Jag är lyckligare nu

 
Hejhej!

Igårkväll blev det ingen thaimat för att Kudys mobil hade dött(?) Nåja, hängde med Cami idag istället vid poolen. Dock dök värsta monsunregnet/stormen upp så vi stack hem och kollade på kurser vi vill plugga. Jag ska läsa spanska, event planering och bröllops planering. Kommer behöva minst lika många timmar till med då ska jag bara fortsätta med mina spanskastudier.
 
Tänkte berätta lite nu om hur matchningsprocessen fungerar från värdfamiljens sida.
Okej. Familjen kan välja från en sida med au pairer eller vänta tills de blir matchade via agenturen eftersom vi alla genomgår personlighetstest av olika slag för att hitta bästa möjliga match. Familjerna blir matchade med 3 au pairer åt gången som är rankade 1-3 baserat på hur väl man passar ihop på papper.
Min familj, familjen Murphy, hade redan tackat nej till 2 omgångar och jag var matchning nummer 3 i tredje omgången - alltså nionde au pairen. Vår LCC (Local Childcare Coordinator) sa till familjen att "strunta" i ettan och tvåan i min omgång (hon har jobbat med familjen i 4-5 år nu och kännder dem rätt väl) och gå direkt till trean (jag) eftersom vi var perfekta för varandra. Sagt och gjort så mejlade mamma Debbie mig, medans matchning 1 mejlade henne som en galning. De fann mig mer passade för dem än de andra trots personlighetstesten, "allt med mig var bra!". Låt säga att resten är historia :)
Hoppas ni hängde med i min röriga förklaring!
 
Nedan tänkte jag slänga upp lite blandade bilder från den gångna veckans upptåg.

I get knocked down, but I get up again. You're never gonna keep me down.

 
Goddag!

Denna söndag har varit extremt lugn, ska dock iväg och äta thai ikväll med Kudy.
I veckan har jag hängt mycket med just henne. I fredags var vi på bio och igår så var vi på en flygshow och utforskade Denver downtown för första gången, hon är dock bara 19 så vi har inte kunnat gå ut någonstans. Jag har även introducerat Cami och Kudy för varandra. Underbar trio, Cami, Kudy & Kat.
Idag har jag skypat massor med Sandra som tyvärr ska åka hem till Sverige snart. Blir väl till att hälsa på henne i Sandviken när jag väl kommer hem :)
 
Annars i veckan har jag varit ute och sprungit. Eller jag har i alla fall gjort ett försök till det. Om jag säger såhär; Kebnekaises hösta topp ligger endast 100 meter högre över havet än vad Castle Pines gör. Luften här är alltså extremt torr och bara när jag kör bil till mataffären upp och ner för alla backar får jag lock för öronen. Det tar ca: 3 månader att vänja sig sa min VM. Många atleter har sina trängingsläger här just för att träningsförhållanderna här är extrema. Tror jag ska hålla mig till powerwalks tills jag vant mig i alla falll. Annars finns ju alltid rullbandet i mitt uppehållsrum.
 
Datorn är fortfarande seg och konstig. Jag har börjat ge upp hoppet. Kommer tyvärr inte kunna lägga upp några bilder i detta inlägg då jag måste göra en sak i taget så att det inte hänger sig.
 
Vi hörs!

Vulcano

 
Åhhh!!!!!!
Skitdator!!!! Hade skrivit ett långt inlägg och sen försvinner allt. Vet inte vad problemet är! Igår tog det 20 minuter att öppna ett program för att det sedan skulle hänga sig. Bokstaven F har ramlat av och sitter nu ostadigt på plats med superlim då inget annat fungerade (har en känsla av att barnen är inblandade i F incidenten men har inga bevis...).
Nu tänker jag inte sitta vid datorn mer för den suger musten ur mig. Ska iväg och handla till kvällsmaten. Jag mår bra. Hejdå.

Euphoria

 
Hallå!
Det blev varken flygplats eller lektion i Denver med Lully. Hon är rätt dålig på att höra av sig och jag hade tänkt hänga med för hennes skull så det är väl hennes förlust om hon inte hör av sig, eller?

