Moving on

 
Jag har en superspännande sak att berätta! Så spännande att det förtjänar sitt eget inlägg!
Beredda?
 
VI SKA FLYTTA! (med vi menar jag såklart Lina och jag).
 
I slutet av oktober skrev vi upp oss på en väntlista som var beräknad att ta runt ett år att få något genom. Tanken var att vi skulle bryta vårt kontrakt med den nuvarande lägenheten när vi åker hem över sommaren och ha alla saker hos min familj, sedan bo ett par månader hos våra gamla rumskompisar Shylah och Sarv som flyttade ut i våras och skaffde ett hus. Klart det hade blivit bökigt och jobbigt att inte ha något riktigt boende under den tiden, men vi är så fruktansvärt trötta på att bo med två andra människor vi helt ärligt inte känner. De diskar eller städar aldrig. Dagen innan jag åkte bort över jul hade en utav dem varit i köket och tappat hushållspapper på golvet, jag lät det ligga för jag ville se om det skulle försvinna under de två dygn både jag och Lina var borta. Det var kvar när jag kom hem igen, mitt på golvet i köket! Man hade liksom fått hoppa över det får att komma in i kylen! Jag fick slänga det, tog mig ungefär 1,5 sekunder att böja mig ner och lägga det i soporna. Så när vi säger att de inte städar eller plockar upp efter sig är det verkligen på den nivån vi menar. Den andra slog in julklappar veckan innan jul. Av någon anledning ligger det fortfarande ett stort paket mitt i hallen och massa småklipp av omslagspapper kan hittas utspritt över golvet som konfetti... Jag orkar inte mer. Hur som helst, tillbaka till de bra nyheterna!
 
VI SKA FLYTTA! Kan inte säga det tillräckligt många gånger. Väntlistan hade gått så fort eftersom någon oväntat flyttat ut och eftersom kontoret skulle stänga över jul ville de få tag i nya inneboende fort. De hade ringt nästan ett trettiotal men alla hade antigen redan hittat annat boende eller svarade inte. Jag svarade givetvis så fort jag såg vem som ringde sedan drog jag ur Lina ur sängen och vi gick (ja, gick. Vi ska flytta 700 m, haha!) till det nya kontoret för att kolla in lägenheten och skriva på papper. Hyran är hälften av vad vi skulle betala om vi hade förlängt eftersom vi kommer bo en låginkomstlägenhet, eftersom jag är den enda av oss som jobbar hamnar vi definitivt i lägsta kategorin och kommer alltså undan med att betala $839/månaden istället för de $845 jag hade fått betala själv för det rum jag har nu i vår nuvarande lägenhet. Sen tillkommer lite för el och internet men inte i närheten av vår tidigare summa.
 
Januari kommer bli en tuff månad. Vi måste betala dubbelhyra, både för nya och gamla lägenheten eftersom vi hinner gå in i januari på båda kontrakten och behöver tid för att flytta. Vi måste även bryta kontraktet vilket kostar $1000 och eftersom studentlägenheterna är möbelerade har vi inga möbel, så det måste inhandlas med. Nåja, det kommer vara värt det! Här kommer lite bilder från nya stället!
Vår nya adress. Trots att det är en låginkomstlägenhet så är det bara vissa utvalda lägenheter i huset som är det eftersom de inte vill slå samman en viss "typ av männsikor" på samma ställe för att skapa ett sådant område. Området vi bor i är verkligen mitt i stan och jättebra! Ligger precis vid stadens stoa och berämda gågata och inte ens två kvarter från Union Station som är vårt helt nyrenoverade tågstation med massa fina restauranger och hotell. Att bo en natt på det hotellet kostar runt $400, så där kan ni få ett hum om hur bra området är. 
Mitt rum.
Gemensamt badrum.
'
Hallen.
Hallen igen. De höll på att städa bakom spis och kylskåp, det är därför man inte ser dem på bilden.
Våra fantastiska vardagsrumsfönster!
Om ni kollar riktigt noga så kan man se en brun/beige byggnad mellan höghusen i mellanfönstret, det är därifrån vi flyttar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0