Thailand 11


Har kommer lite bilder :)



Lite blandade bilder, lite blandade storlekar. Ni far ta det som det ar.
Bjuder pa lite skona strandbilder fran Phi Phis natter och den klassiska solningsbilden fran Patong Beach i Phuket. Den okanda kvinnan ar varan basta van. Turistbyra-tjejen vi hangt hos varje dag. Han tvattade aven vara klader. Ni ser aven Martina och Krille pa nagra bilder (vara svenska vanner som bor i Phuket) och narrmannen Karim.
De tva oversta bilderna behover ingen forklaring. Jag var supertaggad innan matchen, latt slagen (valde dock att lagga ut  bilder da det ser ut som jag faktiskt gor nagot) men glad efter matchen.

Ikvall ska vi ngo ut igen. Rummet vi hyr har inga glas sa igar kopte vi varsin bucket med massa sugror. Killen i affaren skrattade lite at oss.

Vi hors! <3

Time flies


Far att bryta av lite Thailandsnack tanke jag beratta att det idag var ett helt ar sedan jag sag min forsta hemmamatch med Brynas. Josses, tiden gar fort. Har fortfarande bara sett en, vilket jag ar lite besviken pa mig sjalv over men jag hade tanke aka pa nagon slutspelsmatch och nasta ar ska jag kolla fler! Da ska jag spara in pa utlandsresandet och istellet lagga pengar pa hockeyresor.

Hur gamla maste barn vara for att kunna ha pa sig horselskydd? Jag maste ju ta med Alfred (ja, min lilla systerson har fatt ett namn!!) pa sin forsta match med. I Goteborg blir nog bra, sa lange han har pa sig Brynasbodyn och en napp i munnen (med Brynasloggan pa). Kristoffer, du kan lara honom jaga och meka med motorer och liknande, men snalla lat mig fa hockeyn! :)

Ett helt ar! For ett ar sedan traffade jag en utav mina stora idoler pa krogen och blev sa lycklig att jag borjade lipa. Jacob Markstrom. Awesome.

Thailand 10


Det blev till att stanna en natt till i Phuket, vi anlande alltsa till Koh Samui ikvall for kanske 3 timmar sedan. Vi stotte pa ett par (en svenska och en norsk) som visade oss tillratta. Himla bra att det finns sa trevliga manniskor!
Varat rum (for 600 bath/natt) ligger precis bredvid bargatan och vara grannar heter McDonald's, Burger King och Haagen-Daz. Oroa er inte, vi har inte tankt rulla hem och haller oss anda ratt nyttiga, Ikvall passerade vi allt det dar och kakade thaimat, som vi kakat nastan varje dag. Igar at vi dock Subway...

Sa vad gjorde vi igar nar vi fick stanna en otippad natt till i Phuket? Jo, vi gick pa bio, (ja, igen). Denna gangen sag vi "I am number four". De har bara massa actionfilmer har pa bio typ. Precis sa jag vill ha det! :) Jag tror jag har blivit sa actionberoende for att pappa alltid laste undertexterna till filmerna nar jag var liten, och har kollade bara pa action.
Ikvall sak vi utforska Koh Samuis nattliv, vi bor ju trots allt mitt i det atminstande tre natter framover.

Bilder gar fortfarande inte att lagga in (morr). Ni far en bildbomb nar jag kommer hem istallet!

Puss och kram :)

Thailand 9


Nu ar vi i Phuket. Tanken var att vi idag skulle aka till Prim men vi har ingen aning om var hon haller hus, det verkar inte heller som att hon ar kvar i Ao Nang. Sa vi packar vaskorna och drar till Koh Samui. Det blir nastan en vecka dar sa vi kasnke reser runt till lite narliggande oar.
Vi mar bra, helt okej i alla fall. Jag har ett myggbett pa ogonlocket och kan knappt se pa ena ogat (forsok forestalla er hur snygg jag da ar pa en skala 1-10). Ryggen gor ont pa oss bada da vi spenderade timmar i foren pa en skumpig speedboat och jag ar fortfarande lite blaslagen sen min match.
Vi var pa Similand Islands i forrgar och av en slump stotte jag pa min motstandare fran thaiboxningen. Aven hon var lite blaslagen, kandes skont att hora.