Istället har jag shoppat som en tok! Har sparat rusktigt mycket sedan i somras och kände att jag behövde komma ut lite.
- Dock har jag inte rört sparpengarna, jag lever forfarande på min dricks, bidrag från underbara släkten och USA-lönen -
Har inte hunnit/orkat plåta alla inköp men här kommer två av mina nya favoriter. En plånbok och klocka från Michael Kors. Dör lite varje gång jag ser dem :)
Igårkväll mötte jag upp en au pair från Tyskand som åkt med en annan agentur vilket gör att vi inte träffats tidigare. Kudret heter hon (halvturk) och hon va jättego och trevlig! Vi möttes upp på starbucks. Jag som inte är någon större kaffedrickare har hållt mig till caramel machiato men igår testade jag white chocolate mocha och kommer inte att gå tillbaka till mitt tidigare val. Yummie!
Bakom disken stod även en jättetrevlig grabb som bara började mingla loss med oss som en galning (älskar att amerikanerna bara kan hoppa in i random samtal och babbla på). Han visade sig spela hockey och kände minsan till alla svenska namn man borde kunna, awesome!
 
Jo just det! En annan grym grej. När jag var inne en sväng på Abercombie & Fitch igår så börjar de spela "Euphoria" på högsta volym. Lite stolt över att vara svensk gick jag runt och nynnade med i texten med ett leende på läpparna.

Gardetto's

 
När jag var utbytesstudent i Oklahoma och åt förbaskat äcklig och fet skolmat köpte man alltid snacks i bibblan efteråt. Snacks efter maten är en stor grej här, barnen har med sig snacks till skolan varje dag, för det ska man ha.
Jag köpte alltid Gardetto's. Det är en slags snacks blandning med små kringlor, salta pinnar, typ crutonger o.s.v. Så himla gott! Har saknat det massor i Sverige så rullade mot stan i veckan för att införskaffa mig den största påsen de hade på King Sooper's. Gott!

Got something going on

 
Hola!

Idag har jag fixat med mitt social security number. Dock kommer det dröja runt en månad innan jag kan få det då det faktum att jag har flera namn (och att Ann, första angivna namnet, inte är mitt tilltalsnamn) verkar ställa till det för amerikanarna. På mitt nya VISA kort står även alla namn med, fattar inte varför de ska envisas med det. Färgglatt och fint är det dock! Valde såklart motiv själv :)
När jag var klar med det körde jag runt, runt i säkert 40 minuter bara för att lära mig lite mer om vägarna och så, rätt nyttigt. Stannade även till vid en affär och köpte mig ett par träningsshorts. Tog bara med tights men här är fortfarande upp till 30 grader varje dag så ett par shorts satt fint.
Väl hemma igen tog jag en powernap och sen kom Camila (Cami) förbi och kollade på film. Klockan tickade på och det blev dags att hämta våra barn från skolan.
Nu är jag hemma och myser. Förbannat mätt är jag med efter en stor bit lasagne. Ikväll ska jag hänga med Lully (en annan columbian) till flygplatsen då hon ska hämta upp familjens systerson som bor hos dem, då han inte kommer överens eller är särskilt nära sina riktiga föräldrar. Hon ville inte köra själv och frågade om jag kunde hänga med. Jag och Lully var ute igår kväll med och tog en öl, helt plötsligt har man massa att göra under all dötid. Imorgon ska jag med Lully till en av hennes engelskalektioner med och kika, den är borta i Denver och eftersom jag inte varit där än vill jag väl mest med p.g.a. den orsaken.
På onsdag ska jag träffa en tjej som bara bor några gator bort rån Tyskland som varit här i 6 veckor. Hon reser med en annan agentur och på så vis har vi inte träffats förr.
Tjingeling! :)

Just a reminder

 
Ett inlägg till er som säkert oroar sig, trots att jag sa att jag inte skulle göra det.
 
Igår kväll gick jag ut och åt med en columbian trots allt. Hon heter Camila och är supertrevlig och rolig! Jag har precis packat en lunchlåda för jag ska iväg och hänga vid poolen med henne idag innan hon börjar jobba vid 16. Bara så ni vet :)

She will be loved.

