Twist and shout!


Nu befinner jag mig hos systrarna Myslek där det nya året skall invigas. Tänkte skrapa ihop några nyårslöften som jag kan spendera år 2012 åt att bryta, för håller man någonsin dem?

1. Bli en hurtbulle.
2. Bli bättre på att spara pengar.
3. Ta för mig mer, för min egen skull.
4. Bli den bästa au pairen världen någonsin skådat!


Gott Nytt År allihopa! Hoppas att 2012 har massa skoj i lager åt oss!

Bild från nyår 10/11.

Jag kan offra allt jag har för ingenting, jag sträcker mig så långt det går.


Idag är det den 31 december 2011 och detta är mitt 900ade inlägg sedan den 27 juli 2010.
Idag är en sån dag som alla bloggare sammanfattar sitt år, jag antar att jag inte ska vara sämre. 2011 har överlag varit ett väldigt lugnt år känns det som, inget år som går till historien direkt, för min del.

Januari var för mig, kanske lite otippat, den bästa månaden. Varför? Alfred föddes. Han är min lilla solstråle! Gillar honom så mycket att jag är rädd för att jag inte kommer gilla mina egna barn lika mycket...

Under februari och mars var jag och Johanna i Thailand. U.N.D.E.R.B.A.R.T. Behövs ingen vidare förklaring.

Detta var även denna tid på året då jag förälskade mig i Jeffrey Campbell och hans skor. Hittade bara bild på mina Foxy och Everest. Har även ett par Lita. Tänkte fylla på samlingen snart.

I april var månades höjdpunkt Sensation White i Oslo. Mäktigt.

Slutet av april/början av maj (Valborg!) spenderades i Uppsala med Johanna hos Malin. Kan ha varit en av årets bästa helger. Jag hade så löjligt roligt att jag inte kan låta bli att le nu när jag skriver om det.

Maj var annars väldigt händelsefattigt. Jag trånade som en idiot efter H&M's CC-kollektion och fick även hem x antal plagg därifrån. Köpte även hem mina favoritshorts från Runwaydreams.

West Coast House Festival ägde rum i juni och det va grymt kul! Jag var nyktrast på stället men hade trots det säkert roligast av allihopa. Vem har sagt att man måste blanda in alkohol för att ha kul? :)

Dagen efter WCHF hade vi dop för Alfred. Jag stod som gudmor och även för en hel del av maten.

I juni fick jag även känna på nackdelen av att fylla 20 år samma år och börja betala för min egen tandvård...

Juli månad är min månad. Jag fylllde 20 år och alt var frid och fröjd. Spenderade sommarkvällarna åt att grilla banan med choklad och marshmallows.

Jag bakade pizza till självaste Leif Boork som jag sedan tiggde en autograf ifrån.

Ett år efter att jag öppnade denna nya blogg (då min gamla blivit hackad) köpte jag min första bil. Fridolf.

I augusti månad åkte jag för att hälsa på min fanstastiska vän Ida i Sundsvall. Denna helg kan jämföras med helgen i Uppsala. Varför har man alltid roligare på bortaplan?

Jag insåg även efter många om och men att det var dags för en uppgradering inom tekniken.

Bratt brann sorgligt nog ner.

Vi blev bjudna på kräftskiva i U-hamn och fick känna oss som.. inlandsjävlar (motsatsen till badjävlar) för en stund.

Helgen fortsatte med att dra vidare till GBG för att lyssna på Axwell's spelning på Trädgårn. Okej, denna helgen hamnar med på top 3 av bästa helger under 2011.

Att åka som au pair började locka och jag fyllde i en ansökan så fort jag läst på lite mer om det hela.

Jag avslutade månaden med att ta mitt pick och pack och flytta ner till källaren.

I september lyssnade jag på Lars Winnerbäcks intima spelning i GBG.

I september grät även hockeyvärlden miljoner tårar för Stefan Liv och hans Jaroslav Llokomotiv.

Oktober månad jag min min första matchning med en värdfamilj i USA. Jag var överlycklig. 6 matchningar senare blir jag lika glad över matchingar men jag går inte genom taket. Jag väntar på den rätta familjen.

