I will always think of you, as someone that I love.


Inspiration finner man överallt.
I Spanien fick jag för mig att köpa mass sjalar, jag som inte ens använder sjalar. Det var väl mitt undermedvetna som spökade. Strax efter alla inhandlade sjalar hade jag ett Resident Evil marathon och blev galet inspirerad av Milla. Hon var ju bara så cool. I tredje filmen, Extinction vandrade hon runt i öknen med en sjal på huvudet. Så jag började vandra runt i regniga Sverige med en sjal på huvudet och det kändes faktiskt riktigt bra. Det kanske låter heltknäppt med det såg helt rätt ut. Evelina sa att jag såg ut som en filmstjärna, haha! Det saknades väl bara ett par solglasögon sen var jag redo att möta alla paparazzis.
Det jag försöker säga är väl att man inte ska snöa in sig på alla modebloggar och slaviskt ta åt sig allt de skriver. Inspiration finns överallt, man måste bara hålla ögonen öppna och inte vara rädd för att testa något nytt.


A heart for sale


Hemma! Vi drack varsitt glas lemonad på ett café/bar och satt och snackade ett tag. Sen fortsatte vi vandra, och vandra och vandra. Vi gick förbi hur många glassbarer som helst och tillslut kunde jag inte motså! Älskar glass och den spanska glassen är fantastsik! Jätte smakrik, krämig och fin, inte alls någon hård glass man bryter av skeden i. Choklad och hasselnöt är favoritsmakerna.
Var hungirg när jag kom hem ändå och åt yoghurt, flingor och kiwi, precis som hemma i Sverige. Kellog's All-Bran, yummie!

En sak jag inte gillar med Spanien: de får röka inomhus, på restauranger och sånt. Duschade tidigare och hela jag stinker rök efter visiten på cafét. Håret drar åt sig massa röklukt och det är ju inte bra att tvätta det varje dag men det blir liksom ett måste. Kläderna stinker med. Jag vill inte lukta rök.


Free fallin


Det har varken blivit av att gymma eller gå på sightsing. Någon hade ställt in alla maskiner i ett hörn och jag orkade inte rubba dem själv så där sket gymmandet sig. Det har även spöregnat idag och det är ju inte överdrivet kul att spatsera runt i regn. Istället har jag öh, duschat. Har även kollat på film och ätit tillsammans med med koreanderna och Spanien-pappan som egentligen är italienare. Supertrevlig! Han pratade dock så mycket att jag glömde av vad han försökte förklara då allt bara ledde in på nya spår hela tiden. Snart kommer Johanna hit och då ska vi leka :)


Here comes the sun


Man skulle kunna tro att jag gillar gult.
Man skulle även kunna tro att jag har krokiga, extremt mörka ben, det är heller inte riktigt sant.
Fast å andra sidan gillar jag nog gult :)

Shopping 101


Nedan kan ni se mina bästa tips för en lyckad shoppingtur. Hoppas det kan hjälpa er på något sätt!

1. Rea-shopping.
Om något är på rea måste du fråga dig själv om du hade kunnat köpa objektet för ordinarie pris. Se alltså bara rean som en bonus för att vara säker på att du vill ha plagget.

2. Vet vilka dina shoppingvänner är.
Jag hade aldrig kunnat shoppa med mig själv då jag bara hade hejat på mig själv att köpa allt jag velat ha. Du måste shoppa med någon som vet vad du behöver och vad du inte behöver utan bara vill ha. Skriv gärna en lista innan. - Din shopping-vän måste våga säga nej och inte vara rädd för att ta i med hårdhandskarna.

3. Det är bara ett begär.
Behöver du verkligen 3 par svarta skinnhandskar? Nej. Vill du ha 3 par svarta skinnhandskar? Ja.
Köp endast det du behöver, om plånboken känns tunn.

4. Undvik spontan/impulsköpen.
Visst ser de lurviga sockorna framme vid kassan mysiga ut? Vilket tar oss tillbaka till regel nummer 3, du behöver dem inte! Lägg tillbaka dem.

5. Låt dig inte ryckas med.
Studier visar att affärer som spelar musik säljer bättre. Låt dig inte ryckas med i det sköna groovet utan ha alltid regel nummer 3 i åtanke.

6. Accessorera mera!
En eller flera accessoarer kan lätt få en trist vardagsoutfit att bli något riktigt läckert, en partypingla som du skulle lätt kunna äga klubben i en trist vardagsoutfit med rätt accessoarer.

7. Inga tvivel.
När du står där i omklädningsrummet och sliter och drar i plagget för att få det att sitta rätt, tänk då "vill jag slita och dra för att få det att sitta rätt?". Sitter det inte bra i affären (och i de hemska provrumsspeglarna) kommer det inte sitta bra hemma heller. Det kommer förmodligen göra sig bäst på galjen, i affären. Häng tillbaka den och köp inte saker du inte är 100 på.

8. Småfel = billigare prislapp.
Köp gärna plagg med små defekter, förutsatt att du är rätt händig själv. Jag fick en tröja med originalpris 300 kronor som de dessutom hade ute med reapriset 175 kronor att gå ner till 70 kr p.g.a. ett litet hål som lagades i symaskin på 10 sekunder.

9. Rätt storlek.
Förr ville jag inte köpa plagg med stor storlek. Jag var så insöad på att jag minsann var en S/M men sen insåg jag att även L/XL plagg är snygga, oversize o.s.v. Köp den storleken du tycker gör sig snyggast på dig och skit i om du behöver gå upp en storlek eller två, så länge det sitter snyggt, right?

10. Rätt storlek 2.
Köp inte de där jeansen du knappt kan röra dig i för att du "tänkt gå ner några kilon". Belöna dig istället med att ge dig ut på en hel shoppingrunda när du faktiskt gått ner de där kilorna.

11. Ta två.
Ta gärna med dig två av varje plagg in i omklädningrummet. Då slipper du springa och hämta "den andra storleken". Testa även den största storleken först, då blir du glad när du faktiskt måste testa den mindre storleken och den sitter snyggare. Finns det en max-antal-plagg-gräns? Testa kläder i flera omgångar!

12. Låt personalen hjälpa till.
De är anställda för en orsak, att assistera den i nöd. Behöver du något i annan storlek (trots att du följde det superbra rådet under punten ovan), säg till personalen! Känner du att du samlat på dig för mycket och inte kan hålla allt? Lämna det i kassan, det är okej så länge du tänkt köpa allt du lämnar ifrån dig.

13. Underkläder i nude.
När du shoppar, se till att ha "rätt" underkläder på dig! Är du ute efter ett par vita byxor och en axelbandslös klänning råder det ju inga tvivel om att du ska ha beiga underkläder. Syns trosorna igenom byxorna är de inget att ha. - Beiga underkläder är alltid rätt under vilka kläder som helst.

14. Använd direkt - vet ditt tillfälle.
Använd köpta plagg direkt, annars är det så lätt att de bara ligger och samlar damm när du klär dig i dina gamla godingar. Handlar du för ett speciellt tillfälle? Bra, se bara till att använda det då.

15. Basic VS. Fest.
Blickar vi tillbaka på punkt 6 förstår vi nog vad jag försöker säga. Basic-köp är alltid bäst. Självklart är festkläder mycket roligare att inhandla och det får man absolut göra med! Men om valet står mellan 3 basiclinnen och en partyblåsa ska du alltid gå med det mest användbara - BASIC.

16. Garderobens måsten.
Vad alla behöver åtminstånde en upplaga utav:
Basiclinnen i basicfärger (vit, svart, grå).
Ett par snygga jeans.
Beiga underkläder.
"Den lilla svarta".

17. Snabbt av, snabbt på.
När du shoppar är det viktigt att du har på dig "rätt kläder". Det är skitjobbigt att shoppa i strumpbyxor och lager på lager outfits. Du måste ha på dig något om är lätt att ta av och på. Är du dock ute efter en klänning och bara en klänning är strumpbyxor ett bra alternativ - så länge du slipper ta av och på dem.

18. Sätt gränser.
Sätt upp en gräns på hur mycket pengar du får spendera och överskrid den inte!

Detta är allt jag kan komma på för tillfället. Har du något bra tips du tycker att jag missat? Lämna en kommentar!


Left a small town, never looked back.


