Help for the homeless

 
Godkvall dar hemma!
 
Har fatt tillbaka mina halvterminsprov nu. Fick A (basta betyget) pa bada. 94/100 poang pa det i Event Industri och 146/150 pa det i Naringslara.Inte fy skam! Ar fortfarande helt overkord med laxor och sa vidare, skippar rent utav en lektion idag for att jag helt arligt hellre stannar pa jobbet och gor laxa. Oftast vill man inte missa nagon lektion men det jag hoppar over idag ar min Offenligt Tal klass och det ar aven den laxan jag jobbar pa. Man kan val saga att det gar jamnt ut. Vi lyssnar bara pa varandras tal anda och jag ska kanske ha idag/torsdag men med tanke pa att jag skriver talet nu tanker jag inte ga med risk for att ge ett oforberett tal. 
 
Mitt tal ar om hemlosa och vad man kan gora for att hjalpa till. I sondags intervjuade jag en gammal tant som va hemlos. Hon har varit hemlos i tva ar och hade en helt otroligt positiv syn pa livet, stark! Jag ar ju en sandar typ som inte gor nagot halvdant sa igar gick jag aven till ett soppkok och jobbade som volontar i nagra timmar med att servera mat till 1500(!!) hemlosa. Helt otroligt manga manniskor. Vissa var inte aldre an mig, om de ens var det, och andra sag valdigt valvardade ut, ny-hemlosa formodligen. Hemskt. Vet inte vad mer jag kan saga om det egentligen, jag tror man maste se det for att forsta det.
 
Hoppas allt ar bra hemma! Nar denna veckan ar over tror jag det ska lugna sig lie med laxor. Om en manad har vi hostlov med vilket ska bli lojligt skont. 
 
Lev val! :)

Svacka

 
Jag ar inne i en svacka. Det ar mitten av hostterminen och jag ar sa redo for att den ska ta slut. I sndags glomde jag helt bort att gora ett test online sa fick 0 poang pa det saklar. Dock raknar lararen bort det test med samst resultat under terminne sa jag far bara se till att gora de andra extra bra. Har ett halv-termins-prov idag i event industri som jag knappt pluggat pa. Hade en annan laxa till idag med som jag totalt missat, men lyckades gora nu under arbetstid. Maste borja soka CSN infor nsta termin utover allt som pagar just nu... Jag ar sa trott! Har helt tappat motivationen nu men kommer hitta den snart igen, maste bara ta mig igenom denna provveckan. 
 
Annars ar allt bra! Hoppas ni har det bra hemma allihop!

Speech #2

 
Hej allihop!
 
Idag har jag haft mitt andra tal i skolan. Jag fick 246/250. Ar ju faktiskt himla bra, men jag forlorade 4 poang for att jag korsade mina ben under talet vilket man uppenbarligen inte far gora. Lite sura poang att tappa kan jag tycka. 
 
Annars flyter allt pa i vanlig ordning. Sluar jobba om 20 minuter och da ska jag till skomakaren och hama upp mina ankelboots som var i extremt stort behov av att klackas om. Igar klippe jag mig lite och la i ljusa toppar. Jag gillar det! Ar inte jattestor skillnad men man ser att nagot hant, lagom sadar. Har tyvarr ingen bild att visa er. 
 
Hosten har kommit hit nu, i alla fall pa morgonen sa man palsar pa sig hostjackan, halsduk och stovlar for att sedan svettas som en gris pavag till slakt eftesom dagstemperaturen fortfarande haller 25 grader. Kommande veckan ska vi nastan upp till 30 grader igen men natterna stannar runt 10 grader. Helt galet hur stora skillander det ar. Det ar for att vi ar sa nara solen har borta, later nastan lite lojligt att saga sa men det ar helt sant.
 
Skolan i ovrigt gar bra med. Lamnade in min andra engelska uppsats i veckan och ska blrja jobba pa nasta imorgon. Vi ska gora en profil/uppsats om nagon/nagot vi finner intressant. Sa jag ska intervjua hemlosa. Det intresserar mig verkligen att fa hora deras histora och hur de hamnade dar de ar idag. Tror det kommer ge mig mycket information att jobba med ocksa.
 
Ha det bra, sa hors vi snart igen!
Puss & Kram
 

English

 
Denna veckan har jag haft mitt forsta tal framfor klassen. Mitt amne var om svenska hogtider och traditioner. Jag fick 100/100 poang vilket jag ar mycket stolt over! Aven om jag ar valdigt social och utatriktad tycker jag inte direkt om att prata infor folk, sa det var skont att fa bekraftelse pa att man ar ganska duktig anda. Nasta tal ska ges redan om en vecka eller pa tisdagen efter det. 
Fick tillbaka min forsta engleska uppsats idag med. Det var val mindre kul. Jag fick 86/100 poang dar. Visst, det ar verkligen inte daligt men jag vill ju garna ha minst 90 poang i alla fall for att kunna halla A i alla mina klasser. I vissa fall behover man till och med 95 poang eller mer pa allt, och det fick jag i alla klasser fora teminen och alla denna, forutom engelskan da. 
Det var allt for tillfallet. Jag slutar jobba om 45 minuter och da ska jag och Lina testa pa en Zumba kurs har pa skolan.
 
Tjingeling!
 

RSS 2.0