St Augustine

hallå!
bara en liten varning, när jag mobilbloggar blir det om möjligt ännu fler stavfel än när jag gör det på datorn. okej, då kör vi.
igår var vi i St Augustine, usa's äldsta stad. väldigt mysigt, lite sevilla känsla över det eftersom det var en gammal men välbevarad stad. där åt vi kvällsmat med en gammal au pair och hennes man hon gifte sig när hon var au pair och blev utslängd från programmet eftersom hon inte kände till reglerna, det var familjens första med så de visste inte heller. jättetrevlig var hon i alla fall!
idag åkte vi in till Jacksonville, farföräldrarna bor lite utanför, och vi gick längs stranden där vi även åt lunch. nu sitter vi hemma och väntar på att dancing with the stars ska börja, sista avsnittet ikväll. förlåt för de snabbspolade inläggen men det suger att blogga frpn mobilen. slänger in bilder från de två senaste dagarna här nedan. ha det bra så länge. imorgon åker vi till orlando och disneyworld, woho!!
insåg just att jag inte tog kort med mobilen i St Augustine så ni får bilder från stranden idag. det är "bara" runt 20 grader här så det var knappt några där och verkligen inte badväder.









Florida

Tjabbatjena! Har just ätit lite lasagne med familjen som låtsasfarmor Anne har lagat, gott.Idag har vi varit på ett golf "hall of fame" där Annika Sörenstam hade förtjänat sig en plats. Hennes namn + autograf var även ingraverade i en gatusten. De hade en stor golfbana runt om också och det var fantastiskt fint! Resten av dagen har jag sovit. Jag jobbar i princip inte ensam någonting denna resan vilket är väldigt skönt. Ha det bra så länge! :) Just det! Smakade alligatorsvans idag med vid lunch. Gott med bläckfiskkonsistens men inget märkvärdigt direkt.Har aldrig mobilbloggat förr så ni får ha överseende om inlägget ser konstigt ut :)

Your making me weak with the way you look through those eyes.

 
Väskorna är packade, nu drar jag på en veckas semester! Ska försöka uppdatera lite där borta med men kommer nog ha barnen en hel del med. När vi bor på Disneyworld's hotell bor hela familjen i samma rum vilket förmodligen kommer bli rätt påfrestande med... Kommer hem igen söndagen 2a december. Puss så länge!

I think it's time to say goodnight

 
Är jättetrött efter en lång dag och ska upp relativt tidigt imorgon eftersom planet lyfter vid 1:55 imorgon till Florida. Tänkte lägga mig nu men slänger upp några bilder från Thanksgiving först. Vi hade två olika kalkoner, en bakad i ugn och en som var friterad.
Denna dag, Black Friday, var förresten toppen! Angie hängde med hem till mig för första gången efter shoppingen och vi kollade in ett Top Model marathon. Jag hittade endel bra grejer, inte jättemycket på rea men än nöjd ändå! :)

Closed off from love, I didn't need the pain.

 
Pappa, jag har mejlat Halebop men inte fått svar än. Hör av mig när jag vet mer.
 
Idag var det Thanksgiving. En mysig högtid där hela släkten samlas och man äter tills man spricker. Hoppade över frullen idag och åt äpplen/hallon till kvällsmat så har egentligen bara ätit ett riktigt mål mat, men det räckte. Har inte fört över dagens bilder till datorn än så det får ni imorgon, vilket förmodligen bara blir sen kväll hos er då vi har en tidskillnad på 8 timmar mellan oss.
Inatt ska jag upp runt 4:30 snåret för att fixa mig inför shoppingrundan med Angie. Det är den omtalade Black Friday och då går alla helt bananas! Abercrombie & Fitch och Hollister har bland annat placerat ut "snygga killar" utanför sina butiken från midnatt fram till 6:00 för att locka in ännu fler galna shoppare. Vi ska till Park Meadows imorgon där vissa butiker öppnar redan vid midnatt och sen droppar de andra in någongång framöver fram till 8:00. Vi ska vara där strax innan 6:00 och beblanda oss med den reatörstande folkhopen. Wish us luck!
Nedan bjuds det på exempel av Abercrombie's "hot guys" som de så fint uttryckte sig om i medlemsmejlet.

What a girl wants is what a girl needs.

 
Fick hem ett stort grönt paket idag fyllt med 2 kilo godis. Tack Mami!
Jag älskar att bli överraskad på alla sätt och vis, visar att någon bryr sig och tänker på en utan anledning likom. Mysigt. Perfekt namnsdagspresent (25 november)! Bara godis jag gillar med, uppskattas! Paketen bara regnar in, först från far och nu från mor. Behöver inget mer ska ni veta! Uppskattar det massor men vet att det är dyrt att skicka och jag klarar mig bra här. Tack så hemskt mycket för allt!
 

