisningar).
- Frölunda skjuter skott på mål.
Gubben: Jävla dåligt avslut, kan ingenting.
- Frölunda håller pucken i anfallszon och fördriver tiden med några få minuter kvar.
Gubben: Va fan gör ni?! Mesar runt. Det händer fan ingenting!
- Frölunda kommer in mot mål från kanterna.
Gubben: Era idioter! Där gör ni inte mål. IN PÅ MÅL!
- Domaren håller i pucken extra länge innan tekning tills lagen är redo.
Gubben: Släpp pucken. SLÄPP PUCKEN. SLÄPP PUCKEN DÅ FÖR HELVETE!
- Jonathan Granström snubblar, reser sig igen och fortsätter jaga puck.
Gubbens son på 10 år: Öh, kolla nu pappa! Den där brynäsaren bara slänger sig och filmar nu igen, så som dom alltid gör!

ÅÅÅHHHH!!!!! Jag blir så arg, så arg, så satans jävla förbannad. Jag skiter fullständigt i om mitt språk är vårdat eller inte nu.
Jag tycker synd om sonen som får växa upp med en sådan far och bli lärd på det viset. Jag tycker synd om Frölunda som har en sådan "supporter". Jag tycker synd om mig som satt jämte honom hela matchen. Ville ingen hellre än att bara smälla till honom rakt över käften, PANG! Måste dock hålla mig borta från prickar i registret om jag skall förbli vikarie och au pair...
Jag förstår mig inte på somliga människor. Och att han hade mage att prata rakt mot mig när jag uttrycker mina känslor på ett mycket bättre vis än vad han gjorde under hela matchen. Det tog all energi ifrån mig att vara "den bättre människan" i den situationen.

Detta mina vänner, var inte en av de "Goa Gubbarna".

Move your body


Nu drog jobbbet i skolan igång igen. Imorgon är det en vanlig dag, på onsdag har vi studiedag och under torsdagen och fredagen är det "engelska-dagar". Lärare och elever ska ha uniform på torsdag och på fredag är det St Patrick's Day, då gäller det att bära grönt annars har alla rätt att nypa en.
Har tränat idag, nästa pass blir på onsdag.
Johanna var med och tränade sitt första pass idag.

Tjing!

I get knocked down, but I get up again. You're never gonna keep me down.


Kom hem för ett par timmar sedan från en väldigt underhållande helg i Ulricehamn/Borås.
Stannade till i Gällstad på vägen hem för att fika hos Linnéas mormor och morfar. Där bondade jag och morfar då han och jag älskar hockey ungefär lika mycket. Vi kollade första kvartfinalsmatchen mellan Brynäs - Frölunda. Brynäs vann med 3-1, tack.Tar oftast med mig kamera/mobil men glömmer alltid ta kort, så dessa bilder är vad ni får. Godnatt!

Dressed for success.


"Amanda
om Thailand 15:
vars hittade du skorna vars i thailand skittacksam för svar tack!!!! :D
Dvs, jag ska till thailand om någon vecka:)"


Hej Amanda! Jag köpte mina skor I Bangkok i Siam Center, ligger i närheten av det kända varuhuset MBK. Detta året köpte jag två par till men det var inne i Siam Paragon. Både Siam Center och Siam Paragon har stort utbud av flera olika modeller och färger. Dessa två varuhus ligger precis bredvid varandra. I Siam Paragon finner du skorna på våning 1 bredvid sminkavdelningen. I Siam Center ligger affären på markplan i mitten av allt. Som turist får man även 5% rabatt så glöm inte fråga efter det! Hoppas detta hjälpte dig. Kram!

Drinks up high


Nu drar jag, Linnéa och Johanna oss mot Ulricehamn för att hälsa på lite vänner och festa till det i Borås. Vi hörs igen på söndagkväll!

In the morning, I'll be with you.


