Shopping 101


Nedan kan ni se mina bästa tips för en lyckad shoppingtur. Hoppas det kan hjälpa er på något sätt!

1. Rea-shopping.
Om något är på rea måste du fråga dig själv om du hade kunnat köpa objektet för ordinarie pris. Se alltså bara rean som en bonus för att vara säker på att du vill ha plagget.

2. Vet vilka dina shoppingvänner är.
Jag hade aldrig kunnat shoppa med mig själv då jag bara hade hejat på mig själv att köpa allt jag velat ha. Du måste shoppa med någon som vet vad du behöver och vad du inte behöver utan bara vill ha. Skriv gärna en lista innan. - Din shopping-vän måste våga säga nej och inte vara rädd för att ta i med hårdhandskarna.

3. Det är bara ett begär.
Behöver du verkligen 3 par svarta skinnhandskar? Nej. Vill du ha 3 par svarta skinnhandskar? Ja.
Köp endast det du behöver, om plånboken känns tunn.

4. Undvik spontan/impulsköpen.
Visst ser de lurviga sockorna framme vid kassan mysiga ut? Vilket tar oss tillbaka till regel nummer 3, du behöver dem inte! Lägg tillbaka dem.

5. Låt dig inte ryckas med.
Studier visar att affärer som spelar musik säljer bättre. Låt dig inte ryckas med i det sköna groovet utan ha alltid regel nummer 3 i åtanke.

6. Accessorera mera!
En eller flera accessoarer kan lätt få en trist vardagsoutfit att bli något riktigt läckert, en partypingla som du skulle lätt kunna äga klubben i en trist vardagsoutfit med rätt accessoarer.

7. Inga tvivel.
När du står där i omklädningsrummet och sliter och drar i plagget för att få det att sitta rätt, tänk då "vill jag slita och dra för att få det att sitta rätt?". Sitter det inte bra i affären (och i de hemska provrumsspeglarna) kommer det inte sitta bra hemma heller. Det kommer förmodligen göra sig bäst på galjen, i affären. Häng tillbaka den och köp inte saker du inte är 100 på.

8. Småfel = billigare prislapp.
Köp gärna plagg med små defekter, förutsatt att du är rätt händig själv. Jag fick en tröja med originalpris 300 kronor som de dessutom hade ute med reapriset 175 kronor att gå ner till 70 kr p.g.a. ett litet hål som lagades i symaskin på 10 sekunder.

9. Rätt storlek.
Förr ville jag inte köpa plagg med stor storlek. Jag var så insöad på att jag minsann var en S/M men sen insåg jag att även L/XL plagg är snygga, oversize o.s.v. Köp den storleken du tycker gör sig snyggast på dig och skit i om du behöver gå upp en storlek eller två, så länge det sitter snyggt, right?

10. Rätt storlek 2.
Köp inte de där jeansen du knappt kan röra dig i för att du "tänkt gå ner några kilon". Belöna dig istället med att ge dig ut på en hel shoppingrunda när du faktiskt gått ner de där kilorna.

11. Ta två.
Ta gärna med dig två av varje plagg in i omklädningrummet. Då slipper du springa och hämta "den andra storleken". Testa även den största storleken först, då blir du glad när du faktiskt måste testa den mindre storleken och den sitter snyggare. Finns det en max-antal-plagg-gräns? Testa kläder i flera omgångar!

12. Låt personalen hjälpa till.
De är anställda för en orsak, att assistera den i nöd. Behöver du något i annan storlek (trots att du följde det superbra rådet under punten ovan), säg till personalen! Känner du att du samlat på dig för mycket och inte kan hålla allt? Lämna det i kassan, det är okej så länge du tänkt köpa allt du lämnar ifrån dig.

13. Underkläder i nude.
När du shoppar, se till att ha "rätt" underkläder på dig! Är du ute efter ett par vita byxor och en axelbandslös klänning råder det ju inga tvivel om att du ska ha beiga underkläder. Syns trosorna igenom byxorna är de inget att ha. - Beiga underkläder är alltid rätt under vilka kläder som helst.

14. Använd direkt - vet ditt tillfälle.
Använd köpta plagg direkt, annars är det så lätt att de bara ligger och samlar damm när du klär dig i dina gamla godingar. Handlar du för ett speciellt tillfälle? Bra, se bara till att använda det då.

15. Basic VS. Fest.
Blickar vi tillbaka på punkt 6 förstår vi nog vad jag försöker säga. Basic-köp är alltid bäst. Självklart är festkläder mycket roligare att inhandla och det får man absolut göra med! Men om valet står mellan 3 basiclinnen och en partyblåsa ska du alltid gå med det mest användbara - BASIC.

16. Garderobens måsten.
Vad alla behöver åtminstånde en upplaga utav:
Basiclinnen i basicfärger (vit, svart, grå).
Ett par snygga jeans.
Beiga underkläder.
"Den lilla svarta".

17. Snabbt av, snabbt på.
När du shoppar är det viktigt att du har på dig "rätt kläder". Det är skitjobbigt att shoppa i strumpbyxor och lager på lager outfits. Du måste ha på dig något om är lätt att ta av och på. Är du dock ute efter en klänning och bara en klänning är strumpbyxor ett bra alternativ - så länge du slipper ta av och på dem.

18. Sätt gränser.
Sätt upp en gräns på hur mycket pengar du får spendera och överskrid den inte!

Detta är allt jag kan komma på för tillfället. Har du något bra tips du tycker att jag missat? Lämna en kommentar!


Kommentarer
Postat av: Cissi

bra tips! :D

2010-10-31 @ 11:34:11
URL: http://cviklund.blogg.se/
Postat av: Moa - Leos mamma

Var gärna med i min dagens blogg och missa inte tävlingarna i menyn! =)

2010-10-31 @ 11:40:13
URL: http://lillagroda.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Whooao! Vilka bra tips, följer du dem?! ;)

2010-11-02 @ 11:35:02
URL: http://www.nilssonrebecka.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0