This is the story of a girl

 
Varken jag eller Doug (vp) är experter på att karva pumpor så vi höll oss till de klassiska ansikterna under gårdagens styling av pumpor. Tänkte ta bättre bilder idag på pumpor och alla barn som går trick or treat. Jag ska vara katt ikväll med när vi går runt med barnen, tänkte dock ha på mig strumbyxor och shorts idag med.

I recognize your face but I don't know you anymore

 
Jag läste slut Nicholas Sparks boken "Safe Haven" i förrgår, bra! Ingen wow-effekt som många av hans historier har men den var absolut läsvärd. Fick nyss reda på att den kommer ut på bio i februari med bland annat Josh Duhamel i en av huvudrollerna, yummie. Ska absolut se den! Har försökt få med Cami på Pitch Perfect i en evighet med men hon verkar alltid upptagen, snart går jag själv. - Inser att det där lät jättebittert men jag menar bara att hon är nog är upptagen. Hennes bästa vän har flyttat tillbaka hit med efter att ha bott hos en annan familj ca 30 minuter bort så förstår att hon hänger massor med henne eftersom hon åker hem snart med.
 
 
 
 

Slice of your pie

 
Tidigast lediga datum för en uppkörning är 16 november så får helt enkelt vänta tills dess.
Ikväll ska vi karva ut barnens pumpor, tänkte dock vänta med det tills föräldrarna är hemma, vet inte om de gör det på något speciellt sätt eller om vi ska vara inne eller ute o.s.v. Ska ta lite kort på det som ni kan få se då. Hemma har jag alltid en pumpa, men inte här. Har inte tagit mig tid att köpa någon och jag klarar mig nog faktiskt utan i år.
Imorgon är den officiella dagen att fira Halloween. Alla som jobbar i matbutiken och på gymmet ska vara utklädda, ska garanterat dit då och kika.
 
Nu ska jag hämta barnen från skolan. Ha det bra!

I'm driving one of your cars.



Tada!
Fick mitt "permit" som gäller en månad och innan dess måste jag köra upp för att få körkortet. Ska dock ringa kontoret och boka tid för uppkörning direkt, lika bra att få det överstökat. Testet var som alla säger, lätt. Missade 2 frågor av 25 och det var på hur många feet man ska hålla som avstånd och liknande. Kan inte ett dugg om feet men var inte så orolig ändå. Det hela tog knappt 10 minuter att genomföra och det var 1X2 som svarsalternativ på ett vanligt A4 papper. I USA heter jag förresten Ann på alla viktiga papper för det är mitt först nämnda namn i passet.
 
Tack för lyckönskingarna! :)

You're about to miss your shot, are you gonna kiss me or not?

 
Nu ska jag iväg och skriva mitt teoriprov, önska mig lycka till!

You look like heaven but you put me through hell.

 
Perni, tänderna kostade hela 150 kronor men man kommer kunna återanvända dem i all evighet. Man fick med sig vax som upphettades och sen tryckte man ner det i huggtanden och upp i bettet. Vaxet formade sig precis efter mina egna tänder och sen tog jag ut det och lät det svalna. Vips hade man huggtänder skapta just för mig som satt perfekt hela kvällen. Man kan göra allt som vanligt, förutom att äta. Jag läspar lite med dem i också, men det är det värt.
Denna dagen har gått ut på att köra runt vm som har sin bil i verkstaden. Släppte av henne hos sin nagelsalong så jag fick lite tid att träna med. Annars lugn dag. Ska ta mitt teoretiskaprov till körkortet imorgon. Har inte pluggat ett dugg med vm är stensäker på att jag kommer klara det, det är hon som pushar mig nu så jag fär väl lita på det. "Annars gör du bara om det tills du klarar det" - det är ändå dem som betalar för allt så säger hon att det är okej är det nog det.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, Ha det bra!

Oh, what a shame that you came here with someone.

 
Hallå!
Gårdagens halloweenfirande var toppen! Vi åkte från Elises förfest väldigt sent och hann inte vara ute mer än knappt en timme på Beta. Allt stänger nämligen 02:00 här med och inte 03:00 som hemma. Jag gick som katt. Kat the Cat var jag. Bilder finns på facebook men några finner ni även nedan.


Happy Halloween!

 
Ikväll firas halloween! Halloween är egentligen på onsdag men då går vi ut med våra små, ikväll blir det fest! Många vet nog redan vad jag ska vara (tror inte jag sagt det i bloggen dock?), annars kan nog många lista ut det då det är väldigt logiskt sett till mitt namn. Har spenderat de 20 senaste minuterna med att fixa och trixa med endel av outfiten som ni får bild på nedan. Vill lägga upp outfiten i sin helhet men eftersom jag ska fixa mig med SGID får ni helt enklet vänta till imorgon med bild på det.
Nu ska jag iväg och träna för att skaffa mig lite snygg-endorfiner inför kvällen. Tjingeling!