Klockan rullar på men jag är inte trött än. Tänkte se de nya avsnitten av Glee, VD och HIMYM innan jag somnar, det är nog rätt lagom med tid för att jag ska bli trött. Har massa Grey's att ta igen med eftersom jag missat två veckor i rad. Imorgon ska jag gymma och vandra runt i staden för att lära mig hitta bättre. På kvällen ska jag leka med Johanna när hon slutat jobbet. Vi hörs imorgon. Godnatt!


A place to crash


Jag har en fluga i rummet som gillar att sitta i mitt ansikte. Har inget emot att ge den en plågsam död.
Hur som helst, här kommer min dag:

Vaknade som sagt 16.30, slökollade på en film som gick på TV, en skräckis. Packade min väska i väntan på att Johanna skulle hämta upp mig och visa mig till min nya lägenhet. Det var en vandring på säkert 20 minuter, vilket kan vara rätt tungt med tanke på packningen jag släpade på. Johanna hjälpa till och bar min jacka och dator. Det blev rätt svettigt med, här är varmare än jag tänkt mig.
Väl framme möttes vi upp av den mysigaste spanjorska jag någonsin träffat, jag visste inte ens att det fanns såhär härliga människor!
Såhär ligger det till. Det är ett trevåningshus, ett stort trevåningshus + en källare, så fyra våningar. Jag och de andra inneboende bor på bottenplan och hon på de två andra med sin familj. Vi har delat kök men förutom det har jag ett jättefint rum jag ska dela med två andra kursdeltagare som kommer på måndag och tisdag. Vi har även ett eget badrum. Internet finns i hela huset och det fungerar snabbare än blixten.
Mina sambos är rätt vidriga. När jag öppnade kylen idag möttes jag av en grovt övermöglad apelsin och en matlåda man inte kunde se in i, för att även den var täckt av mögel. Letade efter rena tallrikar och glas, öppnar diskmaskinen och får skynda mig att stänga den igen. Varför? Allt i diskmaskinen hade möglat... Vidrigt! Johanna sa till koreanderna (det finns två koreanska tjejer och två belgiska) för de var de enda som fanns i närheten. Ena tjejen sa att apelsinen var hennes. Skönt, då var i alla fall apelsinen borta tänkte jag. Detta var flera timmar sedan. Den ligger fortfarande kvar.

Mirr rum då? Det är helt perfekt! Jag älskar det! Spanien-mamma stod och kramade mig hur länge som helst för att välkomna mig, sen konstaterade hon att jag vet svettig på ryggen. Spanskar är precis som thailändare, säger precis vad de tycker och tänker precis när de tycker och tänker det. Hon sa även åt mig att säga till om garderoben inte var stor nog, då skulle hon köpa klädlådor som jag kunde skjuta in under sängen. Inte nog med det, hon har köpt ett par innetofflor åt mig! Det här kan nog bli en riktigt bra månad. Hon tvättar även mina kläder en gång i veckan :)

Johanna laddar mobilen. Min säng är den nere till höger med gult täcke.

Gemensam matsal.

Och så tofflorna såklart :)


Applåd till den som orkat läsa mina senaste novell-inlägg.

It could happen to you.


Dagens första mål:



Dock måste jag medge att kycklingen inte var helt klar... Det blir nog till att äta lite frukt och yoghurt ikväll med.

Wanna share?


Åh! Jag blir galen! Bor med två andra (i huset, ej i samma rum) sällskap som total ockuperat köket under hela den tiden jag väntat. Jag är hungrig!
Så, mendans jag väntar tar jag och berättar om gårdagen.
Jag steg upp 4.30 för att åka till Malmö och ta tåget över med far, som skjutsade mig, till Kastrup. Mellanlandade på Mallorca och allt flöt på precis som man hade önskat. Framme i Sevilla var jag runt 17 snåret och då tog jag en taxi till skolan där Johanna mötte uppp mig. Johanna är en vän till min syster som jobbar på skolan, det var hon som satte hela idén om detta i mitt huvud från början. Vi tog en öl på ett mysigt ställe som var Halloween dekorerat från topp till tå.
Då jag anlände en dag tidigare än tillåtet fick jag bo i ett tillfälligt boende med några tjejer som precis avslutat den kurs jag nu ska gå. Det var tre tjejer från Sverige, USA och England. Jättetrevliga! De skulle ut på kvällen och fira att de klarat kursen och undrade om jag ville haka på. Jag var faktiskt inte så trött och tackade glatt ja till att hänga med. Vi vandrade runt och förfestade fram till klockan 2 innan vi drog till "the place to be" kallat Buddha. Där behöver man typ stå med på listan för att komma in. Jag som "wore the greatest top" fick gå först och trycka upp mina små bröst så mycket jag kunde. Blev synad av en kostymnisse till vakt som frågade hur många vi var. Jag sa att vi var sex stycken och avfyrade det leende min tandställning givit mig och vi var inne! Måste medge att jag kände mig skitcool! Vi dansade hela natten lång, så länge att jag dygnade och lite till. Hemma var vi runt 5.30 snåret och jag stupade glatt i säng efter att ha tvättat av mitt smink och borstat tänderna (jag är väldigt noga med att alltid tvätta av sminket).

Jag sov till 13.30 ungefär då Becka väckte mig med ett telefonsamtal, pratade en stund och sedan kollade jag på halva Cocktail med Tom Cruise (hade redan sett halva tidigare). Efter det somnade jag om och vaknade "på riktigt" 16.30. Skönt att få sova ut!

Nu ska jag laga mat. Om ni orkar läsa mer kommer det fler inlägg senare.


There's a lot of things I wanna say to you


Jag har så mycket att berätta! Så, så, så mycket, men jag vet inte vad jag ska börja. Vill inte skirva inlägg långa som Svea Rikes Lagbok så jag tror jag tar en del i taget.

...jag börjar efter Brynäs-matchen som är väldigt spännande. De leder för tillfället med 3-2 mot serieledarna Luleå. Jag måste även äta, har druckit ett glas juice på hela dagen. Låt säga att jag är rätt hungrig. Trots det mår jag hur grymt bra som helst! Har idag fått flytta in i min lägenhet, inatt sov jag i en tillfällig lägenhet. Min "mamma" som jag är inneboende hos är världens mysigare människa! Jag har även ett eget gym! Varför tog jag inte med träningsskorna... Mer om detta senare. Puss!

Min dörr.

I know that you feel me somehow.


Nu börjar matchen mellan Brynäs- AIK. Tisdagens match har vi alla lagt bakom oss och det är dags att blicka framåt mot ljusare tider! Sitter hos far och kikar, den lille rackarn har köpt alla Brynäs matcher.

Jag vägde min väska tidigare, 19 kg. Jag har ett kilo till godo alltså. Dock tänkte jag lämna tunga saker, vätskor/body lotion och sånt nere i Spanien innan jag åker hem. Nu börjar jag faktiskt bli riktigt nervös, hoppas jag hamnar med bra rumskompisar från hela världen.



Tjing!

Salt


Titta vad som dök ner i min mejl.
Tyvärr kan jag inte/vet inte om jag är så sugen, men någon annan kanske är? :)


Should I give up, or should I just keep chasing pavements?


Morr! Internet här hemma krånglar en massa och fungerar aldrig när jag behöver det som mest. Nu rullar det i alla fall och jag hoppas att det gör det tillräckligt länge så jag kan publicera åtminstånde ett inlägg idag.
Idag lunchade jag och Johanna (som nyss är hemkommen från Barcelona) på Stålboms, Linnéa anslöt sig lite senare för hon ville också mysa. Det blev kalkonpanini för de två hungrida medans Linnéa mest kollade på. Idag har jag även packat och jag ber till gudarna att jag fått med mig allt jag behöver. Detta är första gången jag packat allt på 1½ dag + inte skrivit någon packningslista. Behöver man ta med sig kollegieblock tro? Kan springa in till bokhandlen och köpa ett, bästa att vara på den säkra sidan. Det börjar bli lite nervöst nu men ännu har jag inte riktigt förstått det, jag väntar ju fortfarande på kläder som hänger på tork. Är nervös för att jag ska vara dålig. Jag vet att jag är bra på engelska och i skolan, men det är ett krav för att man ens ska få gå denna kursen. Alla är formodligen det. Utan att låta bitchig vill jag säga att jag inte är bra på att vara sämst, för det är jag oftast aldrig, i något. Jag tror det är det som skrämmer mig mest. Nåja, det innebär bara att jag får kämpa lite hårdare, det ska jag nog klara. Jag klarar mig alltid.