Igar var vi pa bio. Vi sag The Eagle med Channing Tatum, den var bra! Lustigt hur man aldrig hort talas om nagon utav de sanda filmerna i Sverige. Ar vi verkligen sa langt efter?

Nu maste vi bege oss upp till rummet och packa vaskorna, utcheckningen sker inom en timme.

Vi hors nar vi ar framme pa Koh Samui! :)
Puss!

Thailand 8


Halla!

Vi ar fortfarande pa Phi Phi. Vi var tvungna att checka ut fran varan kackerlacks-bungalow innan 11 idag och baten gar inte forran 14.30, vilket betyder att vi aterigen fordriver tiden pa ett Internetcafe. Mamma och pappa, ni behover inte oroa er for mig och min thaiboxning. Jag mar bra! Ni vet ju hur jag gillar att testa nya saker och sa. Det ar ju trist att angra sig i efterhand for nagot man aldrig gjorde.

Vadret ar varmt idag, det ar faktiskt for varmt. Jag far sanahar panikattacker/andningssvarigheter lite da och da nar det slar mig hur varmt det egentligen ar. Da ar det viktigt att ha vatten till hands!

Vi har annu ingen boende pa Phuket, men nar vi kommer fram ska vi till vara turistbyra tjejer som vi hanger hos varje dag och se om dom har nagot bra till oss. Dar stannar vi i nagra natter. Vi tankte aven kora en dagstur till Similand Islands. Efter det skulle det vara trevligt att halsa pa Prim i Ao Nang (men det vet hon inte om an eftersom vi inte far tag pa henne). Sen blir det Koh Samui och sen Bangkok. Tror jag. Varan reserutt andras lite fran dag till dag, det ar det basta med att inte ha nagot direkt planerat.

Ber om ursakt for trakiga bilder utan inlagg, men det gar verkligen inte att lagga in bilder pa dessa datorerna. Sakert sparrade pa nagot satt for att de ar radda for att fa virus.

Ha det fint! :)



Sjalvklart menar jag trakiga inlagg utan bilder ;)

Thailand 7


Igar hangde vi pa Reggae bar med Martina och Krille. De berattade att helt vanliga manniskor kunde stalla upp och boxas i ringen, thaiboxning da, sparkar, slag och hela koret. Klart som tusan att jag ville testa! Dock hade jag ingen motstandare sa baren letade upp en at mig. Fram kom Rebecka fran Sverige som var 15 cm langre an mig och valtranad. Ska sanningen fram har jag nog inte tranat riktigt sedan skolidrotten i tvan sa klart att ma blev lite skakig. Ni vet sana dar typer som stajlar asmycket innan sjala fighten borjat och se blir totalt mosade. Jag var en utav dem. Haha! Attans sa kul det va (nu i efterhand) helst av allt ville jag nog bara do efter halva forsta ronden (jag genomled dock tre, aldrig att jag skulle ge upp). Hon va som ett djur och jag nadde inte ens fram till henne och p.g.a. hennes extrema rackvidd kunde hon halla mig pa sakert avstande samtidigt som hon kunde sparka mig gul och bla. Bokstavligt talat. Maste medge att jag har vissa gangsvarigheter idag och sakert den kommande veckan.

Jag har bade bilder och video pa detta, men det fungerar inte att lagga in pa datorn. Ni far helt enkelt bevisen sa fort det gar.

For tillfallet sporenar det har pa Phi Phi sa vi gommer oss unden regnet pa ett Internetcafe. Ikvall ska vi nog besoka missesplatsen fran Tsunamin. Annars ar det varan sista kvall har pa Phi Phi och sedan drar vi tillbaka till Phuket. Vi hors da!

Massa karlek.

Thailand 6


Fick just ett mejl fran STS, jag ar inte en av 'de utvalda' som far komma pa intervju. Ratt vantat och faktiskt ratt skont, jag har redan en massa planer for sommaren som jag inte hade kunnat ta del av om jag fatt jobb for STS. Det kommer nog lite folk fran Belgien och Spanien och haslar pa. Hilary var sugen pa att komma med, vi far val se hur det gar, det ar en tight budget man lever pa som student i USA. Jag ska aka upp till Sundsvall och halsa pa Ida och jag funderar pa att dra till P&L. Jag hanger inte lapp helt enkelt :)

Thailand nu da, Idag har jag och Johanna paddlat kajak till Monkey beach dar de at banan ur handen pa mig, sota jaklar! Det ar lite mulet idag sa vi ska nog inte ligga pa stranden, vi har manga dagar kvar till det anda.