Maybe I was ment to be left behind.

 
Har precis lagat en thaikycklinggrytatill mig och vp. Vm är nästan lika kräsen som barnen så tror varken hon eller barnen kommer ge sig på ett testsmak. Till barnen blir det chickenfingers och pommes, förbannat nyttigt. Barnen har blivit bättre men de är fortfarande lika jobbiga med maten. Igår gjorde jag Chicken nuggets till dem, den lilla åt på som bara den men den stora "gillar bara McDonald's nuggets". När alla var slut och hon fått i sig annan middag kom hon fram till att hon gillar McDonald's och den typen jag hade gjort (värmt upp från frysen) så då fick man starta om ugnen och värma fler innan det blev hus i helvete. Fick stressa som tusan till simningen med eftersom hon kom på detta ca: 15 minuter innan vi skulle åka... Ja, de är bara barn, jag vet. Men hur svårt kan det vara att bara äta det som serveras och i alla fall låtsas vara lite tacksam och faktiskt säga tack en enda gång?
Har inte tagit min lilla tupplur idag, kanske märks. Har gått 1600 steg idag på "Stair Master" maskinen och sen jobbat lite med de andra styrkemaskinerna. Kör även tre tvättar idag + att jag handlat och lagat mat. Fullt upp! Inte nog med det så har jag hunnit ta igen gårdagens avsnitt av Last Resort och Grey's anatomy med. Heja! Tänk så mycket man hinner med när man inte sover bort halva dagen. Ska städa rummet lite med och ställa undan massa skitgrejer jag inte behöver. Barnen hämtas om en timme och jag har en tvätt kvar så måste kila nu. Vi hörs!

Come to life

 
Så, jag tror det kan vara batteriet som spökat i min mobil. Självklart säljer dem inte något batteri i butik utan har nu fått beställa ett online som kommer dröja 1-3 veckor... Nåja, får hoppas det kommer så fort som möjligt och att det är det som är problemet.
 
Gårdagens pass med PT Courtnee var lika tufft som vanligt och jag försökte träna bort träningvärken idag med trapp/stegmaskien. Hann bara med 1000 steg innan jag var tvugen att hämta barnen i skolan så tänkte ge mig på den imorgon igen. Har aldrig sett en sån tidigare men det känns som grymt bra träning.
 
Sitter nu och kollar på Beauty & the Beast, nya versionen. Älskade den gamla versionen från 80-talet som liten, vilket mamma med gjorde. "Beauty" heter egentligen Catherine och det sägs att mitt namn, Katarina, inspirerades ifrån just den serien.
 
Imorgon är det fredag och sedan helg! Det är dags att fira Halloween här och husen är pyntade till max. Önskar Halloween kunde vara lika stort i Sverige, jag älskar den helgen!
Bjussar på 3 snygga bilder från min Halloweenfest förra året. Zombie var jag, för er som inte förstod det.

I choose to be happy

 
Har kommit in i en dålig fas där jag lämnar barnen i skolan och sen går jag och lägger mig igen. Är i och för sg mycket dötid så jag har ju tid att sova vidare men jag vill inte. Kan inte sova när det är dags på kvällen och jag blir allmänt slö resten av dagen. Har velat tvätta två dagar i rad nu med igår var maskinen full av annan tvätt och idag jobbar vp hemifrån. Klart jag frå tvätta även när han är hemma men man kan liksom aldrig slappna av till 100% när man är så van vid att vara ensam, han är ju ändå min chef. Eller ja, en utav dem i alla fall.
Skypade med pappa i morse och efter det somnade jag vidare till nu ungefär. Lyssnar på Brynäsmatchen nu sen ska jag svira om och bege mig till gymmet. Ville köra massa kondition men har fortfarande de där blåsorna under fötterna. Hur fräscht låter inte det? - ursäkta min öppenhet.
 
Jag vet inte om det är en Coloradogrej för att det är så torrt här men vattenflaska bär alla med sig alltid känns det som. Jag har i alla fall blivit besatt vilket är en bra grej att bli besatt av tror jag. Har hela 4 vattenflaskor till olika tillfällen. Favoriterna är dock, till träning - min Ploar Bottle som håller kylan och till allt annat - min Camelbak. Var förbannat dålig på att dricka vatten hemma i Sverige så förhoppningsvis kan jag hålla fast vid mitt beroende när jag kommer hem igen.
Haha, åh vilket intressant inlägg om vattenflaskor ni fick nu. Jösses. Ibland skriver jag bara det första som hoppar upp i mitt huvud, så ja, det här är väl ungefär så roliga tankar jag bär runt på.

Hey good looking, what you got cooking?