Look at how she walks, she knows she's bad.


Ikväll har jag ätit lika mycket som en igelkott innan den går i ide, men det har varit en trevlig kväll. Blev lite jobbigt med låsbyte och att moster med familj (och jag) blev utelåsta - svinkallt - men allt löser ju sig så småningom. Kollade även på hockey, Falkenberg - Varberg. Falkenberg lyckades göra 3 mål om jag inte minns helt fel, eller var det fyra? Vet ni varför jag inte minns? Jo, en idiot satt framför mig och ställde sig upp varje gång Falkenberg gjorde mål. Ser man inte målen är det svårare att minnas dem, jag lyckades se ett. Idiot. Så varför ställde inte jag mig med? Då hade dem bakom mig inte sett och vem vill vara en idiot? Det slutade med att jag skrek "Sitt! Sitt!" när anfallen gick vår väg, folk trodde väl att jag var konstig. Skitsamma, vi alla är lite konstiga :) Och just det, dom förlorade trots sina mål. Varberg gjorde tredubbelt mer.

Hemma hos moster hade dom fått upp bilderna från deras bröllop förra året där jag var brudtärna.

You don't remember but I can't forget.


Har just kommit ur duschen, ska snart bege mig in till stan för att käka hos kusinerna. Tänkte även svänga in på Lindex och köpa en svart väska jag spanat in och ett par skinnhandskar i samma färg som min jacka. Efter det ska jag möta upp Carro på Donken efter sitt avslutade jobbpass så att vi kan dra och kika på hockey. Det är min kväll i stora drag. Hoppas eran blir lika bra!


Work with what you've got


Slängde nyss in en tvätt i maskinen och vad hittade jag nere i tvättstugan? En skitcool skjorta! Jag ger fullständigt fan i om långrandigt/randigt överlag tillhör förra hösten, kolla in denna! Axelvaddar har den med.
Måste vara mammas gamla...




En annan cool grej. I Spanien ville jag sååå gärna ha en brun läderryggsäck med alla var gjorda i äkta kamelskinn och stank någon för djävulskt. Kom hem, tog en titt i mammas garderob, vad tror ni jag hittade det? En brun läderryggsäck. Så snyggt!



Älskar att fynda, gärna i hemmets garderober. För två år sedan skulle alla ha en midjekort jeansjacka, jag hade såklart en, i storlek 122. Den hängde ihop med andra minimala kläder jag en gång i tiden fått på mig. tro det eller ej, men det satt perfekt!


It's just a little crush


Jag är lite osäker på den där lila alltså, fast det var sån superrea på den så jag köpte den i alla fall. inte bra.
Regel nummer 1 i shopping. Om något är på rea måste du fråga dig själv om du hade kunnat köpa objektet för ordinarie pris. Se alltså bara rean som en bonus för att vara säker på att du vill ha plagget.
Kom precis på det, inte så dåligt va? Jag ska nog skriva en handbok om shopping.
Hur som helst! Här är vad jag köpte igår:


Take me out


Brynäs match ikväll är inget att tala om, så vi lämnar det där.
Har spenderat hela dagen i stan i form av jobb, fika, shopping och farmor och farfar. Men allt det där vet ni ju redan, tack vare tidsinställda inlägg. Kan man göra annat än älska den funktionen?
Jag köpte en bok - Elsas Värld, har ju tidigare läst Elsas Mode och detta är nu den andra utgåvan i den serien. Spenderade även 304 kr av mitt presentkort på en slags lila top jag inte riktigt vet när jag ska använda och ett annat linne som jag bara tyckte såg så coolt ut. Bilder på det kommer imorgon, då är jag ledig ända fram till 17.30. Bilder från släktmys kommer dock nu. Enjoy!


The bigger person


Och där slutade jag jobba. Ska nu möta upp Pernilla för en fika och sen dra en vandring på stan och filosofera lite. Kanske köpa mig en ny bok? Det var längesen, jag gillar verkligen att läsa. Har rätt lätt för att gå in i mig själv och förlora mig i något, som en bok, på så vis styrs jag mycket av mina känslor på både gott och ont. Jag känner med mina medmänniskor och det är nog därför jag ofta sätter andra före mig själv. Jag ser hellre att dem är lyckliga än att jag är det, vilket i och för sig inte är så bra det heller. Och där bytte jag helt spår på detta inlägg som vanligt. "Kom ihåg att följa den röda tråden" - som min svenskalärare Per från högstadiet alltid sa.
Efter min vandring i staden är det dags att spatsera upp för den långa backen hem till farmor & farfar för lite mys. Vi hörs ikväll igen!

I brist på andra bilder...

I'm right over here, why can't you see me?


Nu är det dags att dra till jobbet, börjar 11.00 idag och slutar 16.00. Ska fika med kusin vitamin, även kallas Pernilla, efter jobbet som en sista träff innan jag ger mig ut på nya äventyr, igen. Efter det går jag raka vägen till farmor och farfar för ännu mer quality time spenderande. De bjuder även på mat under kvällen, gott! Farmors mat tackar man aldrig nej till. Ska nog svänga in på B Young igen och se om jag kan hitta något att spendera mitt presentkort på, gratis-shopping är fina grejer.

Det spelar ingen roll vilket släktalbum man än går in på, i dem alla finns bilder som liknar den nedan. Pernilla och jag har en tendens att visa oss från våra snyggaste sida på kort, gärna tillsammans. Denna är från julen 2008.

Can you take less than you give?


Som vanligt gör bilder inte kläder någon rättvisa.

Tänk er:
Svarta Marble-klackar, slarvigt uppsatt hår/fläta och röda läppar.


Till denna:
Skinnshorts. Bara det - skitsnyggt!
Dock hade inte en slarvig fläta/uppsatt och röda läppar varit fel heller.
Marble-klackarna med, dem går till allt.



I've forgiven myself for the mistakes I've made


Idag fick jag hem ett paket från London, wohoo! Har kikat länge på två plagg från en bloppis som jag blivit helt såld på och nu är dem mina. Nej, detta var inget impulsköp (då jag vet att jag har ont om pengar just nu), har funderat på att köpa dem sedan början av september. Tänkte att "Om de finns kvar när jag kommit hem, då är det menat" - det var menat. Lat som man är har jag ännu inte lagt in bilderna på plaggen på datorn men ska fixa det! Tänkte utnyttja den nya funktionen tidsinställda inlägg så det kommer att dyka upp ett inlägg senare med det.

Kom nyss in från en promenad med Bobby, han trampade på något, började gnälla och vägrade ta ett steg till. Enda gången man glömmer mobilen hemma. Han insisterade på att bli buren, så jag fick alltså bära runt på denna överviktiga vallhund tills vi når ett hus där jag förhoppningsvis skulle få låna en telefon. Innan jag kommit fram till dörren är den lilla gubben redan ute med bilnycklar i hand. "Jag kör hem dig!" sa han. Det är charmen med att bo på landet.


We all grow up too fast


Fick ett massmejl idag som skickades till alla kursdeltagare i TEFL kursen jag ska gå i Sevilla. Den börjar om 8 dagar, den 2 november. Mycket annat händer då, min barndomsvän fyller år och har namnsdag. Tyvärr finns det andra idioter som har namnsdag då med, men förhoppningsvis behöver jag aldrig mer tänka på det efter den 2 november 2010.
Tillbaka till huvudämnet, skönt att det gick ut ett massmejl! Då är jag i alla fall inte ensam om att gå kursen. Undra om det kommer folk från hela världen eller bara Spanien. Det hade jag velat fråga, men på sätt och vis är det roligare att vänta och se. Jag vet att jag kommer dit först då jag råkat boka min biljett en dag före det egentliga datumet man ska anlända, då får jag välja säng först, woho! Jag kommer alltså bo i ett delat studentboende/rum med andra från min kurs, om jag inte redan sagt det. Hemma är jag igen den 27 november.
Nu ska jag käka lite och sen ska jag nog ut på en runda med Bobby. Puss!


The best part of me was always you.