Nu ska vi kila, vi hors igen snart!

Thailand 5

Hemma!
Det var tankt att vi skulle dra ut ikvall med tillsammans med folket fran baten. Dock var vi inte sa manga pa baten (25) och det var bara sex stycken av oss batmanniskor som atersamlats for att kaka och gotta oss. Sa jag och Johanna drog hem. Sitter i detta nu pa hotellet och vi ska nog spendera denna kvall till att spela kort och dricka cola fran minibaren. Hade inte med mig min venliga kamera pa baten, platade med en engangs-undervattenskamera som jag kan scanna in blder fran nar jag ar hemma i Sverige igen.
Pa baten hade vi forresten skattjakt, vi dok efter en champagneflaska. Vem tror ni hittade den? Jag! Wohoo. Ar man overdrivet onormalt tavlingsinriktad som jag sa gar det trots att Martina (svensk tjej, jobbar pa baten) sa at tjejer aldrig hittar dem. Den lag gomd i ett korallrev och luften tog slut halvvags ner men med extrem viljestyrka tog jag mig anda ner till bottnen och upp igen utan att drunkna :)

Oopsy Daisy

Jo just det! Vet ni vad som hant?
Pa flygplatsen nar vi skulle flyga fran Bangkok till Phuket, nar vi ater frukost sager Johanna:
- Men, du saknar ju en bit av tanden?
- Ja, men det har jag gjort ett tag (en liten bit av en gammal lagning hade lossnat pa framtanden for ett tag sedan).
- Nej men, det ar nog mer nu...
- Va? ta kort!
Det visade sig att hela lagningen nu forsvunnit. Sabla Chasewnotter.
Ingar sant har i tanglakarforsakringen?
Har skulle det aven varit en bit pa min tand, men Johannas minneskort passar inte i datorn.
Kommer inte ha mobil pa mig pa hela dagen nar jag ska aka bat/va pa skumparty sa hor inte av er. Jag skriver nar jag ar hemma :)

Thailand 4

Goddag!
Det blev ingen partyboat igar. Alla Phuket invanade drog till Fullmooonpartyt igar (forutom jag och Johanna) sa det var bara fyra anmalda pa baten (istallet for 50-60 pers som det brukar vara). Hoppas det blir mer idag, vi traffade namligen folk som skulle till fullmoon idag med.
Vi var ute en svang igar, tog det valdigt lugnt men det blev anda ratt sent. Vi hangde pa Grabbarna Grus. Vara svenska vanner hade sagt "Vill ni skaffa mer svenska vanner sa kan ni hanga pa Grus!" "Kul!" tankte vi... Vi har varit dar tva ganger och bara traffat austaliensare, som det verkar finnas ett extremt overflod pa har.
Idag bokade vi aven en oppenbiljett tur/retur till Phi Phi, vi aker imorgon eftermiddag.
Har brannt mina lappar, skitjobbigt. Kan inte le for da spricker dom typ sa jag ser ut som ett torkat katrinplommon ungefar. Igar var de helt svullna mina lappar ar liksom redan stora, spec. underlappen och den blev nastan dubbelt sa stor, och min broskbit i lappen (lang historia) syntes ratt bra.
Nu ska vi packa vaskan infor partyboaten. Vi hors gott folk :)