 
Jag har uppdaterat rätt bra det senaste om vad jag gör/gjort och lite om hur jag bor. Ni har egentligen inte fått veta så mycket om livet i sig, så nu kör vi!
Första veckan här har varit omtumlande, minst sagt. Redan första dagen här gav jag mig ut på vägarna och körde själv och var mäkta stolt för att jag faktiskt inte var helt vilse. Det var så oändligt mycket att ta in och den överväldigande känslan har hängt i rätt bra i princip hela veckan. Det är så många nya saker att ta in och mitt i allt det nya ska man passa barn.
Hur är barnen då? Låt säga att det är en underdrift om jag beskrev dem som "gnälliga". Hade jag inte haft världens bästa värdföräldrar hade jag förmodligen rematchat, så illa är det. Skolan startar på måndag och då "slipper" jag dem mellan 8:00-15:45, vilket är helt underbart. Det låter hemskt att säga att man vill slippa dem, men så känner jag nu. Jag hoppas och tror att det blir bättre med tiden och att jag faktiskt ska börja gilla dem på riktigt. Jag är så trött på att skälla på respektlösa ungar varje dag tills jag får huvudvärk.
Jag är inte typen som ger upp och jag är väldigt självständig. Mina tidigare livserfarenheter har verkligen hjälpt mig igenom denna tuffa vecka. Har inte hunnit gå ut och träffa vänner heller. Meningen var att jag skulle hänga med två tjejer, au pairer, från Columbia idag. En svarar inte på sms och den andra skulle höra av sig när hon var hemma, vilket hon inte heller verkar ha gjort. "Ensam är stark" säger dem. Ensam är inte stark - säger jag. Konstigt nog känner jag mig rätt stark nu. Jag vet att jag kommer träffa underbara människor snart och jag vet att allt kommer lösa sig. Oroa er inte för mig trots det jag skrivit, jag oroar mig inte för jag vet att jag klarar mig. Det gör jag alltid, och det vet ni med. "Kat" kallar de mig här, trots stavning uttalas det som "cat" och som den katt jag är landar jag alltid på fötterna.
Vad jag vill ha sagt är väl att det är tufft just nu, men inget jag inte klarar av. Jag mår bra.
Ta hand om er där hemma! <3

We bought a zoo

 
Hallå!
Tänkte slänga upp lite bilder från när vi var på Cayenne Zoo i Colorado Springs för er att kika på. Vi hann inte med att kika på alla djur då barnen var rätt kinkiga och sen började det regna, så vi åkte hem efter ett par timmar. På zoot fanns en linbana man kunde åka för att få en översikt, vilket vi gjorde. Naturen är GRYM här borta!
Här har ni bilderna!
Ikväll är det utomhusbio i Coyote Ridge Park, vilket är parken närmst vårt hus. Passande nog till detta inlägg kommer filmen "We bought a zoo" visas.
 

You picked me

 
Har idag varit och testat barnens läskunskaper i skolan så man vet vilken nivå de ligger på innan starten på måndag. Efter det köpte vi frozen yogurt, gott! Det smakar i princip som sorbet i mjukglassformat, kommer i massa olika smaker som man tappar upp själv. Efter det toppar man med valfria tillbehör. Jag kunde inte bestämma mig för smak så tog 4 olika tror jag... blandade topping hejvilt gjorde jag med. En sak är i alla fall säker, jag ska dit igen! :)

Efter yogurten släppte jag av flickorna hso deras kusiner där de lekte ett tag, de kom precis inspringandes genom dörren och fortsatte upp till sina rum för att leka.
Ikväll står jag för maten. Tänkte fixa en apelsinkyckling i lergryta med ris, skysås och sallad, hoppas de gillar det! Annars är det en rätt lugn dag. Imorgon har vi inget alls planerat och om det är fins väder tänkte jag kanske ta med dem till poolen :)
 
Ha det bra!
 

Party people

 
Okej mina vänner! Ni vet på amerikanska barnkalas på film när de hyr in clowner/underhållning av något slag? Det är inte bara på film. Nu var det ju ingen clown vi hade på detta kalas, utan en safarisnubbe. Han hade med sig massa olika typer av djur från allt mellan Sydamerika till Australien. Barnen satt fängslade i lite mer än en timme medans han plockade upp djur efter djur, 10 totalt, och berättade om dem. Självklart fick det även klappas en massor. Då det var yngsta värdbarnet Riley's födelsedag fick hon vara hans hjälpreda och hålla djuren också.
Och självklart gjorde jag min goda marängtårta till kalaset. Nu måste jag bara översätta receptet så de flesta ville ha det...