Drog med kusinerna till Stockholm och spanade in Britney Spears konsert, den va grym!

Oktober bjöd även på personalfest med Stanton's gänget. Kul!

November var rätt lugn, så jag festade till det med att anordna en halloweenfest.

Under denna månaden fick jag mig även ett heltidsvikariat på SKogstorpsskolan. Vissa dagar hade man sån tur att Linnéa kom och vickade tillsammans med en.

Jag upptäckte även den underbara sidan kallas damnyouautocorrect.com.

I december har jag varit i Tyskland för att hälsa på min barndomsvän Viktor med ett gött gäng.

Jag har också firat en undrbar jul med släkt och vänner.

Nu är vi här!

Jag kan tänka tills det knappt finns nått kvar, jag har känslor utan uppehåll.


Jobbade 10 h idag på Stanton's, kom hem runt 21:30 ikväll.
Brynäs inveg/invigde.. Vad heter det?! Sitt 100års jubileum ikväll mot Växjö, detta avslutades givetvis snyggt med en 3 poängs vinst! Hockeykvällen slutar inte där. Sittter nu och väntar in matchstarten i mötet mellan Sverige - Slovakien, lutar åt att "rätt" lag vinner den matchen med.
För er som inte visste det har jag glasögon. Anväder dock dem (eller linser) bara när jag kör bil, skjuter eller kollar hockey. Tillfällen man absolut inte vill missa något! :)

It's you, it's you, it's all for you.


Kom hem för någon timme sedan från min och Linnéas dag i Vbg (tog en sväng i vårt eget lilla Fbg med). Självklart åt vi som alltid på Café Ströget och självklart åt jag en kycklingpanini. Det blev mer vanlig shopping än mellandagsrea-shopping. Allt är så extremt utplockat och alla verkar ha samma storlek som mig så det är sällan man hittar något - om man inte hänger på låset den 25:e, vilket jag inte gör.
Hittade i alla fall sakerna ni ser nedan. Inga svarta byxor men jag klarar mig nog utan ett tag till.

Slängde två gamla BHar förra veckan så tog mig friheten att köpa nya på rean. En beige t-shirt BH är ett måste i alla garderober enligt mig, har slitit ut min gamla så mycket att det var dags för en ny!

Mysiga och stickade tröjor är perfekt att ha under både vinterhalvåret och sena sommarkvällar.


Tell me all the things you want to do.


Väntar på Linnéa just nu så att vi kan bege oss av till Vbg en sväng. Jag är inte sugen på att shoppa(!!) men behöver ett par nya svarta byxor, rea eller inte, hittar jag ett bra par köper jag. Har använt mina nuvarande så mycket att det har börjat skavas upp hål lite här och var.
Sverige vann förresten inatt på straffar mot Schweiz, de borde tagit tre poäng men ibland blir det inte alltid som man vill. Nu drar jag, tjing!

Bjuder på en av de bättre bilderna jag har på Linnéa...

Heaven is a place on earth with you.


Idag har jag haft en riktigt slödag. Klev upp runt 12 och sedan dess har jag bara degat. Kollat in finalen av ANTM som jag missade igår och laddat upp inför kvällens hockeymatcher. Brynäs möter MODO borta vid 19:00 och inatt spelar Sveriges JVM-lag sin andra match i turneringen, Schweiz står som motståndare.
Jag satte nyss in en kyckling i lergryta i ugnen med. Så gott och så lätt!

Bild från när vi lagade kyckling i lergryta i Spanien.

Your beauty is beyond compare with flaming locks of auburn hair.


Spanar för tillfället in reprisen av gårdagens Victoria's Secret Fashion Show som gick på TV i Sverige igår. Det blir tredje gången jag ser detta årets show. Med mitt underbara tålamod har jag inte tid att vänta på Sverige sändningen så jag kollar alltid online när den kommit ut i USA. Det är löjligt vilka snygga människor de finns, tänk att födas med de generna!
Och tänk att se ut såhär efter att man fått barn...

Shake, shake, shake, shake, sha-shake it!