Vid din sida kommer ikväll på femman, det är en fantastisk film! Dock har jag sett den så många gånger att jag inte vet om jag orkar se den igen. Känner mig allmänt slö efter att ha sovit på soffan i en timme, så jag känner inte för något egentligen. Det är ännu en söndag helt enkelt.


Tormented and torn apart


Hallå i kylan! Hemma från syster. Käkade falukorv med hemlagat mos och så fick jag med mig ett gäng kläder hem. De flesta kläderna var redan mina men fick även med mig några av hennes hem på lån. Annars var det rätt lugnt, även kvällen ser ut att bli riktigt lugn. Tänka kolla in senaste avsittet av Vampire Diaries och sedan lite 90210.
Nu, gårdagens bilder:



På något vis blir det alltid en massa bilder på förfesten men ingen från när man faktiskt går ut.
- Känner mig lite som en jobbiga fågeln som är på Kalle Anka under julen när jag kikar fram sådär ur olika vinklar, men det bjuder jag på ;)
För övrigt var det en trevlig men lätt udda kväll. Falkenberg i ett nötskal helt enkelt. Himla kul var det att träffa folk man inte sett på länge i alla fall!

I may be surrounded by a million people, I still feel all alone.


Åh jag har så snygga bilder att bjuda på från igår, eller var de tagna med Evelinas kamera kanske? Det återstår att se. Har inte lagt in några bilder på datorn än för jag hinner faktiskt inte nu. Jag och lillebror ska dra oss bort till Becka nu och bara va, quality time liksom. Har en helt fri dag utan planer och det känns så skönt! Sov till klockan 13 idag. Underbart.



Vi hörs ikväll med nytagna bilder. Puss!

What hurts the most is being so close.


Pust! Det är lika jobbigt som vanligt att välja kläder trots att man köpt massa nytt. Rev mer eller mindre ut halva garderoben innan jag hittade något som var okej. Mamma gillade det inte alls så det blev bara till att byta igen. Hon har ju trots allt oftast rätt. Nu har jag på mig svarta shorts, vit, spets-tubtob och blommig transparent skjorta. Tog hur många kort som helst i ett försök att visa outfiten men det blev bara skit och jag blev svettig. Så jag raderade alla bilder i frustration, knäppte ett sista kort och det blir även det jag bjuder på.



Massa smycken på detta och mina skyhöga, svarta Marble fån nelly.com sitter på fötterna.

Nu blir det party! Tjing!

It's never easy to be chosen


Det är grått och trist utanför, jag längtar bort till sol och värme.
Idag skulle nog moster komma förbi en sväng, kanske kusinerna med för ätt hälsa på. Ikväll ska jag festa lite men som det ser ut just nu är jag väldigt otaggad. Tråkigt, min enda helg i Sverige på 4 månader vill man ju ska vara lyckad. Vi får se hur det blir helt enkelt, ska försöka gå utan några som helst förväntningar. Det är för övrigt rätt trist att blogga hemma i kalla Sverige, där allt som någonsin kallats för inspiration dras med ut i den kalla vinden som vinder runt huset för att aldrig återvända.


Eyes wide open


Idag har jag inte haft en enda lugn stund. Vaknade tidigt för att jobba, kom hem och städade hela rummet i ultarapid och slängde i mig mat medans Mathilda iaktog mig i mitt hetsätande. Dagen rullade på som alla andra dagar. Vi var ute och gick med Bobby, åt thaimat och paj. Powernapade gjorde jag med, himla trevlig vän jag är som alltid somnar ifrån mitt sällskap. Hade sömnproblem i Spanien men så fort jag kom hem var det som om jag aldrig varit borta, nu somnar jag alltså överallt, när som helst, hur som helst - precis som förr. Ytterligare några snygga tjejer vid namn Johanna och Carro droppade förbi för lite fredagsmys framför Idol. Kvällen fortsatte i sakta mak medans alla glatt smaskade i sig innehållet från Hemmakväll-påsarna. Det var min dag i stora drag.
Nu ska jag inte jobba förrän på tisdag igen. I helgen (imorgon) blir det fest. Det sägs att det ska regna, jag hoppas vädergubbarna har fel.

Kära Mathilda Prim super ikapp med däckad hund på spontanfest.


Tänkte dra mig nu, det lär bli sent imorgon och jag vill vara på topp så jag ska faktiskt lägga mig i tid ikväll för att få sova ut rejält!
Godnatt allihopa.

I believe.


Hallå!

Idag har jag jobbat, slutade vid 14, därav dålig uppdatering. Jobbade förresten men en ny tjej, som uppenbarligen är min syssling! Där ser man. Sprang en runda på stan med för att köpa mascara och cleansing mousse. Köpte den alltid lika fantastiska False lash effect mascaran från Max Factor och inte nog med att den hade ny, snygg förpackning i förmån för rosa bandet (10 kr gick till bröstcancerfonden) den var 20 kr billigare. Slå till säger jag bara! Gick även in en snabbis på B. young för att jag ahr ett presentkort där på 500 kr. Inget greppade mitt öga direkt, förutom att Sister Point gjort en kopia på Ginas MC-leggings och försöker sälja dom för 100 spänn mer.

Ett litet tips med! Vem har inte hört Ron Pope's låt A drop in the ocean? Har ni lyssnat på hans andra låtar någongång? Jättebra! Jag fullkomligt älskar Fireflies. Summer is gone, You're the reason I come home är med bra. Den nya I believe är med grym! Alla nämna låtar och ännu fler finns på Spotify :)


There's nothing wrong with going all night long.


Satt och försökte komma på en klämcheck replik i stil med "Once you go black, you never go back." om Stanton's, förgäves. Det jag försöker säga är väl en gång Stanton's, alltid Stanton's liksom. Jag trodde faktiskt jag hade slutat på Stanton's i och med att jag varit borta i 2,5 månad, men i måndags var jag ändå tillbaka och satte upp en lapp med texten: "Hallå! Katta är hemma i Sverige fram till 29 oktober och jobbar mer än gärna om ni vill vara lediga. Kram!". Det har gått två dagar sedan lappen kom upp och jag har jobbat ikväll, ska jobba imorgon, i övermorgon och på tisdag. Hänger ni med på vad jag säger? Man slutar aldrig jobba på Stanton's helt enkelt, på både gott och ont. Jag trivs där så jag klagar absolut inte!

Förutom jobbet spenderade ja 1,5 h på Stålboms med Evelina och det var riktigt skönt att bara få prata av sig. Jag gillar Evelina skarpt! Hon skulle nog ut i helgen med, kul! Jag ska definitivt ut i helgen, det är den enda utekvällen jag får i Sverige på 4 månader så det ska vi fira!

Man kan ha skitkul med en blåstork när man är ute i Falkenberg, förutsatt att man heter Katarina eller Johanna.


Godnatt :)

You're simply the best thing I never had.


Jag tänkte hoppa in i duschen strax och fixa mig inför mitt stadsbesök. Det blir en lunch på Stålboms med Evelina och (om jag hinner) en bankbesök, efter det ska jag jobba. Himla vuxen jag känner mig med möten/ärenden att uträtta hela tiden. Dock är man väl inte äldre än vad man gör sig till och bortsett från allt det där känner jag mig väldigt liten.
Det blir nog inte mer bloggande än detta förrän jag kommer hem, vid ungefär 21.30, skulle jag tro och hoppas på då vi stänger 21.00.

Världens snyggaste Evelina.


Vi hörs ikväll. Puss!

That's what girls do


Tidigare har jag träffat Johanna. Idag fick jag träffat både Linnéa och Carro, nu saknas bara Prim sen är det gamla gänget återställt. Carro överraskade vi ikväll på Donken mitt i ett jobbpass. - Åh ljuviga McFlurry.
Ska luncha med Evelina imorgon med och det är efterlängtat! Efter det skall jag jobba till stänging på mitt kära gamla Stanton's. Dålig uppdatering imorgon alltså.
Tänkte kolla lite film nu tills jag blir trött. Godnatt!

Slänger in en bild på "gänget" med.
Inte för att skryta eller så, men bildretuschering har alltid varit lite utav en dold talang hos mig.


You've made a fool of everyone


Tjeninixen!
Idag har jag tvättat två tvättar(!) och fixat i ordning alla mina smycken(!). Dock är jag inte på lika god väg med mitt rum... men det kommer! För att sporra mig lovar jag att lägga upp bilder på ett städat rum innan jag åker igen :)


En del av mina smycken... Största delen är köpt i Spanien.