Spread your wings and fly

 
Dagen har varit bra! Barnen har varit snälla, för det mesta. Nu börjar lilla krångla och den stora lyssnar och är snäll. Antar att det går i vågor. Det var hur som helst en mysig dag i The Butterfly Pavilion där vi som sagt mötte upp Angie och hennes barn. Vi fortsatte sedan till Subway för att käka middag och sedan släppa av den yngsta på danslektion. Jag och Alex (äldsta) har gjort förbannat mycket läxor idag då de åker till Florida imorgon och hon alltid skjuter upp allt till sista minuten. Runt 20 sidor har det knåpats med, tacka vet jag min vikarietid som gett mig tålamod med envisa elever.
 
Pappa, har skrivit till dig på Skype men verkar som du inte sett det. Jag kan skypa eftersom det är en internetkonto. Jag kan inte använda mig av mobilen på ett sånt sätt som kräver en telefonuppkoppling och har inga kontakter heller.

You're all I want, you're all I need. You're everything, everything.

 
Imorgon, onsdag, ska jag och Angie mötas upp med våra barn på The Butterfly Pavilion. Det blir första gången de träffas men hoppas de ska gilla varandra. Är rädd för att Alex ska känna sig lite utanför då hon är äldre men det ska nog inte vara några problem. Hoppas bara de vaknar på rätt sida imorgon. Vi har även massvis med läxor att göra inför Florida. Barnen åker som sagt redan på torsdag så imorgon blir sista chansen innan vi måste plugga på resan.
Alex satt och mös med mig hela kvällen idag framför TVn och vi kom överens om hur mycket vi hatade reklamerna som avbröt hela tiden. Sedan sa hon: "I love you, Kat" och lutade huvudet mot min axel. Kändes bra. Är nu godkänd av båda barnen.
 
Min nya mobil är förresten bäst i världen. Tack! Har inga kontakter och kan inte använda mig av saker som kräver telefonuppkoppling (som t.ex whatsapp och viber) då SIM-kortet inte fungerar trots att jag klippte till det. Det är ett 3G SIM-kort och mobilen har 4G, kan vara där felet ligger. Mejlade hur som helst Halebop för lite råd kring saken.

Rubrik

 
Är lagom irriterad för tillfället. Fick hem nya mobilen idag (äntligen, tack!!). Öppnar bakluckan och inser att SIM-kortet inte passar. Varför? För man behöver ett "micro SIM-kort". Jaha, det kunde ingen berättat kanske? Måste antagligen beställa ett från Halebop eftersom de inte har någon butik men då kan jag inte skriva över alla tidiagre nummer. Antar att de inte skickar till USA heller. ÅH!!! Orkar inte mer, varför ska allt krångla så himla mycket hela tiden?! Skit!
 
Har googlat runt lite, ska försöka klippa till mitt gamla SIM-kort först, hoppas det ska funka.

Tell me baby if it’s wrong to let my hands do what they want?

 
Går för tillfället på några förkylningstabletter för att förhindra att jag blir mer sjuk än jag redan än. Det verkar som att jag har en grej för att bli sjuk innan resor. Eller sjuk och sjuk, krasslig är jag väl bara nu tack och lov. Kommer ha barnen hela tisdag och onsdag, sedan åker dem till Florida med vp. Jag och vm kommer efter på lördag då hon har tvungen att jobba fredag, vilket också ger mig till till att shoppa på Black Friday. Black Friday är, för alla ni som inte vet, den största shoppingdagen på hela året i USA. Den infaller dagen efter Thanksgiving och reorna är helt sjuka! Många börjar redan vid midnatt och slutar så tidigt som 10:00 så man måste vara framme i tid, eller campa utanför. 
Trots att Thanksgivingfirandet inte börjat än har julgranar redan satts upp till höger och vänster och det är dekorerade med allt möjligt. Såhär ser vår (plast)gran ut.

I want to fall asleep and then wake up with you beside me

 
Godmorgon!
Jag har jobbat sedan 8:30 imorse och för ca:30 minuter sedan (10:15) kom vm hem. Hon behövde bara stanna förbi sitt jobb lite snabbt samt ta yngsta tjejen till doktorn då hon aldrig verkar bli av med sin hosta, som jag nu blivit smittad med, igen.
Helgen var hur som helst jättemysig! Vi, Emma, Stine och jag, åt tillsammans på lördagkväll och kollade Avatar. Stine åkte hem och sedan somnade jag och Emma gott efter att ha pratat hästminnen och taggat inför söndagens tur uppe i bergen.
 
Vi var ute och red i 3 timmar, upp och ner, på små steniga stigar och hade grym utsikt! Min häst hette Wendy och var hur fin som helst! Ett tag började det småsnöa med trots en temperatur på säkert 15 grader, det blåste in från bergen.