Sååå, ni minns min lilla hemlis från igår om att gå upp tidigt? Jag skulle provjobba på Falkenbergs Strandbad, ett Elite Hotell med ett perfekt läga på Skrea Strand.
Hur gick det då? Bra! Jag fick jobbet! :)
Kommer främst att vara stationerad i frukosten men om jag visar vad jag går för kan jag gott och väl få hoppa runt lite och testa på olika saker. Frukosten passar mig perfekt dock (bortsett från min extrema morgontrötthet) då man kan ligga på stranden hela dagen, träna och sedan åka hem, under sommaren då såklart. Det är främst då jag ska jobba, fram tills dess tar jag bara lite strötider då det kan behövas lite extra hjälp. Jag har fortfarande kvar mitt jobb som vikarie på Skogstorpsskolan med.
Var på sådan överdriven helspänn under provjobbstiden att jag somnade på soffan så fort jag kom hem. Vaknade upp 4 timmar senare och nu väntar jag på Linnéa som ska komma förbi :)


Show 'em what you got.


Vaknade upp till en vit värld. Strejkade vintern och bosatte mig i soffan. Hade bokat dejt med fina vännen Mathilda så fick dra mig ur soffan framåt eftermiddagen. Mös som bara vi kan och åt wienerbröd. Nu är jag hemma igen, hade tänkt lägga mig tidigt idag för att läsa lite ur min julklappsbok från mor: Svenskarna som vunnit Stanley Cup.

Jag ska även upp superduper tidigt imorgon, fast varför håller vi hemligt så länge.
På tal om julklappar förresten! Har helt missat att visa er världens finaste julklapp som jag fick av farmor och farfar. Det är ett fotoalbum som följer mig under hela mitt 20åriga liv. Jag älskar personliga presenter där man märker att någon verkligen lagt ner lite extra på en gåva. Tack så hemskt mycket, igen! :)

Godnatt :)

KONY 2012


Handen på hjärtat. Hur stor del av ditt liv är 30 minuter? Ge mig dina 30 minuter, så att du genom mig kan få se de osynliga barnen. Ge dina 30 minuter för att förlänga andras liv med så mycket längre. Ge av dig själv och du skall få tillbaka.


This is not a drive by


Ikväll invigs de nya skorna (och sockorna) för att sedan skynda mig bort till Becka & CO eftersom Grey's har premiär ikväll och drar igång med ett dubbelavsnitt dessutom! Heja!

Pump it up


Tog en vända in till stan idag då jag är ledig idag med (snälla lärare bli sjuka/vabba/åk på semester eller något så jag får jobb!). Svängde in på Arbetsförmedlingen för de ville prata lite. Sen köpte jag godis till Bobby och träningsskor till mig. Glömde visst boka in mig på en helkroppsmassage upptäckte jag nu...
Skor i alla fall! Är som ni kanske alla vet en liten passion för mig.
Nedan ser ni mina nya fitnessdojor och även ett par s.k. träningssockor de lurade på mig.

När vi ändå är inne på skor kan jag passa på att visa två nya festfavoriter med.
Det är de beiga och det kornblå paret :)


Steal my sunshine


Thailand del 1.
På väg till - hos mormor.

Undrar ni över något kring bilderna/Thailand, fråga! :)

I was June and you were my Johnny Cash.


Igår spenderade jag hela dagen med Becka och Alfred som är sjuka, hoppas inte jag drog på mig något...
Nu ska jag och lillebror ut på en powerwalk. Är ledig idag då jag helt enkelt inte behövdes. Ikväll blir det dans fuego med Pernilla, första gången så det ska bli spännande.
Senare idag kommer del 1 upp från alla 1000 tals (bokstavligt talat) Thailandbilder upp, håll utkik!

Now you know how I feel.


Egentligen skulle vi varit på väg till Gävle nu, men det blev inte av.


Fashion Paparazzi


Karin Bylund lade fram tofsflätan som veckans skönhet någongång under min tid i Thailand. Vilken himla tur för mig att mitt hår bodde i en tofsfläta under hösten. Jag tror det är det som kallas att "ligga steget före" ;)

Hade bara bilder på mig och mina elever med en tydlig tofsfläta. Publicerar inte bilder på dem så ni får ana den lilla flätbit som man kan luska fram i slutet av min tofs. Perfekt frisyr en dålig hårdag!

RSS 2.0