Igår var temat för outfiten indian. Idag? Safari!


Nu ska jag käka en snabbis och bege mig bort mot Pernilla och sedan Johanna för lite mys.

In my head I see you all over me


Det är fint höstväder ute idag. Har ännu inte gjort så mycket utav denna dag men tänkte slänga in en tvätt och sedan dra på en powerwalk med lillebror. Tycker han blivit lite tjock nu när jag varit borta, det har vi båda. Sen är det Johanna som gäller.
Vi hörs senare!


Words are very unnecessary.


Kort stund blev lång, Johanna stannade längre än väntat och höll mig sällskap när vi kollade på Lite sällskap. Ska snart lägga mig. Hade helt vänt dygnet innan jag kom hem, men nu när jag väl är hemma är det som om jag aldrig varit iväg. Väldigt skönt.
Imorgon ska jag nog leka med Johanna igen, får passa på innan hon drar till Barcelona med familjen. Tvätta måste jag göra med. Ska försöka tvätta allt från Spanien innan jag drar igen för att slippa tvätta det första man gör när man kommer dit. Undra om vi får tillgång till tvättmaskin förresten? Joo, måste vi få.
Nåja, nu ska jag kila. Puss!


Beautiful things never last


Nu: Hemma från kusinerna och väntar på Johanna.
Bobby sitter ute i stark vind med regn/hagel. Där har han suttit och filosoferat i säkert 10 minuter nu. Ville inte ha på sig jackan heller. Så jag googlade på var Sydshetlandsöarna ligger. "Sydshetlandsöarna är en ögrupp strax norr om Antarktiska halvön." - kanska därför min lille pojke inte fryser, det är ju trots allt därifrån han härstammar, tillsammans med shetlandsponnyn. Härlig info såhär på måndagkvällen tycker jag för den ovetande.
Oh, nu kom Johanna! Vi hörs :)

It's good to be home


Det är så skönt att vara hemma. Att bo hemma är faktiskt väldigt underskattat! Mat står och väntar på mig när jag kommer hem från ärenden och var, förutom i mitt hus, kan man hitta sånna här roliga saker i fruktskålen? Haha!


Time really flies


Nu springer tiden iväg för mig! Ska nu bege mig till Varberg i ett ärende, sedan träffa Pernilla och ikväll kommer Johanna förbi. Hinner inte skriva mer nu men vi hörs ikväll. Puss!

The past is never far.


Bloggen är ett beroende, jag kan inte hålla mig borta.
Har fått i mig majs och lite paj som min paj-mamma bakat.
Vad är din mamma för typ av mamma?
Det + två alvedon får mig att orka vidare.
Jag tänkte berätta för er om en liten upptäckt jag gjorde i Spanien. När man handlar där, i shoppingcentret t.ex. så sitter det ju självklart en prislapp på varan. Under den prislappen sitter en annan tillhörande samma objekt. Den är dock dold men man kan enkelt riva av den översta och vips blir priset några euro högre. Lustigt...


One, two, three, four. Freeze!


Idag har bloggen hamnat i kläm. Kan bero på att jag spenderat hela dagen på ett flyg/tåg eller i en bil. Har mer eller mindre sovit bort hela dagen och nu har jag huvudvärk. Tänkte bara berätta för er att jag lever. Återkommer imorgon eller kanske ikväll om jag orkar.
Sverige är kallt. Nu ska jag äta majs.

Jag antar det finns någon du skulle ringa, om jag inte fanns.


Det blir till att åka härifrån redan 6.45 imorgon bitti. Jag är den mest morgontrötta person jag vet (snoozade i 1,5 timme idag, åt frukost och gick och lade mig igen) så ett tag funderde jag på att vara vaken hela natten och sova i taxin/på planet, men det blir nog inte så ändå. Jag älskar ju trots allt att sova. Tog nyss några sista bilder på hotellets pool och nu tänkte jag kika senate avsittet av Glee.



Godnatt!

Lost and insecure


Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan påbörja min packning. Känns lite sorgligt, men skönt. Nu är detta äventyret slut och jag är redo att ta mig an nya!
Då vi åker så tidigt imorgon (lämmnar hotellet klockan 7.00) får vi ingen frukost, orkar inte beställa för att äta tidigare ändå, snodde jag med lite gott från morgonens frukost. En munk och ett chokladfyllt bröd. Vill väl inte påstå att det är den bästa frukosten med det var det enda hållbara.
Ikväll ska jag även efter packadet bege mig neråt mot det andra hotellet lämna över de saker som jag själv inte har plats till. Sen ska vi nog spendera kvällen åt att spela plump och dricka vin.



Tjing!

I can't help you fix yourself.


Har ni någonsin tänk på varför Försvarets hudsalva heter Försvarets hudsalva? Jag trodde typ att någon krona av försäljningen gick till Sveriges försvar, så pappa förklarade för mig.
Jag hade med mig min på stranden då pappa säger: "Men, varför har du millitär läppsyl?"
Han hade visst sån när han låg i lumpen. Lustigt att dom en egen. Vem var det som kom på att man kunde få spruckna läppar och likande under finska vinterkriget liksom? Känns inte som en prioritet direkt. Rätt coolt ändå. Ska köpa honom en egen när vi kommer hem, nostalgi.


Since I made it here, I can make it anywhere.


Jag vet var mitt shoppingbegär kommer ifrån. Farmor. Låt mig citera en dialog mellan farmor och farfar som utspelade sig igår på marknaden.
- Men åh, titta så fint (plockar upp en munspel).
- Nej Karin. Inget sånt.
*vrider och vänder på munspelet och börjar spela på det* 
- Karin, om du inte kunnat spela munspel tidigare så kommer du inte kunna det nu heller! Lägg ner den så går vi.
*lägger ner munspelet besviket och går över till att kolla på dukar på andra sidan gatan*


One last goodbye


Nyss hemkommen från staden. Satt och pratade med Michael en timme och sedan med Barbara lika länge. Barbara hade även en vän där som tvungen skulle bjuda mig på drinkar. Sa dock artigt nej ett tiotal gånger sen gick jag... 30+ män är inget för mig. Dessutom får jag dricka gratis så det var väl lika bra att han fick spara dem pengarna. Tog några sista kort, kindpussades och kramades. Det var förmodligen sista gången jag såg dem, känns inte som att jag har något mer att hämta i denna staden. Dock ska man aldrig säga aldrig. Både Barbara och Michael är två av de snällaste människor jag träffat, fint att dom är tillsammans. De utgör ett bra par :)


För allas säkerhet redigerade jag bort mig i sista bilden på mig och Crazy. Som ni ser är jag väl inte direkt något photoshop-freak, så jag använde mig att mitt favoritprogram. Paint. Var ändå tvungen att publicera bilden, Crazy drar ju stans skönaste min!

You've made a fool of everyone.


På med de nya ringarna. Nu ska vi äta!

I'm thinking of you till it hurts.


Det blev inte så mycket film, jag somnade. Tack och lov har jag nu vaknat i god tid för att göra mig iordning. Vi ska äta på kinarestaurang ikväll och efter det tänkte jag faktiskt dra in en sväng till stan och gå längs bargatan för att säga hejdå till alla. - Så ser kvällens planer ut.
Här kommer bilder på det jag shoppade idag:



Will you ever want me as much as I want you?


Bueons días. Nu är jag hemma från morgonmarknaden i stan. Det var mycket folk som vanligt och bussen var fullproppad. Då jag var den enda under 60 år på bussen (far och de andra åkte taxi) stod jag mitt i gången och tog emot alla äldre som föll som käglor varje gång bussen stannade/startade.
Dagens goda gärning - check!
Jag köpte skor, ringar, en hatt, present till foster X, godis och lite smink. Lägger upp det senare idag för jag har inte hunnit ta kort på det än, så kom tillbaka senare vettja! Nu ska jag kolla färdigt på Alexander den store. Såg både Kenza & Tyra show och Lite sällskap igår så jag orkade inte med hela filmen. Om solen bestämmer sig för att titta fram lite mer ska jag nog även lägga mig en stund vid poolen.


Where do you go when you're lonely?