They say she's a golddigger

 
Föräldrarna kom hem 1,5 h sent, ringde inte efter dem för jag vet att de inte är bäst på att hålla tiden och ville inte verka otrevlig när jag i princip aldrig jobbar helger ändå. Fick dock $40 rakt i handen när de kom hem, mitt dåliga humör gick då snabbt över. Som au pair behöver man alla pengar man kan få så nu i efterhand var det värt väntan. För alla er blivande au pairer som läser, $200 i veckan låter som mycket innan man kommer hit, det är det inte. Spara allt ni kan innan ni åker, ni kommer behöva det!
 
Jag ska kolla Magic Mike nu innan jag somnar, text och bilder från helgen får ni imorgon. Godnatt!
Channing Tatum har huvudrollen i filmen och han blev nyss korad till världens sexigaste man.

Where have you been?

 
Lätt småsur på mina vf nu som skulle vara hemma 16. Klockan är 17:10 och har inte sett röken av dem eller hört ett ord från dem. Jag ska köra till Emma ikväll, vilket tar 1 timme och hade varit trevligt att få göra det i dagsljus då men inte känner till vägarna överhuvudtaget. Jag jobbar inte över på något vis och de har inte gjort något fel pa det sättet. Dock behöver jag kunna planera mitt liv och då vore det fint om de åtminsone kunde försöka komma hem i tid, med tanke på att jag skulle varit ledig idag. De frågade om jag kunde jobba strax innan de åkte idag så de hade redan planerat att åka och jag sa därför ja eftersom de bara skulle vara borta till 16....Suck.
Var bara tvungen att ventilera.
Hörs!

Giddyup

 
Idag jobbar jag. Min andra helgdag jag jobbar sedan jag kom hit. Familjen har egentligen rätt att utnyttja oss tre helger i månaden, tack och lov gör aldrig mina det. Idag är de dock och spelar golf och jag har haft fullt hus med mina och halva grannskapets barn hela dagen känns det som. Två har gått hem men har ännu fem kvar. Alarmet satts nästan igång två gånger för att de skriker för mycket/högt men när man säger till dem går det in i ena örat och ut i andra. Orkar dock inte ta en djup diskussion om det, vill bara åka till Emma.
Ska till Emma ikväll för en sleepover för imorgon ska vi till Estes Park och rida i bergen. Hur kul?? Vi bestämde oss för en tre timmars ritt eftersom vi båda är hästnördar och saknat det endel helt enkelt. Tror dock att man bara får skritta hur duktig man än är så det blir ingen tur á la westernfilm som jag hoppas på. Så far, du kan vara lugn. Vet att du aldrig varit ett stort fan av mitt hästintresse trots att du säljer foder, haha.
Ikväll ska även Stine vara med oss, en dansk tjej som kom hit till Denver samtidigt som mig. Vi gick även i samma klass i skolan i New York. Hon bor rätt nära Emma och de har blivit bra vänner, själv har jag inte träffat henne sedan vi kom hit men hon är supergo!
Huvudvärken börjar bli påtaglig så plockade fram min arga röst precis.
Avslutade med ett "Understood?!"
Fick ett "Yes ma'am" tillbaka. Kändes bra.
På söndagkväll ska vi kolla Breaking Dawn 2. Kommer nog hem rätt sent och ska jobba tidigt på måndag men vi hörs när jag har tid och ork. Kramis!

The days with you still live inside my heart.

 
Helgerna jag spenderar tillsammans med mina tjejer här i Denver är höjdpunkten på hela veckan. Oftast går vi ut på lördagar men en fredag slinker in här och där med. Igår var vi ute en fredag på ett nytt ställe. Första och sista gången där, och jag tror jag pratar för alla när jag säger det. Inte nog med att jag och Jen blev förföljda av en liten indier hela kvällen (han gick efter oss och stirrade/gömde sig bakom ett hörn och kollade fram då och då...). De två första människorna jag såg på tjejtoan fick mig att kolla en extra gång på skylten då jag trodde jag var på herrtoan. Den första killen jag mötte hade en svart t-shirt under en röd, långärmad nättröja och en matchande röd sjal runt halsen... Fick vibbarna av att vi hamnat på en gayklubb. Inget illa menat alls mot homosexuella, jag känner bara att det inte riktigt är min grej dock. Den första som pratade med oss undrade om vi ville ha Molly, vilket är ett annat namn för Ecstasy. På det spåret fortsatte kvällen så vi drog någon timme innan stängning. Förutom detta lilla missöde började kvällen helt fantastiskt med käk på The Cheesecake Factory för ett sista hejdå till Jojo som idag gav sig ut på sin resemånad.
Utgångarna här i Colorado tror jag är så roliga just för att jag har världens bästa vänner. Skulle man gräva djupare i det hela skulle man upptäcka bristen på attraktiva människor och garderober. Man skulle även inse att "the mile high city" inte bara stämmer in på hur högt vi är placerade över havet. Jag är bara här tillfälligt dock och längtar inte hem till lilla Falkenberg och dess utångar, klart att man saknar folket överlag, och dess stil... men mest av allt saknar jag nog pastavagnen.