I don't mind if you don't mind

 
Åhh! Vad jag var trött igår, därför uteblev inlägget. Fast jag är nog minst lika trött idag. Tänkte gå och lägga mig, kollade på klockan och insåg att den var 18:10... Kanske lite för tidigt. Så jag smsade en au pair som bor några hus bort och frågade om hon ville hitta på något. Just nu var hon upptagen men skulle höra av sig så fort hon kunde. Hon är nog ingen jag skulle hänga med i vanliga fall... men hon hörde fakitkst av sig först och verkade väldigt trevlig! Har inte hunnit komma ut och träffa vänner direkt (dock har jag varit på en au pair träff redan) men mina dagar här har varit så sjukt upptagna! Jag hittar redan till skolan, mataffären, två stora shoppingcenter (hallelujah), sim- och danslektioner några parker o.s.v, så det är i princip det jag sysslat med om dagarna, sugit i mig information. Mitt huvud bara snurrar av allt och jag vill sova i princip hela tiden, men man vänjer sig! Längtar förbannat mycket till skolstart då jag kommer vara ledig mellan 8:00-15:30 varje vardag!
 
Så till familjen!
Jag kom som sagt hit fredagkväll, lagom trött efter all väntan/resandet så gjorde vi inte mycket mer än att prata en liten snabbis och dela ut presenter. Klockan var närmare midnatt men eftersom jag är familjens 6e au pair visste ungarna att de skulle få presenter så de höll sig vakna.
Mitt rum är helt underbart! Min säng är fantastisk och mitt uppehållsrum ska vi inte ens snacka om. Kommer behöva ägna ett helt inlägg åt det, vilket jag gör en annan gång.
Lördagen spenderades åt massa körandes hit och dit för att fixa inför skolan/visa mig runt. Familjen bjuder mig på all mat när vi äter ute, vilket har hänt 2 ggr hittills. De bjuder på resa till Disneyworld i november och en vecka på Key West öarna i mars. Där kan man bl.a. simma med delfiner vilket jag sa att det alltid var något jag hade velat göra. Barnen är för små men de ska försöka boka en plats åt mig i alla fall så jag får testa på det. VM (värdmamma) har en kompis som har fetaste stallet med sina "$250 000 hästar" som hon tävlar med i hoppning. De har inte snackat på typ 2 år nästan men eftersom jag gillar hästar ska vi försöka ta oss dit. Hoppas dock inte på allt för mycket då amerikaner har lätt för att lova saker.
Idag skulle vi fixa så jag skulle få en ny mobil med det fungerade inte då de var bundna till något annat, vilket inte gör så mycket. Jag kommer ha mitt wifi på den svenska och den amerikanska är till för att hålla kontakten med alla amerikanare. Familjen betalar alla mina telefonkostnader. Jag har även fått ett matkort som det finns pengar på så jag kan handla vad jag vill och när kortet är tomt fyller de bara på det. De betalar även en full bensintank ungefär en gång i veckan, kör jag mer än så står jag för det själv (vilket förmodligen inte kommer hända så ofta). Jag lever i princip gratis förutom det jag kommer shoppa. Vi var på zoo idag med och de stod för alla kostander. Jag erbjuder faktiskt att betala! Tro inte att jag bara glider omkring. Tycker inte om att leva på andra men om de insisterar så...
 
Har inte hunnit lägga in bilder än så här får ni en random och väldigt dålig bild på familjens hund Nala.
 
Nu har jag skrivit jättemycket. Eloge till de som orkade läsa. Ska försöka uppdaterna snart igen om söndagens barnkalas och lite zoobilder från idag. Tjing!

To leave it all behind.

 
Dagarna rusar förbi och det är sååå mycket jag vill skriva och berätta om för er, hela tiden!
New York City var rätt häftigt, för att uttrycka sig milt. Vi hade nästan ingen fritid så hann inte mycket mer än att käka en snabbis och ta en runda i M&M shoppen vid Times Square. Innan dess var vi på guidad tur som tog oss runt Frihetsgudinnan och upp till Top of the Rock, som också var rätt coolt.
 
 
Själva veckan på skolan har faktiskt varit helt okej! Jag förväntade mig det värsta, baserat på vad man läst/hört från andra au pairer. Dock hade jag världens skönaste svenskar med mig som förgyllde hela min vardag. Vädret var klibbigt varmt och man svettades i princip non-stop.
 