Jag är sjukt mätt! Åt paella idag för första gången med allt möjlig i, musslor och bläckfiskar till kyckling och biff. Det var gott, men det var nog även allt. Jag skulle nog inte beställa det igen då det finns så mycket annat gott att äta. Det var som sagt "bara" gott. Till dessert år jag en helt fantastisk chokladfondant! Åh, det var sååå gott! Intressant iaktagelse; jag var den enda som åt chokladfondant, varför? Jag var den enda singeln. Deprimerande, huh? Man blir verkligen som man umgås. Det var inte heller så att någon i ett par åt samma som någon i ett annat. Hänger ni med? De som var tillsammans åt likadan dessert helt enkelt.
Jag är för mätt för att skriva mer. Slänger in bilderna från kvällen och sedan ska jag tvätta av sminket och fixa mig. Tänkte kolla på Alexander den Store innan jag somnar. Ska upp tidigt imorgon så vi får se om jag orkar se hela. Puss!


You make my heart sing.



Nu drar jag till det andra hotellet och myser i väntan på att gå ut och äta. Vi har bokat bord på Barlovento klockan 20.00 ikväll.

Let me be your teeange dream


Godmorgon världen.
Jag vaknade för ca: 30 minuter av det knackade på dörren, vips där var far. Hade visst råkat stänga av alarmet som sömn-Katta lärt sig göra under åren. Missade frullen (igen!). Ska nog köpa klyftpotatis på stranden, det är hur gott som helst med en slags "hot sauce" till.
Vad nytt då? Jo, jag såg klart på 90210 första säsongen igår. Tyckte jag var himla smart som redan laddat ner andra säsongen med. Dock visade det sig vara det gamla 90210 så nu måste jag vänta på att få hem andra säsongen. I-landsproblem.

Nu ska jag försöka piggna till lite mer och hoppa i bikinin. Puss!

There's nothing that I wouldn't do for you.


Jag tror inte jag berättat här i bloggen att jag ska bli moster. Nå, det ska jag i alla fall. Hur coolt?! Jag räknar ner dagarna till 26 januari och har redan planerat massa köp för att välkomna den lilla/lille, vad det nu blir. Det hade varit kul att veta könet så man kunde shoppa loss redan nu, men samtidigt är det roligare att inte veta. Jag kommer älska den lilla krabaten villkorslöst i alla fall!
Var inne en sväng på Zaras barnavdelning idag i väntan på Lillie och Joel. Så mycket fint! Jag hittade en kofta som skulle passa små flickebarn i åldern 0-1 månad. Åh, tänk att man varit så liten. 48 cm och 3030 g vägde jag när jag första gången såg dagens ljus den 10 juli 04:05 på morgonen. Den lilla koftan skulle passat mig en gång i tiden. 0-1 månad! Hittade även de sötaste vinterkläderna för små bebispojkar! Tog tre snabba bilder innan jag var tvungen att dra.
Enjoy!



Jag kommer bli världens bästa moster. Det vet jag.

Winter will breath cold down our necks.


Har just sagt hejdå till farmor och farfar som kämpat sig upp för den långa backen bara för att hälsa på mig i min ensamhet. Skönt att spendera lite qualitytime med dem, dem är härliga. Min farmor och farfar. De ville så gärna att jag skulle visa dem runt på facebook och så ville de se min och Beckas "hemsida" (blogg) som de hört så mycket om. Äpplen, bananer och vindruvor hade de också med sig. Jag har bunkrat upp rejält med frukt och bra är väl det. Imorse tog latheten över så jag hoppade frukosten. Jag bukrar upp lite från frukosten med, snor med mig lite annan frukt och chokladfyllda bröd. Perfekt snack till söndag då vi inte hinner äta frukost innan vi beger oss till flygplatsen.
Nu ska jag återgå till mitt kära 90210.


I'm gonna love you more than anyone.


I förregår kom det en ljus labradorvalp springandes rakt emot mig, hoppade upp på mig och bara var jättelycklig. Jag klappade/kliade den och den fortsatte att dansa glatt runt mig. Den natten drömde jag att jag och Johanna var ute och körde i Varberg, hamnade i parken längs spåret där det kom en kolsvart hund springandes rakt emot mig. Han såg ut att vara en blandning mellan svart labbe, rottweiler, pitbull och han va skitsnygg. Tog med honom hem för hundfångaren tänkte avliva honom...
Jag saknar Bobby.


Inatt då? Jo, ni vet ju att jag kollar en hel del på 90210 nu. Jag drömde att jag och Ethan Ward (Dustin Milligan) dansade vals längs Torreviejas alla gator och enkelt hoppade över alla höga trottoarkanter som om det var en del i våran koreografi. Antar att jag kollat för mycket på 90210, men det kan inte hjälpas. Jag är beroende och ska faktiskt ta och se ett till avsnitt nu :)


Har ni sett filmen 8 days to live förresten? Det är en verklighetsbaserad film som Dustin Milligan är med i, den är bra!

Jag har rätt mycket med mig själv, precis som du.


Shoppingen idag var fantastisk! Jag fick med mig ett par skitsnygga jeans, precis lagom långa var dom med, hur ofta händer det? En underbar grå oversizetröja/poncho/hoodie som jag kommer att bo i hela vintern och en så jäkla snygg jacka så jag tror jag avlider. Utöver det köpte jag två basic-linnen och lite accessoarer.
Ni får sällan se hur mina köp ser ut på, så nu har jag tagit massa spegelbilder som jag inte gillar bara för att självutlösaren suger. Allt för er gott folk!



Jeans och linnen från Pull & Bear.
Oversizetröja från Zara.
Jacka från Bershka.
Smycken från Blanco.

Shopaholic is what they call 'em. My addiction, my prescription.




Nu drar jag till Habaneras för att möta upp Lillie och Joel inför våran sista shoppingtur.
Tjing!

Together we've done so much fun shit in our days, I remember the half. But that's just because most of the time I was drunk of my ass.


Jag sitter och skrattar högt för mig själv. Det har varit en bra kväll helt enkelt! Tänk att minsta lilla sak kan göra en så glad! Det har inte hänt något speciellt överhuvudtaget, men minnen har disskuerats.
När jag var utbytesstudent blev jag väldigt bra kompis med en annan svensk tjej, Ida. Vi åkte på en träff med massa andra utbybtesstudenter från hela Oklahoma, där vi träffade fyra jättetrevliga killar. Jownah och Matt från Holland, Marco från Italien och Rasmus från Sverige. Några helger senare åkte jag och Ida och hälsade på dem. Vi hade skitkul, verkligen! Jag och Jownah snackade just om detta på msn, helgen 6 galna utbytesstudenter aldrig glömmer. Ingen idé att gå in på detaljer för det roar inte er, jag ville bara skriva av mig, göra något. Sitter ensam på mitt hotellrum och det bubblar inom mig. Jobbigt med överflödig glädje-energi när man inte har något att lägga den på förstår ni.



En annan komisk grej. Har jag berättat när jag ringe till taxi i Åre när jag ville få tag på en taxi i Spanien? Nå, jag gjorde det idag igen. Haha! Jubelidiot. Denna gången kunde dock tjejen jag pratade med spanska så hon frågade mig var 222 låg, undefär där förstod jag att jag hade ringt fel. Nu har jag raderat deras nummer från min mobil...

Who needs a heart when a heart can be broken?


Maten var goood! Skulle egentligen käkat lamm, men det var slut så det blev ryggbiff istället. Matchen å andra sidan är inget man vill prata om, men det tror jag ingen har missat. Stämningen var ändå rätt bra, alla gäster var väldigt engagerade i matchen och svor så mycket att de skulle behöva äta tvål i månader fram. Med det sagt bjuder jag på bilder av den goda maten.


How do I get better once I've had the best?


Stranden blev det som sagt idag. Det blåste en massa, rätt skönt att solen tar utan att man behöver svettas som en gris. P.g.a. all vind var det även många surfare ute, yummie. En surfbräda, snowboard, skidor, hockeyutrustning, gitarr... Det finns många gudagåvor till mannen i mina ögon.
Jag kom hem för lite mer än en timme sedan så jag har kikat lite mer 90210. Nu måste jag hoppa i duschen och sedan bege mig till Hotel Cabo Cervera för far ringde precis och bjöd mig på förfest ;)


I'm the one who wants to be with you.