I'm in too deep.

 
Hallå!
 
Direkt efter att ha släppt av ungarna i skolan drog jag vidare till min uppkörning. Ironiskt att man kör dit ensam i sin "egna" bil för att ta körkort. Fick Sue som kontrollant. Allmänt trevlig dam som kallar alla "hun", inger en viss trygghet. Var inte alls lika nervös som nä jag tog mitt svenska men självklart var det lite skakigt. Körtiden var dock inte mer än 15 minuter och jag seglade genom det! Vilket innebär att jag nu har tre olika sorters körkort - ett svenskt, ett internationellt och ett amerikanskt. Heja! Firade det hela med att stanna förbi Park Meadows på vägen hem och ta en hallonsmoothie. Gick även att varv inne på F21 utan att köpa något... då mitt konto är tomt. Haha! Bra träning dock.
Skrev upp mig som organdonator idag med i samband med körkortet. Hjälpte även en gubbe ställa sig upp från sittande läge då hans käpp inte verkade räcka till. Lite orolig blev jag när han sedan satte sig i bilen för att köra iväg...
Dagens goda gärningar - check!

No matter how far you fall, I'll be there to pick you up.

 

You've got a friend.

 
Drog till gymmet idag direkt efter att ha släppt av barnen i skolan. Älskar att mitt gym är öppet dygnet runt! Det är gigantiskt med så man behöver aldrig vänta på att maskiner ska bli lediga heller, lägger in bild när jag fått min nya mobil.
Kollade på ett avsnitt av Criminal Minds medans jag sprang, tillslut glömmer man liksom av att man springer - dock gör inte mina fötter det så ni vet väl ungefär vad som hänt med dem nu.
Stannade förbi matbutiken på vägen hem då jag har bjudit över Cami på lunch. Längesedan vi sågs nu. Det blir ugnsrostade grönsaker och potatis med kyckling. Ungefär vad jag åt med tjejerna i helgen med en liten Katta-tvist på det hela. Ska även gotta till det med lite flamberade päron och vitchoklad till dessert.
Haha! Jag minns när vi skulle lära oss flambera i skolan och Lillie fick hela kommunhuset att utrymma då hon satte igång brandlarmet. Underbart!
Nu ska jag hoppa in i duschen, på återseende!
 
Gårdagens skypesamtal var inte bara med Johanna heller. Fick mig en glad överraskning när jag såg att Prim och Linnéa (som satt djukt försjunken i en Ben&Jerry's) var där med. Åh, mina underbara flickor! :)

Hejsansvejsan

 
Ringde mitt försäkringsbolag idag angående min tand. Jag kommer inte behöva fylla i någora papper alls utan räkningen (upp till 1400 kronor) skickas direkt till försäkringsbolaget och överstiger konstaden den summan står jag för resten. Vet inte alls vad det kan kosta men känns skönt att slippa pappersarbetet. Jag kan även gå till vilken tandläkare jag vill. Går jag till Debbie's kan jag eventuellt få rabatt då båda mina vf jobbar på samma hälsoföretag, annars tänkte jag bara ta den som är 5 minuter bort - blir ganska mycket smidigare. Har kommit in i mitt trötta liv igen då jag lämnar barnen i skolan och sedan sover vidare. Inte bra. Nu lyssnar jag på Linköping - Brynäs och väntar på att Johanna ska logga in på skype... Nu gjorde hon det! Vi hörs :)

Winter, come at me!

 
Inhandlade ett par goggles från Oakley idag när jag gick runt i mallet med Anna, min shopper-in-crime. De har inte exakt rätt nyans av rosa (som min vm påpekade när jag sa att jag "hittat de perfekta gogglesen" haha) men de sitter perfekt och jag tycker de är förbannat snygga. Är inte bäst på skidor så satsar istället på att se ut som jag är det. Var och spanade runt på priser för skidhyra idag med men ska kolla runt lite till imorgon också. Snart är jag helt redo för skidsäsongen!

I heard that you like the bad girls. Honey, is that true?