 
Tack för era mattips!
Far, trots att det är min favoriträtt tror jag att spaghetti och köttfärssås är lite för internationellt (eller rent utav italienskt) för att jag ska kunna presentera det som en svensk maträtt.
Lillie: Köttbullar är ju toppen! Blir förmodligen det och potatisgratäng. Cami älskar min potatisgratäng och ville att jag skulle göra den. Med tanke på att resten av gruppen är columbianer/sydamerikaner hoppas jag den går hem hos fler.
 
Idag har det snöat. Vädret här är verkligen helknasigt. Igår gick jag i shorts och t-shirt, idag fullt påklädd med kavaj + jacka och frös. På tal om snö och sydamerikaner, jag är den enda i min grupp som kört i snö förut kom vi fram till på förra mötet, känns tryggt. Hade jag varit en värdfamilj hade jag gjort som min och valt en europé som au pair till mina barn - vi är faktiskt väldigt mycket bättre på engelska med, det underlättar en hel del. Det är hemskt att köra i mörker och regn/snö här. Väglinjerna lyser inte upp på samma vis som hemma i Sverige så man får liksom gissa sig till var man ligger på vägen för ofta ser man inte ett skvatt. Det kanske är en vanesak men jag såg massa bilar ikväll som verkade lika vilse som mig.
 
Jag ska köpa mig ett nytt mobilbatteri för att se om det kan lösa mitt problem, tvivlar på det dock. Åh! Vill verkligen spara men blir bara en massa jobbiga utgifter hela tiden. Ska köpa ett skidpass för nästan 4000 kronor i dagarna med innan de tar slut. Visst, det är inget måste men bor man i Colorado någon/några timmar ifrån världen bästa skidåkning åker man skidor, så enkelt är det.
Godnatt!

Everytime I try to tell you how I feel, I feel like that.

 
Tjenixen!
 
Ikväll regnar det som tusan och jag ska iväg på middag med Angie, Oda, Elise och Jen med familj som är här och hälsar på. Har egentligen lektion men mejlade läraren och frågade om det var okej att jag gjorde jobbet hemma istället, vilket var helt okej! Tråkigt att missa middag ju. Eftersom det regnar (vilket ingen här är van vid) och det är ruskningstrafik tänkte jag åka rätt snart även om vi inte ska äta förrän 50 minuter. Trafiken här kan vara hemsk! Inget jag är van vid i lilla Falkenberg direkt. Ha det bra gott folk!

I need you.

 
Jaha, då har ännu en tekniskt pryl lagt av för mig. Min mobil. Den har krånglat ett tag nu, stängt av sig när den vill och så men nu ör den helt körd. Går att starta men sen håller den på att visa startbilden om och om och om igen. Den kommer aldrig längre än så - även om man låter den hålla på så i 20 minuter. Har tagit ut batteri och SIM-kort och gjort i princip allt jag kan göra. Upptäckte när jag tog ut batteriet att det var helt uppsvällt, kan det ha att göra med hur högt upp man bor kanske? Var det det som hände med min dator med kanske? Håller i alla fall på att bli galen, vet inte vad jag ska göra utan min mobil. Har 0 kontakt med omvärden och framförallt Sverige. Jag lyssnar på peppmusik när jag tränar, whatsappar och skypar, jag gör allt med den! ÅHH!!! Är det värt att skicka hem till Sverige, laga och sen få tillbaka tro?
Till råga på denna underbara dag sprang jag så mycket på gymmet att jag fick blåsor under fötterna... Funderar på om jag bara inte är van vid att springa eller om det är dags för ett par nya löparskor.
 
Behöver förresten hjälp med en grej!
Vi ska till nästa au pair möte laga mat från vårt hemland då vi ska fira en tidig Thanksgiving tillsammans. Vad ska jag laga?? Alla tips uppskattas!
Ha det fint!

Walk with me

 
Idag fick jag tränat för första gången på säkert 2 veckor. Resor och sjukdom har stått ivägen. Passade nog ringde PT Courtnee precis innan jag åkte hemifrån och erbjöd mig ett gratispass för att liksom få följa upp och se hur allt går, himla trevligt. På onsdag klockan 11 ska vi alltså ses igen. Idag körde jag 30 minuters kondition, fria vikter och TRX. Imorgon tänkte jag ge mig på en timmes kondition och skita i vikterna då jag antar att onsdagen kommer bli väldigt, väldigt tuff. Men nu är det bara 33 dagar kvar tills Florida, Jacksonville (för att hälsa på barnens morfar) och Disneyworld med familjen. Man vill ju se presentabel ut när man glassar vid hotellpoolen/havet. Ha det fint! :)
 
Har äntligen fått tag på ett par bruna boots förresten! Ville helst av allt ha ett par Steve Madden stövlar för 1725 kr. Det är dock inga pengar man har till övers som au pair så fick drömma vidare... Tills jag hittade ett par från Madden Girl! Madden Girl är ett undermärke till Steve Madden och skapat för yngre folk men mindre plånböcker (mig). Stövlarna jag testat tidigare såg nästan precis likadana ut med spännen och allt förutom att dragkedjan var lila. Dessa är minst lika snygga med en röd dragkedja, vilket jag faktiskt gillar bättre. Priset? Lyckades ju till och med fynda på rea så fick dessa snyggingar för 525 kronor. Det ni!