Thailand 4


Maste bara borja med att lanka det nya hotellet vi flyttade in pa idag.
http://www.thenappatong.com/index.php
Sa ackligt fint sa jag holl pa att smalla av nar vi fick var rundtur. Lite lyx far man ju unna sig :)
Idag har vi annars brannt oss halvt ihjal. Man kan se exakt var Johanna missade att smorja in sig och min pigmentflack (som bara synd nar jag blir sobrand) ar latt rosa den med...Blir till att smorja sig ordentligt imorgon for da ska vi spendera sju timmar pa en s.k. Partyboat. Det blir lite lekar och champagne-skattjakt, najs.
Jag har aven kopt undervattenskameror (plural, ja) och tagit massa massa bilder idag! Sa ju att vi brannt oss. Varfor? tanker ni? Jo det ska jag beratta! Vi tog en dagstrip till Raya Island, solade och snorklade i vatten klarare an kranvatten. Sa fint! Vi somnade sedan i solen och resten har ni reda fatt hora.
Ikvall ska vi bara ta det lugnt, vi kakade varsin dessert i hotellets restaurang och sen blir det val kanske till att spela lite kort.
Vi gick aven en svang pa marknaden idag. Det ar marknad vid stranden (5 min fran hotellet) varje dag 24/7 och dar finns allt mojligt. Vaskan jag hade som handbagage har halvt gatt sonder sa jag inforskaffade mig en gigantisk fejk mulberry idag. Ackligt snygg ar den trots den som sagt inte ar akta.
Pa marknaden gjorde jag och Johanna aven varsin hennatatuering, sana som vi vill ha pa riktigt for att se hur det ser ut helt enkelt. Jag skrev mitt thailandska namn Sirinapa pa handleden.
Har har ni mer bilder! :)

Thailand 3


Har kommer lite bilder fran vad vi gjort hittills :)


Thailand 2


Nu ar vi i Phuket. Vi kakade lunch pa Hakans bar (fran TV ni vet) och sen har vi solat lite vid poolen. Det ar nagon slags marknad vid stranden sa vi ska ta ett varv dar nu, sen blir det till att ga hem och fixa sig infor kvallans upptag.
Glomde beratta for er att jag aven kopt en halsring (i akta silver) (som andra halvan av Sveriges befolkning med gjort) den ar iaf skitsnygg tycker jag :)

Nu ska vi kila, hors mer nar jag hinner!

Thailand 1


Halla!

I onsdags landade vi i Bangkok och har hunnit med en hel del sen dess!
Just nu hanger vi pa ett Internetcafe i Mae Sot, dar mormor bor. Hit kom vi torsdag eftermiddag. Vi har pa dessa 4,5 dagar hunnit med att shoppa massa fina klanningar och smycken. Vi har klattrat i vattenfall, kokat agg i heta undervattens kallor, badat i mineralvatten (fran undervattenskallorna), strosat omkring i staden, hangt vid gransen till Burma, sjungt kareoke och bara varit. Jakligt skont maste jag saga. Vadret ar pa topp, det ar klarbla himmel varje dag och temperaturen gar inte under 30 om dagarna, pa kvallarna ligger det runt 22 kanske. Idag ar det 32 grader ute.
Ikvall vet jag inte riktigt vad vi ska gora, ga ut och dricka lite spy kanske :) Jag och Johanna gjorde "misstaget" att bestalla varsin cocktail. Ingen hade namligen berattat for oss att en cocktail har i Thailand ar pa 1 liter. Nu vet vi!

Vi ater ute varje dag, min maltid idag gick pa ca: 12 kronor. Jag drack vatten, bananshake och at sa mycket att jag trodde jag skulle spricka. Sjalvklart ar det ratt billigt har hos mormor da det inte ar en turistort direkt, men josses sa mycket man kan fa for en liten slant.

Min thailandska ar dessutom inte sa dalig som jag trodde, kanns fint :)

Det gar pa nagot satt inte att fa in bilderna fran kameran pa denna datorn sa jag ska forsoka igen nar vi nar Phuket. Dit aker vi pa tisdag morgon. Hors med da med andra ord!

Vi har det i alla fall jattejatte bra och jag njuter for fulla muggar, jag alskar Thailand!

Om ni har lust att ringa/sms:a har jag ett thainummer som nog ar billigare att hora av sig till.
0066 0888 936 937

I follow you, you follow me.


Ska packa ner det sista i väskan nu och säga hejdå till alla djur innan far hämtar upp mig och släpper av mig hos Johanna. Becka ska också komma förbi en sväng och lämna lite kort, på lillen bl.a, som jag ska ta med till mormor. Åh jösses, om bara några dagar ska jag får krama mormor! Lilla, lilla mormor.
Hoppas på att kunna förbättra min thailändska lite under den kommande månaden, inte så troligt men man kommer liksom alltid in i ett litet thai-stim. Förra thailandsresan spelade vi en himla massa kort, jag kan numera säga "fusk" på thailänska.