 
Helgen med mina flickor var lika bra som alltid! Var som sagt inneboende hos Angie från fredag till söndag. Känns ungefär som när jag och Johanna hade hästar i samma stall och jag alltid var hos henne. Spenderar de flesta av mina helger hos Angie, tror knappt hon frågar sina vf om jag får sova där längre. Får nog ta med lite bananbröd till dem nästa gång...
Fredagkvällen spenderades åt att äta vindruvor och kolla på Björnbröder. På lördagkväll kom Jojo och Emelie förbi och då lagades det mat som vi alla glatt mumsade i oss till några glas vin. Efter middagen kom Jen och då drog vi ut till en collegebar. Stötte på våra kära norrmän, båda nya och gamla, och upptäckte genom de nya vi träffade att vi går under namnet "IKEA-tjejerna" då de direkt förstod att vi var just IKEA-tjejerna. Antar att det är rätt lätt att känna igen oss när vi drar förbi.
Idag tog jag mitt sista farväl till Anna för tredje gången. Kommer inte hinna träffa henne igen innan hon åker och nästa möte lär ta plats någonstans i Sverige, vilket inte blir förrän september nästa år för min del. Sorgligt men sant. Det suger att träffa massa goa människor som bara försvinner. Jojo åker också snart och det är verkligen skittrist! Tacka gudarna för att Angie och Jen har förlängt!

So you see, this world doesn't matter to me.

 
Fick äntligen hem ett nytt mobilbatteri igår. Satte in det direkt och började ladda. Problemet är dock att det inte laddar. Den reagerar som att den ska börja ladda men efter det händer inget. Har laddat hela natten nu men mobilen går inte ens att starta. Antagligen är det något laddningsproblem med mobilen eftersom den sabbade förra batteriet med. Jag ger upp.
Gjorde ett försök till att se ledsen ut, liknar mer en gorilla men, men. Sånt är livet!

All I know is that we're better of together than we ever were alone

 
Just nu sitter jag ensam hemma hos Angie och lyssnar på Ron Pope. Han har ingen planerat konsert i USA alls som ligger uppe men nästa år kommer han till Sverige, hur typiskt är inte det? Samma med den här jäkla lockouten. Allt jag vill göra är att kolla lite hockey vilket inte går för att alla parter inte kan komma överens. Ni är vuxna för tusan, lös det!
Ensam hemma hos Angie var det ja. Hennes familj är uppe i bergen och hon är på 6 timmars lektion i skolan, men kommer hem om en timme. Jag har under tiden sovit hur länge som helst, ätit donken mat och duschat. Ikväll blir det kanske utgång, packade ner en utgångs outfit i alla fall - klänning och klackar. Eftersom det har varit shortsväder och sol hela veckan verkade det passa. I skrivande stund snöar det dock och ska göra det ett tag till verkar det som så nu kommer jag säkert frysa halvt ihjäl. Vill man vara fin får man lida pin!
När jag körde hit hade de stängt av motorvägen då det hade varit en polisjakt som slutat i crash. Helt vilse i ett nytt område körde jag alltså runt ett tag, trots det körde jag inte "fel" en enda gång och hittade tillbaka till en annan påfart till motorävgen. Lite stolt var jag över detta. Ungefär så pinsamt stolt att jag skrattade högt för mig själv när jag var helt ensam i bilen...
Jag lyssnar i princip aldrig på Spotify längre. Här i USA har de något som heter Pandora och det är som en slags radiokanal som blandar musik i den stilen man sökte på. När jag bodde i Oklahoma var jag som besatt av pandora med och mitt konto finns kvar sedan dess. All musik jag lyssnade på då finns sparad och det ger mig såna gigantiska nostalgi flashbacks. Jag lyssnade sönder Daughtry och Lifehouse på den tiden. Älskar den typen av musik, Ron Pope går lite i samma stil och det gör även Parachute - bra tips för er som gillar lite rostiga, känslosamma mansröster och giatarrer typ. Majoriteten av mina bloggrubriker kommer från någon av deras låtar.
Jag minns att jag och Levi dansade tillsammans till Lifehouse's You and Me på vår skolbal. Dock slår inget allas dans till Soulja Boy, haha! Bor jag i Sverige när jag väl stadgat mig ska jag tvinga iväg mina barn som utbytesstudenter till USA så de lär sig språket och får gå på "the prom".

They don't make 'em like you no more.

 
Nu har jag inte skrivit på ett par dagar, har haft fullt upp och varit allmänt trött de senaste dagarna så har inte blivit av. Vad har hänt sedan sist?
I onsdags var jag och Emma på Denver Museum of Art. Kände för att vara lite kulturell och samla vuxenpoäng. Man turistar heller aldrig i sin egen stad och med tanke på att jag inte kommer vara här föralltid vill jag upptäcka saker även häromkring. Jag är inget konstfreak direkt men vissa saker var lite intressanta, tror dock inte jag kommer gå tillbaka. Kände även igen en tavla från Roy Lichtenstein, kändes bra. Trodde även att jag kände igen namnet på en annan konstnär, Jean Baptiste. Sedan slog det mig att det är vad hovmästaren i Hell's Kitchen heter...
Efter besöket på museét gick vi in till downtown och åt burgare på Hard Rock Cafe.