This is for me, this is for you.

 
Många säger ofta: "Jag bloggar för mig egen skull, jag bryr mig inte om läsare..." Jag tror de flesta bryr sig om sitt antal. Jag bryr mig om mitt antal! Det är roligt att se att folk faktiskt kan intressera sig för mig, en liten mjölnardotter från en småstad på Sveriges västkust, vad jag gör här borta och att antalet faktiskt har ökat sedan min flytt. Det känns liksom som att det faktiskt finns folk som bryr sig om vad jag gör om dagarna vilket kan ge stor tröst i ett ibland väldigt tufft au pair liv. Men jag bloggar också mycket för min egen del, väldigt mycket. Igår satt jag i timmar innan jag somnade och kollade igenom vad jag gjorde för två år sedan. Då bodde jag i Spanien och jag blev påmind av allt bra och dåligt med den upplevelsen. Jag minns alla nya vänner jag fick med ett leende, många utav dem kommer aldrig bli mer än ett minne och det är så de gör sig bäst. Jag skrattade gott åt bilder och inlägg som får en att må lite sådär extra bra och kom ihåg hur tunna mina ögonbryn brukade vara innan jag flyttade, blev lat och allmänt ointresserad av att plocka brynen. Och jo! Nu till det som fick mig att skriva detta inlägg som faktiskt är tillägnat farmor och farfar. Klicka HÄR allihop, eller i alla fall farmor och farfar. Jag skrev om er här långt innan ni började läsa bloggen. När ni läst klart kan ni bara klicka ner sidan med krysset och komma tillbaka till samma sida ni var på tidigare.
Idag fick jag förresten komplimanger av 5 olika personer vid 5 olika tillfällen för mina skor, örhängen, outfit i helhet, kjol och klocka. Himla trevlig dag idag. Älskar amerikanska glädjespridare!
Ett butiksbiträde sa: "I just love your outfit. Been admiring you since you stepped into the store. Love it!" Sen hade hon mig i kassan och varvade mellan att kalla mig "hun" och "sweetie". Haha, kommer sakna den vänligheten när man kommer hem till stela landet lagom.

I only know that I am better where you are.

 
Nu börjar det rulla in klagomål för att jag inte skriver så här får ni ett jättelångt inlägg att gotta er åt! :)
 
Ligger i sängen och tar igen mig från dagen. Har egentligen inte gjort något särskilt men barnen har haft lov denna veckan och allt slår emot en som en tsunami nu. Så vad har jag hunnit med sedan sist? Ja du, mycket.
Fredagkvällen överraskades Anna med middag och limo då det var hennes avskedsfest. Gissa om hon blev överraskad?! Så kul när man lyckas med något sådant (vill tillägga för Annas skull att hennes klädsel inte var frivillig). Vi hade hur kul som helst! Cruisade runt i staden i två timmar i vår vita limo med fri bar och skumpa. Humöret var på topp och jag hade på mig min nya favoritkläning. Har blivit helt nerkärad i vinrött så körde på det och mina älskade JC klackar som nu är helt fläckiga då limomattan färgade av sig...Vi barhoppade runt på tre olika ställen och bjöds på shotar och drinkar överallt. Tycker vanligtvis inte om att bli bjuden men sakta men säkert har jag amerikaniserats så Sverige, lär er av USA där tjejerna i princip går ut gratis! Blev vän med en vakten Freddy med. Av mina tidigare erfarenheter finns det inget negativt med att hålla sig på god sida med vakterna så jag kör på samma stil i USA.
 