 
På fredag morgon åkte vi från skolan klockan 9:00 till våra nya familjer, vissa via buss och andra (jag bl.a. ) via flyg. Vårt flyg skulle inte lyfta förrän 17:30 så vi hade en lång väntan framför oss. 15 minuter innan boarding får vi veta att planet blivit försenat och vi lämnar marken runt 20-snåret = ännu längre väntan!
Väl framme på flygplatsen hämtade Debbie (värdmamman) och barnen upp mig. De hade gjort fina teckningar och var allmänt goa, lite blyga. Allt med familjen är toppen! Jag visste att de var bäst innan jag kom hit, när jag väl är här vet jag att de är ännu bättre än så, och inte bara för att de skämmer bort mig... Mer om det imorgon då ni får mer fakta om Colorado och min korta vistelse här. Godnatt!

In New York - concrete jungle where dreams are made.

 
Hallå!
 
Jag slänger in några snabba rader här innan datorn dör.
Jag mår bra, är allmänt svettig men efter sommaren vi haft i Sverige ska jag absolut inte klaga! Har inte sett något av själva New York än då skolan ligger rätt avsides men vi har det bra här. Massa öppna fält överallt och mansion (som vi inte har tillgång till) ger många bra bilder.
Jag delar rum med två tyskar och två österrikare, alla snackar alltså tyska och där sitter jag mest som ett fån. Då ingen svensk ska bo nära mig i USA bor jag inte tillsammans med någon och inte heller några lektioner. Tyskarna är överallt! Min klass (finns 9 stycken) innehåller 32 personer, varav 15 är tyska. De kommer snart ta över hela USA tror jag...
 
Imorgon är ännu en vanlig skoldag, längre än denna som ändå känts lång efter bara 4 timmars sömn. Vårt flyg läckte något så vi blev tvungna att hoppa av och byta plan. Hela bytet tog runt 3 timmar vilket gjorde att vi inte kom till skolan förrän runt 1 på natten och sen skulle det tilldelas rum, bäddas o.s.v. allt medans det låg andra inne på rummet och sov.
 
På torsdag ska vi till New York City och göra staden, woho! Uppdaterar mer om det då. Ha det fint :)

Who will love you, who will fight? Who will fall far behind?

 
Igår tog jag farväl av farmor, farfar och resten av släkten innan mitt år i USA drar igång. Det var jobbigt, jag är inte bra på att säga hejdå och gråter alldeles för lätt, alldeles för ofta. Man tror ju att man vänjer sig, men det verkar bara bli svårare med tiden.
Sa hejdå till tjejerna idag, det var inte heller särskilt roligt. Och sedan gamla jobbet (Stanton's) då Pernilla fick sig ytterligare ett hejdå, så då grät jag ännu mer. Jag har sagt hejdå till Gerd och Kristoffer och gråtit då med. Jag skulle vilja säga att jag är tömd på tårar men då ljuger jag. Har nämligen sparat undan en hel tank till morgondagen då de verkliga farvälet skall göras med familjen.
Pratade med Debbie (värdmamma) igår och hon är ju bara för go. Ringde mest för att gratta mitt yngsta värdbarn Riley som blev 6 år igår, de är ute och campar. Lovade att försöka hålla sig borta från alla björnar och bison oxar, låter som en bra idé.
 
Har inte så mycket mer att tillägga nu. Det sista skall packas och rummet behövs städas. Tror inte jag hinner kommer skriva mer innan jag flyger så nästa gång vi ses skriver jag från amerikansk mark. Ha det så bra tills dess!
Massa kärlek <3
 

Goodbye to you, goodbye to everything I thought I knew.

 
Jag har på en vecka lyckats läsa upp 2 av de 5 böckerna jag hade tänkt att ta med till USA... Mamma frågade om det var något viktigt jag behövde läsa innan avresan eftersom jag suttit som i trans och förstod inte alls mitt svar när jag sa att det bara var en vanlig bok. Två av de första böckerna i Hungerspels trilogin är alltså avklarade. Förmodligen så läser jag upp den tredje och sista med så bara de två engelska böckerna hänger med till staterna. Jag har egentligen inte tid att läsa. I väskan ligger ett plagg, en vinterjacka som tar upp 1/4 av väskan. Det är i princip all vinterpackning jag kommer ta med mig. Graderna ligger ännu runt 30 varje dag, minst! Ska bli skönt att få lite sol efter denna svenska "sommar". Har lagt ned vad jag tror är alla viktiga papper i en platsmapp att bära med mig i handbagaget, längre än så har jag inte kommit. Måste slänga in en tvätt inatt med. Är nästan fullbokad alla dagar fram till avresan med. Snart bär det av!
Min nya almanacka har även börjat komma till användning då det är så snart in på avresa att vi ligger i fas med datumen.

RSS 2.0