I want you to be my last first kiss.

 
Jag vet inte om ni fått höra det i Sverige, men i samband med gårdagens val röstades det även här i Colorado om att legalisera marijuana. Majoriteten röstade för och från och med igår är det alltså lagligt för alla som är 21+ att inneha en viss mängs gräs, tror även man får odla hemma men det kanske bara gäller om man fått det receptbelagt av doktor. Så istället för all "rösta-på-mig-reklam" har radion istället pumpat ut massa "I wanna get high"-låtar. Lite komiskt ändå om ni frågar mig. Colorado är första staten i USA att legalisera marijuana så det här kommer definitivt gå till historien. Vi får väl se om man kommer märka någon förändrig, tror inte det. Blir ju inte direkt något man går till affären och köper ändå.

I would rather learn what it feels like to burn, than feel nothing at all.

 
Skickade tillbaka båda klänningarna idag till asos.com och sände efter en annan storlek på den ena. Känns bra att ta tag i något direkt, har annars en tendes att skjuta upp allt.
Tror förresten jag kan ha ett hål i min tand. Det är fantastiskt hur allt verkar hända samtidigt och just när man är här borta med. Har aldrig haft hål innan men kan tänka mig att det är såhär det känns. Det ilar när jag äter något kallt eller sött och den ser ut att vara lite mörkare som om det är ett hål inuti. Vet inte hur länge jag vågar vänta ut det och se, eller om jag ska bege mig till tandläkaren och kolla upp det. Kostar ju en förmögenhet här borta. Nåja, nu kallar gymmet.
 
Tror ingen missat det, men Obama blev omvald för ytterligare 4 år igår. Idag var det vanlig reklam på radion, som musik i mina öron.
Passerade man 270 röster vann man så sparade denna bilden när det var över, även om alla röster inte var räknade än. Colorado är ännu inte inräknat på denna bild men vi röstade blått så Obama fick även Colorados röst.

The apple of my eye

 
Min favorit, alla kategorier.

Epic

 
Fick hem mitt skidpass idag, Ann Nilsson heter jag. Kommer förhoppningsvis få mycket användning för det. Fick hem ett paket från asos med med två klänningar, en för jul och en för nyår. Nyårsklänningen va dock hemsk på och julklänningen passade men satt inte snyggt... Blir nog till att skicka tillbaka.
Annars då? Jaha, ser ut som att Barack Obama vinner igen. Heja! Min familj är inte överlycklig men de har överlevt 4 år med honom tidigare så de klarar sig nog.
Är helt slut nu efter att ha haft ungarna hela dagen (hur överlever men sommaren?!) och imorgon börjar de sent, det gör de alltid första onsdagen i månaden. Nu tackar jag för mig. Godnatt!

You're a song. Written by the hands of God.

 
Idag är det 3 månader sedan jag satte min fot på amerikansk mark. Idag är det också valdag, äntligen ska man få slippa alla dessa reklamer och "I'm Barack Obama/Mitt Romney, and I approve this message" Håller nog på Obama trots att min familj nästan hjärntvättat mig med Mitt Romney snack då de röstar på honom. Barnen är lediga idag på grund av denna stora händelse. Vi har gått på bio, Wreck-it Ralph, och ätit på Wendy's. Nu är vi hemma, vp jobbar hemma så jag gör mitt bästa för att hålla dem tysta och lugna. Inte de lättaste, de var nyss i time-out. Nu sitter de och spelar Wii vilket ofta slutar i bråk men än så länge verkar de lugna, peppar, peppar! Tänkte gymma ikväll men vill gärna se valet så vi får se hur det blir med det. Ska försöka öppna mitt sparkonto idag, det gick inte igår då jag behövde ha Debbie med mig eftersom hon står med på det andra kontot.

You can trust me, trust nobody.

 
I fredags drog jag och Cami spontant på en första hjälpen kurs som varade i 6 timmar. Skönt att få ihop 6 timmar på en dag då jag egentligen bara vill ha mina studier här överstökade. Nu är jag en certifikerat livräddare i två år framåt! När jag genomgått liknande utbildning tidigare i Sverige vill jag minnas att de pratar om att man ska vara försiktig vid bröstkompressionerna så man inte bryter några revben. Vår instruktör i fredags sa: "När ni gör era kompressasioner kommer ni känna hur ni knäcker revben efter revben men då gör ni det rätt. Tillslut kommer det kännas som att trycka på en geléklump, men ni får helt enkelt välja mellan att knäcka revben eller rädda liv." Härligt.
 
