First day of school

 
Idag började skolan igen efter jullovet. Slutade redan vid 10:00 idag eftersom vi bara skulle gå igenom vad klassen kommer innebära och vad som förväntas av oss. Imorgon har jag tre pass, har tre pass alla dagar förutom torsdag faktiskt (och på fredag för då är jag helt ledig). Skönt med en mjukstart. Å andra sidan vet jag inte hur mycket av en mjukstart det var, har redan massa läxor. Välkommen till universitetslivet!
Idag var det musik och globala miljöförändringar som stod på schemat, imorgon gäller historia, engelska och journalistik. Har ännu inte fått svar från mitt program där jag står på väntlistan men tänkte snässla min in på torsdag och slå mig ner i klassrummet i hopp om att någon inte dyker upp. Störta problemet är väl att hinna dit i tid bara. Jag har 15 minuter på mig att gå från ena hörnan av campus till andra (bokstavligt talat). 15 minuter tänker ni, lugnt! Kan då lägga till att skolområdet vi går på består av tre college/universitet och har plats till runt 50 000 elever. 
Ska gå från längst ner till vänster till längst upp till höger. Heja!
 
Vet inte om det varit mycket dessa dagarna innan skolan eller om jag fått i mig något dåligt men efter att jag kom hem har jag nästan legati sängen hela dagen med magknip, förutom de gånger jag fått springa upp och spy. Nu mår jag bättre i alla fall. Hoppas bara det var något tillfälligt, ger väl inte så bra första intryck att missa första veckan av skolan direkt.
 
Godkväll gott folk!

Feels like home to me

 
Hej igen gott folk!
 
Nu är jag äntligen registrerad för klasser. Ska eventuellt slänga in en till på måndag och står på väntlistan på ytterligare en till. Synd att ligga på latsidan. Just det! Dålig på matte, som sagt, men jag har fått mina engleska prov rättade och hoppar direkt in på den jag behöver! Inga extra kurser eller läsa vid sidan av, så skönt! Hoppade jämfota som på film när jag fick resultatet. Hur som helst så ska jag läsa: Introduktion till musik, introduktion till journalistik och massmedia, globala klimatförändringar, multikulturella amerika. Står i kö till introduktion till gästfrihet, turism och event (mitt program och har köplats ett så håll tummarna för mig) och engelskan ska jag skriva upp mig på på måndag om det fortfarande finns plats då jag vill och kan ta den.
Nu tänker ni säkert "Varför ska hon läsa så många konstiga saker?" Jo, såhär är det. I USA är det prestigefyllt att ha gått på college/universitet och inte för att man är väldigt bra på just det man pluggat utan för att man är väldigt duktigt på mycket, förhoppningsvis. Man blir väldigt allmänbildad helt enkelt. Vi måste läsa historia, måste läsa kultur, språk osv. Så jag kan inte börja läsa "mina" kurser innan jag gjort förberedelsekurserna till det. Lite tråkigt men det är USA i ett nötskal. Fråga om det är något annat! :)
 
Återigen har jag inte tagit några bilder, ber om ursäkt för det, ska försöka bättra mig! Ni kan dock få en jättedålig bild på mitt rum som jag precis tog med datorn, antar att det är bättre än inget.
 

I'm back where I belong.

 
Hej allihop!
Ledsen att jag inte skrivit innan, det har varit några hektiska dagar här som ni säkert förstår. 
 
Tänkte väl mest kika in och ge er en snabbgenomgång på vad som hänt under de dagar jag varit här hittills och kanske hinner gå in på det lite djupare samt lägga upp bilder vid ett senare tillfälle.
 
Jag har varit på IKEA så jag skulle kunna flytta in i mitt rum och packa upp, vid inflyttning fanns här nämligen inget mer än en säng, skrivbord med stol och garderob. Jag har hängt med min gamla värdfamilj nere i Castle Pines som också gav mig lite "välkommen tillbaka"-saker, barnen hade även gjort en skylt. Jag har varit på skolan och skrivit x-antal prov för att se vilka lektioner jag ska behöva ta. Har nu även fått det bevisat. Jag är så dålig på matte att jag måste gå till ett hjälpcenter och betala ännu mer pengar för lektioner jag inte kan tillgodoräkna mig eftersom jag är för dålig för att fatta den enda matten jag sedan behöver läsa på 4 år. Bra Katta, bra start. Det är något fel på systemet med min inloggning med så har fortfarande inte kunnat registrera mig för mina andra lektioner. Har möte med en handledare idag så ska vi försöka få det fixat. Jag har träffat löjligt många svenskar, tror vi är totalt 10 stycken här just nu som umgås, både tjejer och killar. Riktigt kul faktiskt! 
Hmm, vad mer... Har varit ute och slirat på stan med. Japp. Det var nog det. Jag bor helt galet bra. Rummet är fint, utsikten är löjligt fin och läget är fantastiskt! Ska fixa bild på detta inom kort, men nu ska jag faktiskt gå upp. Utnyttjar mitt jetlagade sinne till att lära mig gå upp i tid. Klockan här är just nu strax innan 7:00, 8 timmar bak alltså. 
Säg till farmor och farfar att jag börjat skriva här igen är ni snälla! :) 
Kram på er allihop!
Bjuder på en gammal bild från Colorado eftersom jag inte hunnit med att lägga in nya.

RSS 2.0