Idag "mår man som förtjänat" som alla säger. Sov till 16:30 ungefär sen åkte jag hem till Backhult från stan. Hade i alla fall jätteroligt igår, avslutade mindre bra men det är sånt man kommer över. Jag fick nog tagit några bilder så dem bjuder jag på här.

Be thankful for what you've got.


Julen är en av mina favorit högtider just för att man spenderar så mycket tid med släkten. Jag har en supergo släkt och hänger gärna med dom minst en gång i månaden (vilket vi oftast gör, allihop, p.g.a. födelsedagar och liknande). Denna julen var riktigt lyckad och jag fick massa fint!
Kollade som vanligt på Kalle & CO vid 15 men hann inte se längre än Ferdinan i år, sen skulle det fixas och donas ytterliggare samt lagas lite mat.
Runt 17 droppade vi in hos kusinerna och började svälla av all mat. Tomten kom tidigt detta året för att de små inte skulle hinna somna. Efter utdelandet (som tar någon timme, ni kommer förstå varför) slet vi upp våra paket och gick runt för att se vad de andra fått i sina klappar. När rundvandringen tog slut väntade ris á la Maltan på oss för att bli uppäten.
Där har ni min jul i stora drag! Hoppas ni haft en lika bra dag som jag :)

Årets julklappar ser ni nedan.

Jag är superdupernöjd med allting. TACK!

I don't want a lot for Christmas


Idag är det massa julstress innan släkten samlas och myser med god mat, spel och tomtebesök. Måste springa igen, ville bara önska er alla en god jul. GOD JUL!

Good things comes to those who wait


Idag flänger vi, jag, Becka, Kristoffer och Alfred, runt från ett ställe till ett annat. Nu kom vi precis hem från moster med familj i stan, hennes man Tom fyller 45 idag med så vi passade på att fira honom mitt i allt julklappsbyte. Är nu hemma för att hämta paket och blommor, ta det lilla lugna för klockan 19 ska vi infinna oss i stan igen för att leka julklappsleken hos far.
Nu ska jag slå in de sista klapparna föra att sedan försöka njuta lite av julen :)

My baby and I


Nu när det är kallt har det blivit dags att plocka fram förra årets julklapp...

Det är en Snug Rug Deluxe! :D

Haha, det måste vara olagligt att vara så snygg som jag är.

Come on, join the joyride!


Idag är inte vilken dag som helst (förutom julavslutningen). Det är Pernillas födelsedag! Inte vilken födelsedag som helst, det är hennes 18e födelsedag! Wihooo Grattis Pernilla! Och det är inte vilken 18e födelsedag som helst, det är uppskrivning och uppkörningsfödelsedag! Det är inte vilken uppskrivning och uppkörningsdag som helst. Det är en klara-både-uppskrivning-och-uppkörningsdag-och-nu-ha-körkort-dag!!! :D Miljoner grattis till dig Pernilla. Tro det eller ej, men din dag kommer bli ännu bättre när vi, släkten, kommer över ikväll.. Hihi :)


Kusinkärlek när den är som bäst <3

I'll be home for Christmas


Nu är jag hemkommen från skolavslutningen. Barnen sjöng fantastiskt så jag har både filmat och tagit kort! Hur söta dom än är får ni inga bilder, för det får man nog inte lägga upp. Ni får istället bilder på mer presenter jag mottagit idag! :) Rosen är från skolan och chokladen, som ni ser, från Fredrik, Victor och Viktor i 2an.

Leker återigen med funktionerna på min RetroCamera app.

Goodbye to you, goodbye to everything I thought I knew.


Nu drar jag iväg till pappsen för att kolla Linköping - Brynäs hemma hos honom. Det är första matchen efter uppehållet så vi får hålla tummarna för att det ska gå bra!
HAHA googlade "brynäs linköping" för att få fram en passade bild. Kolla vad som dök upp! Någon som vet vad jag syftar på? :)


Imorgon är det avslutning i kyrkan med barnen och sedan bjuds det på fika för de vuxna på skolan. Hörs efter det! Pusshej.