Chicago var helt fantastiskt! Hade bästa sällskapet av Anna, de andra i vårt hostelrum var väl inte var väl inte våra bästisar direkt... "The Windy City" kallas staden och nog var det vindigt. Kändes som vi hamnade mitt i en regnstorm vid ett tillfälle så vi gömde oss under ett tak och skrattade åt alla som gick förbi med sönderblåsta papalyn. Vi gjorde turistgrejer som att ta kort med den stora silver bönan i Millenium Park. Vi åkte upp till the Sky Deck som är en av världens högsta byggnader tror jag, 103 våningar upp i luften stod vi sedan och såg ner på alla höghus. Detta var under dagen men vi ville även ha en kvällsutsikt så då åkte vi till the Hancock Tower och tog en drink i restaurangen hela 96 våningar upp. Chicago är känt för sina barer och även dess bluesbarer. Vi frågade två poliser om en bra bluesbar, man vill enligt källor inte hamna i fel område i Chicago, och vi blev hänvisade till Buddy Guy's en bit sönder om Downtown. Tror vi kammade hem ca: 5 vuxenpoäng var genom att bara sätta ena foten på det stället, men kul var det! Vi drack lite öl och lyssnade på bluesmusik i någon timme med alla 50+are. Och jösses med asiater det var överallt! Hela Chicago kryllade av gula små rackare, kände mig nästan som hemma... skämt åsido. Men det var lika många asiater som mörka, om man nu kan lägga fram det på det viset.
Vad mer gjorde vi? Hmm, shoppade endel, det var väldigt bra shopping där! Hamnade även på ett trevånings Topshop och det gjorde fysiskt ont i kroppen och hjärtat framförallt då allt var så himla snyggt men så förbannat dyrt! Har inget Topshop i Denver men kom ut från affären utan något alls. Klapp på axeln för det, klapp, klapp. Vi gick och gick och gick en massa. Gick ut en bit på Navy Pier med och gick längs med sjön. Tog massa kort på alla häftiga och fina byggnader och gck längs med en stor bargata, vi gick också ner för Magnificent Mile som inte alls var magnificent. Norr om Downtown finns ett svenskamerikanskt område kallat Andersonville, sjävklart och drog vi även dit! Det var Chicago i stora drag. Har en MASSA bilder men kommer inte lägga upp så många här, kika in på facebook istället där jag lägger in massa bilder så fort jag är klar här.
Barnen hade som sagt höstlov denna veckan. Kom hem onsdag från Chicago och hade alltså bara den 2 fulla dagar, vilket räckte gott och väl - fasar inför sommaren... På torsdagen åkte vi till The Butterfly Pavilion som ligger norr om Denver. Det är ett mysigt litet ställe med ryggradslösa djur som just fjärilar. De har en mysig regnskog som på Universeum i Göteborg (men mycket mindre) där fjärilar flyger fritt. De hade en avdelning med kackerlackor och massa spindlar också, och hur modig är inte jag som vågade hålla i en tarantella?! :D På fredagen fortsatte vi på djurtemat och drog till zoot. Vi hann även med att baka kakor när vi kom hem. Vp kom hem under baket och var med hela tiden i bakgrunden. Efteråt sa han: You're doing a great job with the kids. (Du gör ett jättebra jobb med barnen). Kul att höra! Föräldrarna är i princip aldrig med när man jobbar så de vet ju inte så mycket om hur det är egentligen. Och han brukar annars vara mer generös med pengar än med ord. Jag vet att han älskar sina barn, det märks, men jag har bott här i 71 dagar och skulle utklassa honom i ett test om barnen. Han är helt enkelt inte den involverade typen.
Fredagkväll stod det middag med SGID på schemat. Vi möttes upp i Cherry Creek och åt på italiensk restaurang, delade på en flaska vin och hade det allmänt mysigt. Det tråkiga med att gå på fin restaurang är att man är så fruktansvärt arbetsskadad. Jag satt och tänkte "han lämnade vinkorken på bordet, varför dukar han inte av ett sällskap, vi är bara fem? Varför tar han inte bort våra överflödiga bestick eller den gamla kniven när köttkniven togs fram? Hur kan han duka av Angies tallrik när hon fortfarande tuggar och alla andra äter?!" Ja, ni förstår... - och då känns helt plötsligt restaurangen inte lika fin längre. Trots detta hade vi hur kul som helst och maten var jättegod!
Vet inte om ni vet vilka alla mina vänner än än men på första bilen har vi Jojo med Anna, som ni känner igen.
På andra bilder har vi Emelie till vänster och sedan Angie (Angelica som jag lärde känna först genom att läsa hennes blogg).
Idag är det lördag för mig, ni ligger nog och sover nu. Denna dagen har jag haft ett möte med au pairerna och alla tog med sina familjer som måste medverka på minst ett möte under året. Vi var på en pumpkinfest där man kunde bygga egna fågelskrämmor, sitta på tjurar, plocka på sig en massa godis och hämta ut gratis pumpor om man bådde i området. Min familj var dock tvungen att dra vidare fort då de hade både fotboll och dansavslutning att medverka på under dagen. Jag stannade kvar ett tag med Cami, hennes värdbarn och Sandra - hon är med columbian och Cami's bästa vän, tror jag nämnt henne i förbifarten tidigare. Resten av min dag spenderades på Park Meadows shoppingmall där jag gick runt i evigheter. Det spelar inte så stor roll vad man gör egentligen, men under helgerna måste man bara bort från huset. Det blir alltså ingen fest för mig ikväll utan jag laddar upp inför halloween som ska firas nästa helg. Jättetaggad inför det!
Barnen går vanligvis inte runt i sådana kläder, det är deras halloweenoutfits som man kunde ha på sig om man ville. Bilen där jag är med kan man även se lite hur mitt hår tonar ut till ljusare toppar, har varit så dålig på att visa bild på det, det fastnar liksom inte så bra på bild och syns knappt.
Imorgon ska jag äntligen träffa Emma jag pratade om för ett par veckor sedan, den "nya" tjejen från Göteborg. Vi ska mötas i Cherry Creek mall och dra en lunch tror jag.
 