Jag satt uppe till fem inatt, varför? Har blivit helt hooked på 90210 så jag kunde helt enkelt inte sluta kolla. Det var jobbigt att gå upp i tid för att hinna med frukosten, men jag klarade det!
Idag ska vi till stranden, himlen är klarblå så det blir toppen. Jag kan ta igen lite sömn under solningen.
Ikväll spelar Sverige mot Holland så vi har bokat bord på "Svensken vid Havet" då dom visar matchen på stolbilds TV, ska bli trevligt. Återkommer med inlägg och bilder senare. Ska nog hem mellan stranden och matchen, duscha och sådär. Vi hörs då.



Puss!

I want you, and I'm not giving in this time.

Här kommer dagens shopping :)

Vardagsboots till hösten. Hade kostat €49,90 men var sänkt till €19,90. Fynd! Även snyggare på.

Med det stora guldhalsbandet är nu min "stora-korta-halsband-samling" fulländad.
Armbandet var ju bara så jäkla snyggt det med. €14 för båda.

En sjal är alltid bra nu när det börjar bli kallt.

Separated by distance and time


Jag trodde jag hade mms-bloggat tidigare idag men det kom visst aldrig fram. Det var inget speciellt egentligen, berättade bara var vi höll hus och vad vi shoppat, men det kan jag ju skriva om här istället. Först tänkte jag bjuda på lite bilder från våran dag vid poolen.


Sådan far, sådan dotter.



Efter detta åkte vi in till staden, farmor och farfar stannade hemma. Vi käkade på Burger King, gick på marknaden, i skoaffärer och handlade på Mercadona.


Denna söta lilla gubben har hur mycket smycken som helst till väldigt överkomliga priser, galet snygga är dom med! Här brukar jag hänga, men jag tror inte han kände igen mig. Har nytt sällskap med mig varje gång.

I will never let you fall


Jag har ont i magen, väldigt ont faktiskt. Hoppas inte det var frukosten. Jag får sällan magont. När jag var liten fejkade jag det ofta för att få sova mellan mamma och pappa efter en skräckfilm, dom synade dock mina bluffar rätt fort. Men nu har jag ont på riktigt och det suger. Tänkte vila lite för att se om det går över. Dagens planer är nog rätt slappa, solbada o.s.v. Kanske ett stadsbesök ikväll, det återstår att se.


I've been trying to find my way back home.


Det blev den italienska restaurangen ikväll. Jag tog fettuccine al salmone (pasta och lax), pappa tog en pizza och de tre resterande åt wienerschnitzel. Till förrätt fick vi något som skulle föreställa vitlöksbröd. Jag skulle dock vilja kalla det platt pizzadeg med rosmarin. Det var i alla fall väldigt gott alltihop och jag åt så mycket att jag fick håll på vägen hem.


Såhär sommrigt gick jag klädd ikväll. Det blåste lite kallt senare och då åkte ponchon på :)

I see your true colors.


Idag har vi hängt vid poolen. Solen har kommit och gått precis som den velat så vi har passat på att spela kort/biljard med för att underhålla oss med något. Ett glas rött har även konsumerats. Mitt första faktiskt och så farligt var det ju inte, jag tror man kan vänja sig rätt fort. Annat är det med kaffe och den beska garvsyran. Det vänjer jag mig nog aldrig vid, bra. Jag vill ändå inte dricka kaffe och bli beroende.
Ikväll ska vi nog äta längs stranden, på den där italienska restaurangen jag passerade för några dagar sen kanske. De vill ha husmanskost typ, fast farfar vill ha kinamat. Han är söt min lilla farfar :)
Såhär såg det ut igår när vi var ute och åt:

Glad Papi


Nu ska jag ta mig en dusch innan vi drar ut på äventyr. Tjing!

10.10.10


Nu har jag käkad god frulle. Bäst var den färska frukten, fast det är den ju nästan alltid utomlands. Satt med utsikt över havet. Lite ensamt kändes det måste jag säga. Borden var stora och runda, klädda med vita dukar, även stolarna var klädda i vitt. Dem har ofta bröllopsmottagningar i matsalen så visst kändes det lite ensamt att sitta helt själv vid en stort runt bord i en bröllopsmatsal. Dock satt jag vänd mot fönsterväggen och ryggen mot de andra, tjuvlyssnade på svenskar gjorde jag med.

Nu ska jag byta om till bikini och bege mig ner för backen till farmor, farfar & CO. Det ser lite molning ut och Kenneth (farbror) har sgat att det ska komma ett oväder (han är dock hemma i Sverige). Jag kollade vädret och det verkar som han har rätt.


I gave in to sweet temptation.


Nu har jag kommit upp ur mitt varma, härliga bad. Känner mig som en ny människa efter allt skrubbande! Har tuggat lite på en Fazer chokladkaka med så nu är jag törstig. På mitt rum finns dock inget kylskåp? Tänkte klä på mig och springa ner till receptionen för att se var man kan få tag på lite dricka här omkring. På tal om recpetionen, de ringde därifrån när jag låg i badet. Sprang upp och svarade. Föjlande samtal löd:
- Hello?
- Hello?
- Hello?
- Hello? Nää, Niii, Näjlsen?
- Haha, yes. Nilsson.
- Ka.. Katerlina Nijls..
- Yes, Katarina Nilsson.
- Oh, okay. Sorry.
- What?
- Sorry, sorry.
*klick*

Hmm, inte blev man så mycket klokare på det samtalet inte.


A place to hide.


Här kommer bilder på rummet förresten!


Taking some time for myself.


Hejhej! Idag har jag haft fullt upp! Har missat den historiska matchen mellan Oves veteraner och Timrås. Den sög ju, hade offrat min vänstra lilltå för att få vara där. I alla fall! Nu är jag hemma och lyssnar på Brynäs - Timrå, Brynäs tog just ledningen med 4-2 och håller trycket. Stolpskott, skott, skott och massa sånt är allt jag hör, i Brynäs favör tack och lov! ...dock är underbart kort för nu står det 4-3.

Nåja, efter matchen ska jag ta ett efterlängtat bad! Nu tänkte jag lyssna klart på andra perren och sedan packa upp. Jag ska trots allt bo här i en vecka, orkar inte leva ur väskan.

Roses are red and violets are blue


Nu har jag packat allt från långklänning till tandborste, det enda som saknas är laptopen (självklart). Pappa & CO har suttit på sitt hotell någon timme men inte kunnat checka in än. Vi kommer att bo på olika hotell och jag antar att jag inte kan checka in på mitt hotell nu heller så jag sitter här och väntar istället. Jag bloggar mer när jag kommer fram/ikväll. Tjing!


What hurts the most, is being so close.


Kvällsmat.


Imorgon tänkte jag stiga upp runt 11 snåret och förmodligen ta en buss runt 14 till hotellet. Väl framme lovar jag att ta kort på rummet, utsikten o.s.v. Just nu har jag inte så mycket mer att säga. Ska försöka somna tidigare än halv sex inatt i alla fall, det är målet. Puss!

Every tear falls down for a reason.


Nu har jag packat allt som kan packas. Att städa rummet kom i samma veva. Väskan väger 26 kg och går precis att stänga. Dock har jag inte lagt i laptop-bordet ännu. Hoppas pappa har plats över i sin väska så jag kan flytta över lite. Attans bananer, jag som tänkt köpa med mig vin hem också. Får se hur det blir med det.

Ikväll äter vi kyckling i lergryta, gott och enkelt så varför inte utnyttja det till max? Annars blir det en lugn kväll. Tänkte byta om till bikini nu och ta mig ett sista dopp i poolen och sedan hoppa in i duschen. Kycklingen står redan i ugnen men den tar 3 timmar på sig så det hinner jag med god marginal.

Såhär ser rummet som jag har fått kalla mitt de 2 senaste månaderna.

I haven't thought of you lately at all


Jag gick och lade mig vid 02.00 igår för att försöka vända tillbaka mitt dygn lite i alla fall. Det gick ju sådär. Låg och vred och vände mig i en timme sen gjorde jag 100 sit-ups för att bli trött. Låg sömnlös ännu en timme, så jag läste ett kapitel ut min bok och pluggade spanskaglosor. Kunde fortfarande inte sova och när jag denna gång kollade på klockan igen stog den på 5.23. Kul. Så mycket för att lägga sig i tid, huh? Nu har jag huvudvärk som jag får allt för ofta p.g.a. skitsaker som det där.