Too good to be true


Jag har världens bästa elever. Inte nog med denna överraskning:

så fick jag så många kramar idag att jag nästan ramlade omkull. Sötnosar :)

C'est la vie


Nu är tårtan klar. Sätter ihop delarna till den imorgon för bästa resultat så nu skriver jag istället några rader.
Vill vara lite negativ och kasta julskinksfett på posten.
För två veckor sedan fick jag hem te för över 100 kr på posten. Jag dricker inte ens te?! Paketet skulle uppenbarligen inte till mig så snäll som man är åkte jag till posten och lämnade in det igen.
Idag fick jag hem en påminnelse om ett paket jag inte hämtat ut. Jag hämtar gärna ut mina paket samma dag och har minsann inte fått någon avisering. Det var mitt paket från Frankrike till Alfred, (äntligen! Har suttit på nålar och trott att jag blivit blåst på nästan 1000 kr.) Paketet kom redan 9 december men det hade jag ingen aning om. Tänk om påminnelsen också hade kommit bort så att de skickat tillbaka det!
Julens ris går till posten, skäms!

Fruktansvärt opassande rubrik, det betyder "Sånt är livet", men det var det första jag kom på som var på franska.

Baby, you don't know a thing about me.


Hinner inte vara social med er idag. Åkte till stan direkt efter jobbet för att handla klappar. Väl hemma utfodrades de fyrfota sen åkte jag till skyttet. Vann en hel kyckling som jag tänkte tillaga i lergryta. Nu är jag hemma och ska baka en tårta att ta med till jobbet då det blir min sista dag på detta heltidsvikariat jag haft. Hejdå!

The stars are brightly shining.


Julklappsleken igår var mycket lyckad! Alla var med på reglerna och leken gick precis så bra som man bara kunde ha hoppats på, även Antonia och Isabella var med på noterna och lekte. När klockan ringde öppnade vi alla våra paket en efter en. I mitt låg en söt liten tomte.

Från min synvinkel påminde vår middag om bilden på Jesus sista måltid med sina lärljungar. (Nej jag är inte överdrivet religiös, men ni vet vilken jag menar.) Försökte ta kort på det men gick inte så bra...

Spelen ni ser bakom min tomte bidrog jag med till leken, de vanns av Pernilla.


När vi ändå är inne på julspåret kan jag berätta för er att det är julpromenad på skyttet ikväll. Mellan 16:00-18:00 kan man droppa in och gå poängpromenad, fika gott, köpa lotter och lyssna på musik. Dit ska jag i alla fall. Tjing!

There's nothing more dangerous than a boy with charm


Resultatet av gårdagens paketinslagning.

Testade lite olika varianter på min app Retro Camera.

I wonder if you know, how it feels to let you go.


Gissa vad jag gör nu? :)

Alfred tänkte hjälpa till men åkte hem strax efter att bilden togs.

I can't change time, but time can change me.


Kom hem från jobbet för en stund sedan, Stanton's denna gången. Jobbade på skolan under dagen men åkte vidare till Stanton's när jag var klar där. Hann med att göra ett stopp innan jobbet för att köpa fina blyertspennor till mina elever då jag slutar mitt heltidsvikariat nu vid jul. Pennor är guld i skolan, fina pennor är rhodium.

Imorgon ska jag spendera dagen åt att slå in klappar då jag köpt massa fint till det idag. På kvällen ska jag bort till farbror med sambo och spela julklappsspelet där jag ska agera lekledare. Godnatt allihopa :)

Amazing grace


Idag var jag, mina kollegor och barnen och kollade på den "Levande Julkrubban" i stan. Jag känner ingen julstämning över huvudtaget! Det finns ingen snö, det är inte ens kallt och jag har 157 kr att köpa julklappar för. Brukar impulsköpa klappar som verkligen skriker "köp mig!" för att de skulle bli perfekta till personen i fråga. Det kan jag inte göra nu. Vilken hemsk månad.


Take me back to the parking lots, the sleeps we fought and all the places we got caught.