Jag kommer inte att ha med mig min laptop på resan = inget bloggande. Kanske hamnar på ett Internet café nångång ibland och då hör jag såklart av mig.

Ni får ha en jättefin månad allihopa så hörs vi!

Såhär ser min mormor ut när hon leende stryper Bobby.
- och Bobby när han blir strypt.

I poured my heart out a million times for a million reasons, to offer it to you.


Här har ni.

Är inte typen som springer runt med hörlurar, men skönt att ha på flyget måste jag säga! :)
Jackan hade en fräsch färg och jag kan behöva lite mer färg i min garderob.


Packing up my shit and I'm going real far


Packar väskan för fullt. Imorgon ska jag jobba och på kvällen bär det av till Johanna för att sova där. Vi åker hemifrån runt 3.30 snåret för att komma fram till flygplatsen i god tid och till planet som lyfter 6.25. Kan dock inte packa för mycket just nu då min underbara framförhållning gör att jag tvättar kläder i detta nu som jag ska ta med mig.
Visar som utlovat bilder på jacka och hörlurar senare, nu ska jag slägna in en ny laddning tvätt samt spana in senaste VD avsnittet.

When we're not together, I will remember you.


Har inte hunnit ta kort på dagens inköp, så vi kör en hiss och diss istället.

Hiss: Små bröst!
Så jäkla skönt att inte behöva bry sig om dom egentligen. Jobbigt om man skulle haft bröst som kom ivägen för en i vardagen. Man behöver liksom inte tänka på att de kan hoppa fram i tid och otid. Man slipper ryggproblem och det bästa av allt, man ser (nästan) aldrig vulgär ut!

Diss: Vinterparkeringar.
På något vis glömmer mänskligheten hur man parkerar vintertid. Bara för att linjerna inte syns tar folk sig rätten att ställa sin lilla golf i mitten utav två rutor - vilket lämnar 0 platser kvar till andra som kör en gigantisk jeep...

Nu blir det fest! Har på mig den nya, rosa BH:n, får se om jag får en bild där outfiten syns, tänker inte ta någon själv för det suger jag på. Vi hörs imorgon :)


Love is hard


Gick runt i stan och stack till blue* (som hade REA) för att mingla med Emil. Mamma hakade på och strosade omkring. Kom ut med en Sweet jacka och ett par blåa WESC hörlurar som det va 50% på. Fint! Klagar inte mamma på köpen, är det inga onödiga köp. Hon hjälpte mig även välja jacka. Lägger upp bild på det sen, ska iväg till Becka nu.
Fick även tag på tre pocketböcker som jag ska fördriva tiden med i Thailand, jo det har jag ju inte sagt! Åker faktikst till Thailand på tisdag, lagom gött. Är inte den som älskar att steka på stranden, blir snabbt rastlös så ett gäng böcker blir perfekt att ha med sig. Visar upp dem senare med. Måste även börja packa (och tvätta). Brukade alltid vara ute i så himla god tid förr, nu skjuter jag alltip upp allt - även roliga saker uppenbarligen.

Vi hörs ikväll!

I miss those blue eyes, how you kiss me at night. I miss the way we sleep.


Jobbade till 17, körde en sväng förbi kusinernas hus och sedan till syster och CO. Huset var fullt av folk, folk som även skulle hjälpa till och skjuta in lite ställ till morgondagens regionsfinal i luftgevärsskytte. Jag är inte med, uttagningarna hölls när jag var i Spanien, men jag tror inte jag hade kommit med ändå. Vi var 20 personer som sköt för skojs skull. Jag lyckades trycka av 47 skott (serie 40 + provskott 7) på 10 minuter ungefär. Speedskytte kallas det ;) Inte nog med det fick jag bäst resultat av alla volontärer. Jag vill inte låta som en skrytkärring eller något, men när man står och kollar in alla resultat och någon fäller kommentaren:
- Så typiskt dig Katarina, att vinna alla tävlingar du ställer upp i.
Då känner man sig rätt jäkla bra faktiskt. Skönt att veta att det fortfarande sitter i... och att man gjort ett intryck ;)

Det är många år sedan, jag vet. Jag lever dock ännu på det.
SM-guld 2004.