Och ja Becka, det finns Internet på hotellet :)

Love, it comes and goes from town to town


Brynäs vann, WOHOOO!

Imorgon är min sista dag i Casa Remakro så då jag ska definitivt hoppa i poolen! Har inte badat/solat sen tja, sist jag skrev om det. Måste även packa och sen behöver vi nog handla med, vatten behövs! Det snackades lite löst om att dra till marknaden i stan imorgon med, får se hur det blir med det. Nu ska jag kika senaste avsnittet av HIMYM och sen lite Glee. Puss!


Do you really want to live forever?


Idag har vi handlat och deppat över Internet som inte fungerat, största delen av dagen. Om bara några minuter drar kvällens hockey igång. Brynäs möter AIK på bortaplan. Blir det förlust kan man alltid säga att det var frivilligt då man hellre tar sig levande därifrån än med 3 poäng. Jag gillar AIK lika mycket som Sverige Demokraterna, på ett ungefär. Heja Brynäs!


Close yet far.


Så, vi har ju städat som sagt. Har tidigare lovat att visa bilder på huset, insidan av huset. Detta har inte blivit av för ärligt talat har vi inte levt extremt städat, om man säger så. Nu har vi mer eller mindre städat klart hela huset i alla fall. Skrubbat, moppat, dammat, you name it! Har bara tagit kort på nedervåningen än så länge, mitt rum har jag inte hunnit ta tag i, än. Hur som helst, såhär ser det ut!


Tha wait is over


Bonde söker fru har just slutat och nu väntar Grey's anatomy. Vilken fantastisk kväll!
Spaghetti Carbonara åt jag ikväll, gott och väldigt mättande.



Nu måste jag kila!

When did you last let your heart decide?


Nu drar vi och käkar!


La cucaracha


Det har jag visst glömt berätta, men igår, i förregår? Jag vet inte riktigt, man tappar så lätt tidsuppfattningen. Hur som helst. Så kollade vi på TV när jag får för mig att vända bort blicken och då ser jag en kackerlacka size large springa in i huset, hövligt nog använde han dörren. Så jag skriker vilket skapar en kedjereaktion och snabba språng efter utrotningssprayen. Inte länge till fick han skåda nattens mörker.

De två senaste dagarna har vi mest städat och jösses vad fort tiden går när man städar ändå! Den är snart 18, jag vaknade i oförsig vid 14, men dagen är ju redan förbi liksom! Blir till att käka kvällsmat på Amso ikväll igen, spaghetti blir det nog ikväll för det var ett tag sedan. Har blivit dålig på att ta kort under den senaste tiden, men jag lovar att det ska bli bättring på den fronten med start på lördag.


What makes me smile


Jaaaa! Vinst till Brynäs med det klassiska hockeyresultatet 4-2. Underbart! Finns inte så mycket mer att säga. Brynäs är fantastiska.


I want to be forever young.


Ikväll är det hockey, Brynäs möter Färjestad hemma. Oddsen ser dåliga ut men det ska nog gå vägen, jag hoppas på det i alla fall. Det suger att ligga näst sist i tabellen med flest insläppta mål men å andra sidan så har det ju bara spelats sex matcher.
Förutom den väntade hockeykvällen ska vi påbörja våran storstädning idag.

Heja Brynäs!

Will you join me?


Sitter och kollar på lite sällskap, skrattar högt och skriker av ilska åt allt den där klängiga kärringen som är efter Stellan gör. Åh, jag gillar inte såna tjejer som hon där jobbiga. Å andra sidan, vem gör? Behövde bara skriva av mig lite, hon gör mig arg.
Tjing!





Upptadering.

Hallelujah moment. Hon åkte ut! :)

I'm learning to live, living to learn.


Hemma efter att ha lunchat med Lillie och Joel på Amso. Det blev en kycklingrulle för min del. Orkade inte ta med kameran, men rulle som rulle, right? Idag händer det inte så mycket förutom att vi ska se Lite Sällskap ikväll. Blir till att skrapa ihop det vi har i frysen till kvällsmat.
Det är mulet ute idag + att det blåser på rätt bra, så när jag smält maten ska jag nog ge mig ut och gå en sväng. Lite powerwalk skadar aldrig.


Maybe it's simpler to lie.


Borde sova, men är alldeles för uppriven. Kollade nyss klart på filmen/serien Tess baserad på Thomas Hardy's novell, Tess of the d'Urbervilles. Jag tror ingen av er läsare ens hört talas om den, men vi läste boken i min American Literture class när jag var utbytesstudent. Vi läste aldrig klart den och jag som ofta och gärna seglar ner längs memory lane kände att jag behövde se den, veta vad som hände. Det må vara 2,5 år senare, men nu fick jag i alla fall ett avslut. Åh, hemska novell/serie, kalla det var du vill - den har lämnat mig sömnlös.
Rollen Tess (i utgåvan från 2008) spelas av de gudomligt vackra Gemma Arterton som man kan se i även Clash of the Titans och Prince of Persia.
Nehe, nu måste jag ändå försöka sova. Godnatt.

Tess.


Clash of the Titans.


Prince of Persia.

There's nothing that I wouldn't do, to make you feel my love.


Har inte gjort mycket mer än att kolla HIMYM, Felon och just nu, The Guardian idag. Marie och Kjell-Åke som bor i området kom förbi och hälsade på idag, dom var himla trevliga med. Gävle kommer dom ifrån. Gävle, där ska jag bo en dag och jag ska ha säsongskort till Brynäs är så jag se alla deras matcher!



Nu ska jag gå tillbaka till filmen. Puss!

You ain't seen nothing like me yet.


Nyvaken. Jag måste verkligen försökta vända tillbaka dygnet för detta funkar inte längre. Om en vecka ska jag ha käkat min första hotellfrukost på år och dagar och den lär inte serveras vid 14-15 snåret. Har en ihängade huvudvärk med, fortfarande. Somnar jag med huvudvärk, vaknar jag med huvudvärk - det är bara sån jag är. Hoppas att det blir lite bättre nu efter frukosten, annars får jag använda min av det tunga artilleriet, Alvedon.

Har inget planerat så jag funderar på att lägga min vid poolen, samtidigt som det är det sista jag vill göra. Vem orkar pressa i värme när man inte mår bra?


From yesterday


Sitter med huvudvärk och kollar på filmen "The Game" just nu med Lillie och Joel. Den är, annorlunda. Det är min åskit såhär långt, vi får se senare. Har fått hem de nya avsnitten av "Glee" och "Vampire Diaries" med, jag vet vad jag gör innan läggdags!

På tal om något helt annat, igår när vi handlade var det extrapris på kaniner...


Nu har filmen börjat igen.

Puss!

Black, red and yellow


Just nu: Skellefteå - Brynäs på liveradio + live rapporter från aftonbladet, hockeyligan och scorecenter 24. Man vill ju inte missa något.

Ikväll ska vi äta kycklingklubbor i lergryta. Gott. Är dock hungrig redan nu så jag smaskar på vindruvor. Nu börjar matchen. Tjing!

They say time heals everything, I'm still waiting.





Igår såg jag Fight Club innan läggdags, det var en besvikelse.
Ikväll ska jag se Death Race, har tidigare sett allt utom de 20 sista minuterna. Jag vet att jag inte kommer bli besviken ikväll.

Sov sött :)

I don't need anything, or anyone.


Det var en tärningsdag idag, som vi haft en gång tidigare. Middagen serverades på Amso, "Dine around the world" - stället som vi är mer eller mindre stammisar på. Gott, som vanligt. Jättegott faktiskt och alla blev supernöjda! Snubbarna som jobbar där är indier, så jag tog en Chicken tikka masala dagen till ära.




I närheten finns en park med träningsmaskiner.

It's the first of October, and the summer is gone.


Idag fyller Lillie 19 år, grattisgrattis säger vi till henne! :) Just nu är hon och shoppar med Joel och jag ska precis till att käka frulle. Jag hade gärna berättat för er vad dagens planer är, om jag själv visste. Ni får helt enkelt en senare rapport med bilder till istället.

Vi hörs senare då. Puss.


RSS 2.0