Nu får det räcka, det är nog inte många som orkat läsa allt, men det är roligt att ni ändå visar intresse för vad jag faktiskt gör här borta. Jag är kanske mer van än många andra att vara hemifrån en längre tid men det är klart att jag är som alla andra och längtar efter mina nära och kära, det ska ni veta! :) Puss på er!

Shoot out the lights

 
Hej mina vänner!
 
Idag har varit en bra dag. Flickorna har inte bråkat alls, vad jag kan minnas (eller så har man blivit van) så allt har varit frid och fröjd! Barnen började idag sitt fall break, höstlov med andra ord. Så imorgon ska vi på matiné, vi ska se Frankenweenie. Ungarna vet inte om det än men mitt ord är lag, sakta men säkert tror jag de börjar inse det. Pratade lite på facebook med en tidigare au pair från denna familjen som har tampats med exakt samma problem som mig angående den stora så vi får väl se om det går över eller ej. Nog med jobbproblem!
 
Imorgon ska vi ha en liten middag för Anna som jag ska till Chicago med i helgen, då detta blir hennes sista helg i Denver. Himla mysigt. Sover sedan hos henne för att vid lunchtid dra oss mot flygplatsen och Chicago! Woho! Kommer hem onsdag igen så vi hörs då om inte innan, tror dock det blir onsdag. Vi hörs då gott folk! Kommer garanterat ha massa att berätta då och jag ska verkligen försöka ta massa bilder! :) Godnatt!

The day I first met you, I told you I never fall in love.

 
Jag är sjuk, vilket suger. Hade tänkt att langa massa tänkar-inlägg om USA i allmänhet och jömförelser. Jag orkar dock varken tänka eller skriva nu. Igår var ungarna hemska med, de är oftast rätt snälla mot mig men de kan va riktigt elaka mot varandra - man blir ju nästan rädd för dem. De bråkade varje sekund och jag hade varit så go och köpt tre olika läppsyl i massa fina färger/smaker var till dem. Det börjar bli kallt nu och hur torrt här än är blir det nu ännu torrare och små läppar spricker. Tog dock tillbaka dem under stor protest eftersom de inte höll sams som de lovat. I'm Katzilla, mohaha!
 
Morgondagen bjuder på simlektion och fotbollsmatch så jag kommer främst passa den lilla vilket jag tror kommer gå toppen! Hon är i princip alltid på min sida mot sin syster och när det bara är jag och hon är hon om möjligt ännu goare. Ikväll sprang hon ner för trappan är jag kom hem från spanskan och ville ha en "huggie" innan läggdags. Sötis. Nu är det strax läggdags för mig med. Ska börja läsa lite ur min lånebok från bibblan "Safe Heaven" av Nicholas Sparks innan jag somnar bara. Godnatt!
Bjussar även på en snygg look-a-like bild på mig och Herr Radhakant Baijpai. Rekordhållaren för världens längsta öronhår... Går helt emot min vm råd om att "radera bilden genast och aldrig låta någon levande själv se den!" Haha! Hon vet alltid vad hon ska säga. Jag funderade på att köpa svarta eller vita skidbyxor. Becka röstade för svarta med argumentet om att vita blir smutsiga. Vm Debbie röstade också för svarta med sa: "Vita gör så att du ser fet ut!" - så fick hennes gamla svarta. Kaching! Nu spårade jag ur igen... Här har ni bilden!
Vet att bilden ser konstig ut men orkar inte fixa med det nu. Sov gott!

Summer is gone

 
Becka: min vf känner tyvärr ingen inom bokbranchen och enda chansen att få tag på en biljett skulle nog att hänga utanför lokalen för att se om någon säljer utanför. Vilket inte känns troligt på en sånhär tillställning.
 
Pappa: Vädret är väldigt höstigt och fint! Solen lyser om dagarna och trots kylig höstluft ligger graderna på runt 20 grader om man har tur. Nätterna är nere runt 0-sträcket och de allra högsta bergstopparna börjar bli vita. Träden här är helt underbart vackra och när allt inte regnar bort som det oftast gör hemma har jag faktiskt börjat uppskatta hösten :)
 
Där har ni svar på gårdagens frågor. Trevligt att ni kommenterar måste jag säga!