Det bästa med ensamsporter är att när det går bra, då glider man inte räkmacka på någon som man lätt kan göra i lagsporter. Går det bra då vet man att man själv är bra, att man åstadkommit det själv och framgången ligger helt vid ens egna fötter. Å andra sidan är det tråkigt att inte ha någon att glädjas tillsammans med.. men äsch. Man har ju ändå familj och vänner! Minns hur pappa på skämt lovat mig en ny mobil: "..om du vinner SM-guld". De orden fick han snabbt äta upp och de blev en fin historia av alltsammans.

We will stand tall


Jag hade ont i halsen innan kvällens match - nu har jag ännu mer ont. Åh fantastiska Brynäs vann med de siffror jag tidigare gissat på, 4-2. Sååå bra! Gick runt med ett fånigt leende hela vägen efter matchens slut tills det att jag halvsomnade i bilen. Känner av att ansiktmusklerna har tränats ikväll, japp!
Gud vad jag älskar ishockey.


The cold came, the dark days when fear crept into my mind.


Jag känner mig helt utmattad, inte bra. Måste tagga inför matchen ikväll! Ska med pappa och hans kollega Nils-Gunnar till Scandinavium och se matchen mellan Frölunda - Brynäs. Hoppas Brynäs håller sin fina poäng-sju-matcher-i-rad-svit då de har det rätt tufft mot Frölunda på bortaplan. Tror bara jag kommer hem och däckar sedan så vi hörs mer imorgon. Har ändå inget kul att komma med just nu.



Tjing!

Pride's like a knife it can cut deep inside.


Idag har jag fyndat!
"Åh, fyndat?" tänker ni. "Vadå?"
- Jo, det ska jag ta och berätta för er!
Slutade jobbet runt tvåtiden och tog mig sedan friheten att strosa omkring i stan (läs; gå till Lindex för att köpa bodylotion). När jag kom in på Lindex ville fötterna annat och vandrade förbi alla hudvårdsgrejer rakt mot underkläderna. Där trivdes jag bra, jag och de röda SALE-lapparna. Roffade åt mig 6 stycken BH:ar. Spanade självkritiskt in mig själv i den hemska provrumsspegeln och hängde tillbaka fyra utav dem. Två fick alltså hänga med hem till en totalsumma av 80 kronor! Okej... jag har nästan mer BH:ar än jag kan ränka, men ingen som ser ut som dessa!

Bilden gör dem inte rättvisa.
Tänk er t.ex. den rosa till ett vitt slappt linne, jeansshorts och boots i sommar. Åh, ge mig värme!

Goodbye my almost lover.


Ida från Sundsvall ringde mig nyss på Skype, hon är härlig hon! Får jag inte jobb på STS vill jag verkligen åka och hälsa på henne :) Hon berättade om att Mix Megapol, Chans till Romans ringt upp henne åt en snubbe som är våran gemensamma vän. Liten värld! Nu ska de i alla fall på dejt, hur kul är inte det? Jag älskar Chans till Romans!

Ida och värdpappa Rick.


För övrigt vann Brynäs med 5-2 över MODO. De hämtade in ett underläge på 1-2 och det satt ruskigt fint måste jag säga. Slutspel nästa! Nästa match de spelar är på torsdag och då mot Frölunda. Räkna med att jag kommer infinna mig i Scandinavium och heja på mina favoriter då!



Nehe, nu ska jag sova. Jobb imorgon. Puss!

Words are like weapons they wound sometimes.


Igår hade vi skitkul! Alla var på topp och det är lätt en utav de bästa måndagarna jag varit med om. Måndagar har ju aldrig varit någon favoritdag direkt. Det kan ha blivit lite för mycket av det goda och det får man sota för idag.
Orkar inte löka här mycket längre. Ska käka pizza med Lillie, Simon och Emil ikväll med, MYS! Efter det ska jag bänka mig vid TV:n och kolla Brynäs - MODO, viktig match!


RSS 2.0