Happy Halloween

 
Hejsan!
 
Idag är det Halloween, men eftersom det är måndag firades det i helgen. Jag jobbade fredag och lördag med men slutade 20.00 på lördag så vi hann med att gå ut efteråt. Hade varken tid eller pengar till att köpa någon rolig kostym så jag återanvände plagg från förra året. Skulle föreställa en Kanadensisk Skogsvakt typ. Såklart har jag inte några bilder för det är jag så himla dålig på att ta, även en helg som denna. Kanske kan rota fram någon, men har inte de på denna jobbdatorn nu heller. 
 
Skolan är som vanligt rätt överväldigande men jag kämpar på! Vi går på höstlov om 16 dagar, ska bli ruskigt skönt! Jag ska faktiskt åka på lite minisemester till San Francisco då med en vän hemifrån som åker över och sen hänger med tillbaka till Denver och stannar en vecka till. Min värdfamilj är också borta under lovet så det blir till at bo hos dem 2 dagar för att passa Nala tills de kommer hem, ett stort + med det är att vi har bil i ett par dagar, underlättar mycket när man ska åka rutn på sightseeing. Vi kommer hem från San Fransisco på torsdag, 24 november och det råkar faktiskt vara Thanksgiving den dagen. Min advisor och professor här har varit snäll nog att bjuda hem mig och mina "svenska vänner utan familj" eftersom "ingen ska vara ensam på Thanskgiving". Så gulligt av henne! Hon själv är italienska och hennes man är tysk som bott et par år i Sverige så hon tyckte det skulle vara passande att han fick träna lite svenska igen. Han är dessutom kock så kan inte med ord beskriva hur taggad jag är på riktigt god, hemlagad mat!
 
Sedan sist vi skrev har det även varit den årliga zombie promenaden i stan. Kort sagt är det flera hundra personer som klär ut sig till zombies och går nerför vår gågata mitt i stan. Vi har också varit och ätit glass på ett supermysigt ställe som kallas "Little Man Ice Cream", där har de bara organiska och handgjorda glassar - gott som gör gott!
Zombies
Little Man Ice Cream
Freja och jag
 
Det var allt för tillfället, vi hörs snart igen :)
 

Midterms

 
Ojdå, nu har det gått sådär jättelång tid sedan jag bloggade igen. Jag kan lugnt säga att denna terminen har varit min klart tuffaste hittills. Jag tror denna och nästa kommer ta halt kål på mig men efter det får jag ägna mer tid åt saker jag faktiskt vill plugga och som har med mitt program att göra, så det ska bli roligt! Svårt såklart, kurserna blir bara tuffare och tuffare men det är alltid mer motiverande att lära sig saker man VILL lära sig. 
 
Vad har jag gjort sedan sist då? Tja, pluggat och jobbat haha. Vi hade ett "mitt-i-terminen" prov i en av mina kurser där målet var att man skulle dekorera ett bord enligt ett tema som skulle spegla resten av eventet man ville hålla med samma tema. Det var en grupptävling mellan alla 53 elever i min klass och mitt gäng valde att göra ett Kentucky Derby tema till vårt event. Det var något ingen tidigare gjort trots att denna tävling funnits i 5 år och jag fick idén eftersom jag själv var på ett sånt event tidigare detta året. Det gick superbra faktiskt! Det var som sagt en tävling så alla kunde inte få högsta betyg även om man mötte alla kriterier eftersom några kanske mötte dem bättre. Vi fick hur som helst 90% = A = högsta betyg! Klart fanns de ett fåtal grupper som fick mer än 90% men att ens hamna i toppen av 14 grupper är grymt! Vi var superstolta över oss själva! 
 
 
Jag har haft alla mina andra teoretiska mitt-i-terminen prov förra och denna veckan och det har gått bra. Mitt sämsta resultat har varit 88% i bokföring. Vilket jag förresten är grymt nöjd med, med tanke på att 30% av alla som tar den kursen för första gången inte ens klarar den. 
 
Jag måste iväg till idrottshallen nu, sitter på jobbet och vi har volleybollmach ikväll. Jag ska försöka skriva oftare!
 
UPPDATERING!
 
Jag nämnde ju ovan att jag fick 88% på ett av mina prov? Idag gick vi igenom våra resultat och det visade sig att maskinen som rätttade hade gjort några misstag, jag fick visst hela 97% faktiskt. Woohoo!
 
Puss och Kram! 

RSS 2.0