It's the way we see the world.

 
Att tigga till sig en biljett ledde till ett telefonummer som jag ringde bara för att få veta att alla 480 biljetter är totalt slutsålda, helt sjukt. Blir alltså ingen Nicholas Sparks för mig men har fortfarande på min Bucket List att läsa alla hans böcker, även de filmer jag redan sett.
 
Nu till hur det är att bo i Denver!
Anonym hade frågat, funderar på om det kan vara Lina som jag hört ska komma?
Om det är du så ersätter du Sandra som är bästa vän med min kompis Cami som bor granne med Anna som tyvärr åker hem i oktober. Hängde du med? Haha! Liten värld i alla fall!
Hur som helst. Denver är en bra stad att bo i! Jag bor 30 minuter söder om Denver men åker in till stan lite då och då. Det finns en stor gågata i Downtown där det finns ALLT. Alla butiker du behöver och alla restauranger. Det finns olika sorters museum och ett fint zoo, inte just i Downtown men nära. Denver kallas "the mile high city" just för att man bor 1610 m över havet och du kommer märka hur torrt det alltid är, hur lite man svettas samt hur du blir anfådd och får lock för öronen hela tiden. Jag har ännu inte vant mig helt vid detta. Har lock för öronen i skrivande stund. Colorado är USA's nyttigaste stat och visst finns det överviktiga människor här med, men jag skulle nog jämföra storleken på folket med svenskarna ungefär. Det finns massor av fina saker att se/göra i Colorado överlag och naturen är grym! Man behöver inte vara en skogsmulle för att bli tagen av allt fint runt omkring en. Denver och Colorado är en populär turistost för amerikaner även om vi i Europa inte hört så mycket om det.
Det är rätt svårt att berätta fritt men fråga gärna om det är något speciellt du undrar eller något du vill veta mer om! Hoppas detta hjälpte lite :)

Hanging by a moment.

 
Lång dag idag har gjort mig väldigt trött. Kommer slänga upp lite bilder från dagen på museumet nedan. Vi fick även sällskap av Kudy och hennes värdbarn Jack vilket var himla trevligt. Fick en fråga bland kommentarerna om hur det är att bo i Denver, eller ja, jag bor ju inte i Denver men nära i alla fall, så den svarar jag på imorgon för att kunna ge ett så bra svar som möjligt. Här har ni bilderna!
Måste sova nu, har blivit smittad av Alexis' förkylning och avlider halvt då halsen gör förbannat ont och jag hostar endel. Godnatt!

If you're a bird, I'm a bird.

 
På fredagar får jag min alltid så efterlängtade lön. Köpte en rätt dyr skidjacka (som jag kom på att jag glömt visa er/berätta om) i veckan så skulle vänta med att köpa biljett till Nicholas Sparks kvällen på bibblan tills jag fått min lön. Jösses, har ju inte berättat om det heller. Snabbverisonen är att en av de bästa författarna någonsin kommer till bibblan jag går till bara 5 minuter bort på intervju och boksignering 10e november. Hur som helst, det skickades mejl till alla medlemmar om det igår och idag är biljetterna slutsålda!! Vill bara gråta just nu, vet inte vad jag ska ta mig till. Jag har redan tänkt ut en fråga som jag börjat öva in för att inte stamma när det väl är dags. Kommer aldrig få ett sånt här tillfälle igen.
Många av hans böcker har blivit film, ni känner garanterat igen flera utav dem. Även The Lucky One som inte finns på bild ligger han bakom.
Imorgon har barnen ingen skola så vi sak till ett museum men så fort jag blir ledig ska jag åka till biblioteket, öva in lite ledsna miner och eventuella tårar, dra hela "jag är från Sverige och kommer aldrig få en sånhär möjlighet igen". De bara MÅSTE fixa fram en biljett till mig. Så fullt kan det ju inte vara?

Yesterday feels like a lifetime ago.

 
Idag är det kanelbullens dag, så jag har bakat kanelbullar. Faktiskt första gången jag gör det själv. Rimbobullar är min personliga favorit men de här blev inte helt fel heller vill jag lova!
Ser ni de bruna bananerna i bakgrunden? Imorgon blir det banankaka.
 