När jag kom hem hämtades barnen från skolan och så fort vf var hemma drog jag till Cherry Creek Mall för att kolla på bio med Emma. Vi såg Pitch Perfect (äntligen!) och den var hur bra som helst! Emma lyckades spilla ut alla sina popcorn innan filmen ens börjat med. Fick mig att tänka på klumpiga Prim hemma :) Efter bion stanade vi till på California Pizza Kitchen och tog varsin pizza. Sedan körde vi hem till mig, käkade vindruvor och kollade på Sjätte Sinnet.
Emma sov över och efter frukost på lördagmorgon drog vi till IKEA och gick lösa. Jag köpte nya handdukar och påslakan och sedan gick vi vidare till matavdelningen. Jag kan inte i ord beskriva vår lycka över att hitta julmust, glögg och chokladkalendrar, men jag kan visa er hur det såg ut...
Tunnbörd och Prästost hamnade i min påse med, gott gott!
Efter IKEA drog vi och lunchade på The Cheesecake Factory. Emmas första gång där men kan garantera er att den inte blir den sista. Lika gott som vanligt! Förutom det faktum att jag fick plast i mitt glas (framsideskydd till en slags touchtelefon) och sedan hår i min mat... De bjöd dock på maten vilket jag tyckte var bra gjort. Vet inte om ni kan se det men om jag kollar på närbilden på maten kan man se ett mörk hårstrå intrasslat i persiljan.
 

I loved him so, but I let hom go. Because I knew he'd never love me back.

 
Hallå där!
 
Mötet var mysigt och maten var god. Antar att jag kanske är hemmakär men gillade mina grejer bäst... Haha! Så kanske man inte får säga, men det verkade de andra tycka med eftersom alla mina tre rätter tog slut först och många andra fick ta med sig massa mat hem igen. Förutom Cami och en annan tysk tjej (som tyvärr åker hem nästa månad) förstår jag inte mig på de andra i gruppen. De är allmänt udda och ja... udda. Någon hade stannat förbi Tacobell och köpt mat med då det är sydamerikanskt. Kul. Även när vi skulle säga vad vi var tacksamma för under middagen var det säkert 1/2 som inte sa något. Hur kan man inte ha något att vara tacksam för?! Jag tänkte skriva ut min lista, men det sparar vi till Thanksgiving. Idag sa jag i alla fall att jag var tacksam för att ha fått en helt underbar värdfamilj som gör allt för att jag ska känna mig som en del av familjen. Jag sa också att jag var tacksam för att min LCC är helt grym! Man har hört skräckhistorier om LCCer som inte bryr sig ett dugg och inte ställer upp alls. Skulle det mot alla odds skita sig med min familj vet jag att Julie stöttar mig. Känns tryggt då det är meningen att hon ska vara ett stöttpelare här borta. Tycker det är viktigt att visa uppskattning och jag tror verkligen Julie tyckte om att höra det.
Har förresten införskaffat mig en ny locktång vilket ni kanske förstod. Jag gillart!

I've been looking for someone to tell me who I am

 
Idag har jag lagat mat hela dagen. Har inte skrivit sedan i torsdags för jag har helt enkelt haft fullt upp, kommer inlägg på vad jag gjort senare. Har som sagt lagat massa mat idag, varför? Jo ikväll är det dags för ännu ett au pair möte med alla au pairer i området. Vi ska mötas upp hos vår LCC Julie och ha en tidig Thanksgivingmiddag där. Alla ska ta med sig mat från sitt hemland och Julie står för kalkonen. Jag tar med mig potatisgratäng och köttbullar. Råkade dock översalta potatisgratängen, ändå ätbar tack och lov. Köttbullarna skall jag gå upp och steka strax och gratängen ska in i ugnen. Överambitiös som man är har jag även gjort små citrontartletter till var och en i gruppen. Hade velat klicka på lite italiensk maräng över men nöjer mig med en jordgubbsbit idag, precis så som vi serverade dem på Strandbaden.
 
Vi hörs senare!

Somewhere I belong

 
Jag bor i Castle Pines, Colorado. Ett rikt område med invånare som hellre betalar för att få saker gjorda än att ägna en tanke åt det själv. Städerskor är i princip en självklarhet i varenda hushåll och au pairs/nannys är inte heller en ovanlighet. I denna lilla stad på ca: 10 000 invånare har jag sett fler brandgula Jeep Rubicon än mörkhyade människor. Det är inte rasistiskt menat på något vis, men där jag bor tillhör fortfarande "de vita" dem som har det bättre ställt finansiellt än de mörka. Jag kan räkna antalet mörkyade jag sett här i Castle Pines på en hand, under de snart 3 månaderna jag bott här. Min familj har en så kallad "smart fjärrkontroll" till sin gigantiska 3D TV som de ringer "geeksquad" för att installera. På mitt gym kryllar det av, vad jag kallar, hollywoodfruar. Solariebrända damer i sina bästa år med blonderat hår i Victoria's Secret lockar, senigt musklade kroppar och gigantiska silikonbröst. Shoppingmalls finns till höger och vänster och allt fint gör det svårt att hålla i pengarna. Barn skaffas sent då man här satsar på karriären och ser till att ha en stadig inkomst och ett tryggt hem innan barn kommer in i bilden. I Castle Pines röstar majoriteten på Mitt Romney i det kommande presidentvalet.
 