Här går det undan! Kom hem från jobbet vid 16:00. Fyllde då på spolarvätska i Fridolf som va lite törstig. Gick in, släppte ut Bobby och matade katterna. Packade upp väskan, hängde upp tvätt och satte igång en ny maskin. (Det är först när man kan fylla en maskin med ljusa underkläder och sockor som man inser hur mycket kläder man har.) Nu sitter jag här! Känner mig extremt effektiv idag trots att jag har huvudvärk för fjärde dagen i rad.
Nu passar jag på att andas lite. Tänkte käka min dagliga dog av c-vitamin, jag lever nämligen på apelsiner och clementiner detta halvåret, och sedan ska jag bort till Becka. Hon behöver barnvakt en liten stund och då är det klart att man ställer upp.

Missa inte Tjeckien - Sverige ikväll på TV10 klockan 18:00. Lev väl!

Tuggar på lite choklad samtidigt som jag skriver till er, älskar allt som har med hallon att göra!

Appreciate the little things.



Jag har spenderat kvällen med denna going. Massa snack, mycket mys och många pepparkakor sammanfattar vår kväll rätt bra. Godnatt!

We lose ourselves in the things we love. We found ourselves there, too.


I all julstress har jag lyckats få hem två julklappar till mig själv med. Ett par skor och ett smyckeställ för örhängen främst. Nu är min smyckesamling näst intill komplett!
Som ni kanske ser har jag även en grej för läppprodukter i alla dess former och färger.

Det är denna svarta snurra som är ny.

Pjuxen kom hem samtidigt som den midnattsblå klänningen jag visat upp tidigare, här har ni dem.

Så snygga att jag halvt avlider. Dock avlider jag när jag använder dem med, efter 10 minuter. Vill man vara fin får man lida pin.

Killing me softly II


Somnade med huvudvärk, vaknade med huvudvärk. Har knaprat piller i två dygn utan framgång. Allt jag gör om dagarna är att sova. Lovet är bara en vecka bort och trots att jag verkligen gillar mitt jobb ska det bli skönt med lite vila!
Något som fick mig att må lite bättre i alla fall var det här:

Hjärtformade pannkakor från mamma! :)

Hade även på mig min chockrosa tröja idag. Dålig bild med dålig färg, men den är härlig!

Självklart har jag även glitter i håret då vi idag firar Lucia.

Killing me softly


Att påstå att jag har huvudvärk är en underdrift. Nu går jag och gömmer mig under täcket. Godnatt.

I suppose I needed to believe, didn't want to see you had never been close to me.


Nu är jag hemma från Varberg och några 100-lappar fattigare. Strosade omkring på H&M utan några direkta mål när jag passerade en klänning som fångade mitt intresse. Angelica Blick var så förbaskat snygg i den så jag köpte den, i hopp om att se hälften så bra ut som henne. Har redan just denna klänning i svart och gillar den massor! :)

Bild lånad från Angelica Blick.

Jag köpte även en illrosa kabelstickad tröja som matchas snyggast till läppar i samma färg och ett par svarta byxor. Jag orkade inte med att testa något så vi får se hur bra jag bär upp den färgen. Kan fixa bild på tröjan vid ett senare tillfälle.

This dream I had made a slave of my passion, reality was always too far away.



Det fantastiska ljuset har gjort mig till ett spöke... Nåja, nu ska jag, Becka, Alfred och Pernilla bege oss bort mot Varberg för lite julshopping.

Jag har förresten blivit matchad med en ny familj som dessutom hört av sig! Dock matchar inte våra datum varandra bra alls så blir till att säga nej, tyvärr.

Mine, yours and ours


Idag leker jag med Becka och Alfred. Har haft huvudvärk hela dagen men det har gått över nu.
Imorgon ska jag jobba på skolan, klippa mig och sen jobba på Stanton's. Det lär bli en lång dag men sen har jag hela helgen på mig att vila ut :) Godnatt!

I love America


Moa undrade var jag ser de nya avsnitten av 90210. Har nämnt det en gång tidigare men säger det såklart igen så du slipper leta, HÄR hittar du dem :)

You've got to fight, for your right to party.


Igår ställde jag mig och stekte pannkakor vid 22-snåret då jag (som legat en dag före hela veckan) trodde att vi skulle på utflykt idag med skolan. Det skulle vi inte. Imorgon ska vi dock det och jag överlever nog med två dagar gamla pannkakor i min lunchlåda. Har huvudvärk och mår allmänt kasst just nu faktiskt. Massa lärare är hemma just nu så jag hoppas verkligen inte jag dragit på mig något som verkar gå runt.
Några andra som inte lär må bra nu är Brynäs och alla dess fans... Nåja.
Aldrig, aldrig, aldrig ger vi upp!