Rensade även kryddskåpet idag då det har gjort mig galen från den stund jag kom till detta huset. Det finns minst 3 burkar öppna av säkert 10 olika kryddor och alla är halvfulla. Allt står huller om buller och man hittar aldrig det man letar efter. Nu är allt katagoriserat efter "familjer" och skåpret är renskrubbat och luktar fräscht. Får se hur länge det varar...
Just nu är det fullt hus. Städerskorna är här samt en intallationsgubbe som ska sätta in vårt nya larmsystem i huset. Ska iväg och hämta ungarna om 10 och pappan jobbar hemifrån, jösses. Jag som är så van vid att vara ensam under dagarna har helt flytt fältet och gömt mig i mitt rum största delen av tiden.
Skulle egentligen lunchat med Kudy idag, det bestämdes igårkväll. Så smsade henne och sa att jag skulle plocka upp henne, nej men då hade hon glömt av att vi bestämt träff så hon var iväg på annat. Hur kan man glömma det på en dag?? Nåja, fick äta lite rester från gårdagen. Här sparar vi pengar! :)

Home sweet home.

 
Hittade både fram och tillbaka till flygplatsen på första försöket trots att jag aldrig kört dit tidigare, det är väldigt lätt att hitta i USA tycker jag. Nu till helgen!
Michelle, min gamla värdsyster är nu så stor att hon har körkort så hon och gamla vp Rick hämtade upp mig på flygplatsen fredagkväll. Vi kramades och grät en skvätt sen åkte vi hem. De har flyttat till ett litet hus närmre staden utan extra rum. Jag fick ta Rick's rum och han sov på soffan. De har två nya hundar och en katt som var världens sötaste.
På lördag var det Sucker Day en dag som bara firas i Wetumka i hela USA. Det hela startade då staden blev blåsta av en man som lovade att ta en cirkus till staden mot betalning. Staden betalade men cirkusen dök aldrig upp. Då bestämde de sig för att fira i alla fall så de ställde till med fest och parader. De firar i princip att de blev blåsta men inte vek sig ändå. Tyvärr så regnade det hela dagen och firandet blev inte ens 1/4 så stor som det brukar vara. Såg mina gamla klasskamrater Laramie och Kevin som varit tillsammans för evigt, tror de är gifta nu och kanske till och med har barn? De var dock en bit bort så fick inte hälsat. Snackade lite med Justin Cote, även kallad Bunny som bor var i stan. Förlovat sig har han gjort och när han tjej tar studenten ska de flytta och han ska bli brandman. Verkar vara en innegrej nu....
Många andra har redan flyttat och jag kan inte var mer glad för deras skull, Wetumka är ingen stad man stannar kvar i om man vill åstadkomma något med sitt liv.
Södagen spenderades med Hilary hos hennes mormor och morfar. Jag hängde där hela dagen, åkte hem och vilade och åt tacos med familjen sen åkte jag tillbaka för att träffa henne igen. Hennes bror Henry och kusin Terrence var där med. Gick i skolan tillsammans med dem också. Vi satt och snackade minnen i timmar och skrattade så kindmusklerna och magen gjorde ont. Henry's bästa vän Bo hargått och blivit professionell boxare nu, drar in en massa pengar och går ännu som obesegrad. Det sägs att han testar sin motståndare hela första rundan. Låter dem slå sig trötta och han får känna på deras styrka. Går sedan ut som ett monster i andra rundan och vinner lätt. Påminner mig om filmerna "The Fighter" och "Warrior" som jag nyss såg.
På måndag tog vi Michelle till skolan sen smög jag mig in till The Office där alla lärare hängde innan skoldagen skulle börja. Utan att säga ett ord stod jag framför mina favoritlärare och bara log. Mrs. Gann (som även är mamma till en av mina vänner) började mumla "Oh my God. Oh, my God! Oh, my God!! KATARINA!" Sen började alla andra förstå vad som pågick. Jag sprang in bakom disken och hade kramkalas och grät som en liten unge. Mrs. Cooper tog lite mer tid på sig att låta allt sjuka in så hon stod mest och kramade mig medan Mrs. Gann pratade då hon själv inte fick fram ett ord. Kramade även rektorn och en annan mentor jag kände igen. Sedan kom coach McGee (gift med rektorn), bibliotikarien (Mrs. Sams) och min geometrilärare Mrs. Lucas som minsan kom ihåg att jag hade studerat "Hotel and restaurant management". Innan vi åkte till Grandpa (min områdesrepresenteant) och Granny som skulle ta mig till flygplatsen stannade vi förbi Dairy Queen och hälsade på Corrie som nu jobbar där.
Jag vet att detta bara är en massa namn för er i detta inlägg men när jag kollar tillbaka i bloggen om något år kommer jag sitta och minnas allt som det vore igår och skriver därför med allt för min egen skull. Att träffa Hilary och lärarna var definitivt höjdpunkten på helgen. Jag funderar på att åka tillbaka i maj då Michelle tar studenten. Hon är även såpass bra i skolan nu att hon ska få hålla ett tal på avslutningen.
Trots en grym helg var det skönt att komma hem. Hem till Colorado och mitt lilla rum i Castle Pines. Det känns verkligen som hem här nu och jag kunde inte vara lyckligare.

RSS 2.0