Jag bodde i Wetumka, Oklahoma. En håla Gud glömde men som ändå är såpass kristen att de på sina 2000 invånare har 6 kyrkor som är aktiva mer än en dag i veckan. Skolans rektor är gift med football-lagets coach och de äger även byns enda snabbmatsställe som var populärt på 80-talet. Alla vet vad du gjort innan du själv vet om det och alla känner alla. Vid en ålder av 16 har majoriteten gift sig och fått barn, har det inte gått så långt än så har de åtminstone hittat sin livspartner. De har endast sett havet på TV och för skojs skull dricker man öl vid den enda sjön i närheten som även är förorenad till den punkt att man inte får bada i den. Man går även på rodeos där deltagarna är arbetarna från mataffären, lärare och elever. Lite då och då hålls även grisutställningar där championsvinet kan säljas för närmare 10 000 kronor. Vill man shoppa kan man hitta närmsta shoppingcenter ca: 30 minuter bort och de har inte ens Forever 21 (USA's motsvarighet till Gina Tricot). Byn har ett alkis- och droggäng - förutom dessa består hålan av cowboys och indianer. Cowboysen har Wrangler jeans uppdragna till armhålorna, cowboyboots, hatt och lasso. Indianerna har klassiska vargtröjor och sitt långa svarta hår vackert flätat, de gillar fjädrar och gör sina egna drömfångare och pärlsmycken.
Bilderna jag bjuder på är på mitt hus/dåvarande hus och hur jag ser på dess omgivning.
 
Som ni förstår är ovanstående lite att dra alla över samma kant, men så här ser det ut i det stora hela, för den som undrar.

I could have met someone.

 
Idag skulle städerskorna kommit men jag har inte sett skymten av dem och checken ligger kvar på bordet, hmm... Spenderade i alla fall tid på Park Meadows för att slå ihjäl timmarna då jag hatar att vara ivägen när de städar (vilket de inte gjort idag). Var på jakt efter ett par nya svarta leggings då de jag tog med från Sverige redan är ihopsydda en gång men nu gått sönder igen. Hittade ett par på Forever 21. Underbara F21, hur ska jag klara mig utan dig hemma i Sverige?
På morgonen skypade jag med Becka och Alfred som är jättesjuk. Han pratar i alla fall en massa nu och helt av sig själv - när jag och Becka var uppe i ett samtal - sa han: Vad gör du, Katta?
Åh, älskade barn. Det var värst att lämna han och Bobby hemma eftersom de inte hade någon aning om var jag tog vägen eller om jag skulle komma tillbaka. Jack, den lilla pojken från Halloweenbilderna är barnens yngsta kusin och han har nu börjat känna igen mig och vågar prata med mig. Han är min Alfred här så det känns bra.
Enda bilden jag har med hemifrån fick jag frpn Becka och den sitter inramad på mitt nattduksbord - Bobby och Alfred.
Som ni ser har jag börjat på en ny Nicholas Sparks bok med, Dear John, som jag tror ni alla känner till.
 
Idag är det första november och jag tillät därför mig själv att lyssna på första jullåten inför den kommande vintern, Fairytale of New York. Underbar!

A girl could get lost tonight, in these deep city lights.

 
Halloween här är verkligen större än jag trodde. Jag trodde vi hade grannskapets alla barn i vårt gäng, visade sig bara vara 1/5. Alla föräldrar går runt och drar runt på ölkärror medans barnen springer och knackar dörr. Rätt mysig tillställning, innan det hela drog igång samlades släkten hos oss och åt lite kättfärspaj i form av en pumpa. Någon hade även gjort ett haunted house (spökhus) som barnen kunde gå in i, jag fick följa med ett gäng som inte vågade gå själva... och så ville jag gå in med haha! Det var faktiskt väldigt läskigt för att vara hemmagjort och hade jag varit 7 år och gått där hade jag säkert fått men för livet. Men, men. Här har ni kvällens bilder! Första bilden är på barnens farfar, som är är och hälsar på från Florida, och barnens farbror. Vårt hus är det som alla barnen står framför, även de senare bilderna med katt, Frankenstein, skelett och katt/uggleögonen i fönstret.
Förbered er på en bildbomb!

RSS 2.0