Call me


Jag har blivit matchad med en ny familj! Blir självklart lika glad varje gång men lite extra just denna gången. Varför? Detta är den första av de fyra familjerna som faktiskt stämmer in på mina kriterier. De har tre barn i åldrarna: 1, 4 och 6, varav två går i skola minst 4 ggr/vecka. De bor i Pleasant Hill, CA, ca: 45 minuter från San Fransisco där båda föräldrarna jobbar.

Jag hoppar verkligen de ringer! Även om det inte skulle kännas rätt med dem är det skönt att få ha pratat med en familj så live det kan bli.

Pleasant Hill är även en stor studentstad i USA. Perfekt för mig som måste läsa på college under min tid där.

In another life, I would be your girl.


Ska det vara så ska det vara rejält! Har beställt en julklapp från Frankrike som just skeppats iväg till Sverige och mig.
Då var man halvvägs med klapphandlandet!

Presenten är till denna lilla krabat! :)

Where are we, what the hell is going on?



Jag har inget nytt att komma med. Brynäs möter Luleå hemma om 30 min, den matchen ska jag lyssna på. Tänkte sova efter det. Hejdå.

TaggataggataggataggataggataggaUTGÅNG!


Nedan följer bilder + bildtexter om min, Johanna, Linnéa och Oscars roadtrip till Tyskland.

Vi hade skoj i bilen på vår väg till Tyskland och Viktor.

Festade till det lite på kvällen.

Gick ut en sväng i Flensburg.

Hälsade på i Viktors stall.

Fick soppatorsk på motorvägen i Danmark.

Blev bogserade...

...till närmsta mack.

Av världens sötaste gubbe :)


Blow my head off


Jag läser inte "storbloggarna" som Kissie, Dessie och Paow - men halkade in på Dessies av rastlöshet för någon dag sedan. Hon har uppenbarligen designat en t-shirt som ska säljas på NK inom snar framtid. Nu till själva poängen... HON HAR STAVAT FEL!! ÅHHH!! Vad jag HATAR när folk skriver fel på engelska överlag (men speciellt på facebookstatusar). Min engelska är långt ifrån perfekt men när jag skriver en enkel rubrik till mina inlägg, som den ovan, googlar jag nästan alltid bara för att vara 1000% säker på stavningen även om jag faktiskt kan. Ni ska se alla mina screencaptures i mobilen på facebookstatusar. Haha, jag kommer bli en såndär surkärring som stör mig på allt och alla. Jösses så irriterande det är!

Korrekt engelska är "I DON'T READ BLOGS I HAVE TOO MUCH TO DO".

Let's get lost tonight


Jag klickade hem en så himla fin klänning från asos förra veckan. Det var lite av en chansning för den var inte direkt slående men med stor potential. Drog på mig den och blev kär. Den ser så blaha och rent ut sagt ful ut på bilderna nedan men spexar man till det med ett bälte i midjan så blir man fit for fight! Djup rygg är det på den med, så snyggt!

Jag har redan min nyårsoutfit klar men funderar på att byta ut den.. Hmm, får suga på den karamellen ett tag till!
Tjingeling!

Mess with me and I'll make you see.


Michelin Katta var ute på rastvakt i fredags!


Likheten är slående.

Score


Brynäs vann med goa och typiska hockeyresultatet 4-2 igår mot Växjö. Nedan följer de bilder jag tog under matchen.

Klickar ni på länken http://www.elitserienplay.se/#/video.1305106002001 kan ni se matchens highlights och vid 1:32 kan man även se mig (i gult) och Erik lagom nöjda på ståplats efter ett mål :)

I'm going down the only road I've ever known


Nu ska jag fixa lite inför jobbet imorgon, sen blir det till att piffa upp mig inför Växjö - Brynäs som ska upplevas live. WOHOO! Klockan 16 hämtas Erik upp vid skolan och sen bär det av! :)


RSS 2.0