I won't let you close enough to hurt me

 
Barnen har haft lov i snart en vecka och jag är redan helt slutkörd. Hur ska jag klara detta i ytterligare 68 dagar? Är fast i huset under hela dagen och när jag väl är ledig är jag för trött för att ta mig ut. Å andra sidan är det bara 68 dagar kvar. Hur ska jag kunna lämna detta om 68 dagar? Jag hade svårt för att lämna Wetumka, jösses vilket skämt. Hur ska jag gå vidare efter ett år i Castle Pines? Hur ska jag klara av ett liv utan städerskor? (Haha skämt åsido, jag kan minsann ta hand om mitt eget hus). Nej men helt seriöst nu. Vad ska jag göra hemma? Det kommer vara helt underbart att komma hem och få krama om alla nära och kära, men efter 2 veckor i lilla landet lagom kommer an vara tillbaka i gamla rutiner och fastna i samma gamla hjulspår man alltid rullat på i. Vad ska jag göra av mitt liv egentligen? Jag kan allt om jag vill, men vad vill jag? Åldersnojan kommer krypandes. Är detta verkligen allt? Kan kan inte pausa livet efter min födelsedag och bara vara 22 i så sådär 3 år? Det hade varit helt perfekt.
För många frågor och för få svar. Lika bra att jag går och lägger mig. Allt är bra här förresten, om någon undrade.

The truth about the two of us, is that we don't make no sense.

 
Okej, som ni alla vet vann Sverige VM (dansar lite här på andra sidan Atlanten just nu när jag bara tänker på det).
Grillningen med gymfolket var toppen! Träffade 3 jättegoa tjejer med som körde den vanliga "vi borde ses nångång" - men man vet ju hur mycket sanning det brukar ligga bakom det. Sprang dock på den ena på gymmet dagen efter som kom fram och hälsade (jag hade inte sett henne än) sen frågade hon om jag ville gymma tillsammans med henne. I slutet av passet kom en annan fram och var uppriktigt glad över att se mig, hon skrev idag på Facebook med för att försäkra sig om att jag ska med på fredagens födelsedagsfirande för en PT som fyllde 25 idag. Folk här är uppenbart mer genuina än i småstadshålan Wetumka, vilket jag sorgligt nog jämför allt och alla med.
Så, middag på fredag med ett gäng goa PT's och klienter. På lördag dag hoppas jag på lite häng i Washpark eftersom vädret ska vara grymt! Sedan blir det hem och sova för jag ska jobba söndagmorgon och sedan blir det "årets fest" med min värdfamilj och Angie som jag tar med som min +1. De känner någon med en sånhär liten golf-putthål-vad-det-nu-heter-jag-kan-verkligen-inte-golf på sin trädgård. Han har även en uppvärmd pool med rutschkana, 3 barer (FRI bar) med professionella bartenders och liveband - på denna fest som han slänger ihop en gång om året för att fira "Memorial Day" - för alla som avlidit i krig för det mäktiga landet Amerika. Löjligt vad folk gör för sina pengar. De är just det folket jag ska jobba för när jag är eventplanerare. Kanske ska försöka knyta lite framtida kontakter bland några av de hundratals gästerna där på söndag?
Nu tjatar jag för mycket igen. Har en tendes att göra det såhär när småtimmarna närmar sig. Dock har jag varit lite avlägsen på senaste så jag tror det är okej. Godnatt på er USA, godmorgon Sverige.

What doesn't kill you makes you stronger, it makes you a fighter.

 
Jag ger upp. Jag kan inte slåss mot tekniken. Tack blogg.se som raderar hela mitt inlägg om en hel vecka utan anledning. TACK!!!
Nu är jag för arg för att ge er mer än den väldigt sammanfattade versionen.
Oklahoma: bra, jobbigt, roligt, känslosamt.
Torsdag: jobbig morgon med barnen. Grym dag med Sverigevinst på straffar i kvarten mot Kanada. Fantastisk kväll med Imagine Dragons konsert med Angie, Elin och Jen på Red Rocks.
Fredag: idag. Blev bjudan på bbq av en PT på gymmet. Är där så ofta att jag får joina klubben nu ;) HAde filmkväll med VM, såg Silver Linings Playbook och den va bra.
Imorgon, lördag. Vakna tidigt för att kolla hockey. Barnens fotbollsmatch, gym, barnens dansuppvisning, göra mig snygg, hämta Anthea. Åka till Angie, dricka alkohol.
Söndag: nyktra till. Åka hem. Gå från zombie till levande, grillning med gymmet, sova.


Sweet home Oklahoma.


kände att rubriken passade eftersom jag känner mig som Reese Witherspoon från filmen sweet home Alabama. när jag träffar några av mina riktiga vänner så är det som att vara 16 igen och när de presenterar mig för släkt/flickvän o.s.v. genom att säga: ni vet den där utbytesstudenten vi alltid pratar om? det är hon! - då vet man att man är hemma. en liten gammal del av mig i alla fall. sen finns det självklart dem som bara ville vara "vän med utbytesstudenten" och när man går fram och hälsar på dem efter 5 år är det ett fejkleende, ingen kram och bara massa krystade meningar som utbyts. stötte på båda typer igår och istället för att få känslan av "hem" när man möter de sistnämnda får man en känsla av överlägsenhet á la Reese. ska de ha en attityd med mig får de banne mig en tillbaka. sträcker lite extra på ryggen, håller huvudet högt och berättar mer än gärna om mina äventyr runt om i vida världen. jag vet att de "tycker synd om mig" för att jag är ensam. jag är 21 år och har varken man, plan eller livsplan. de är 21 (många även yngre) och de har barn, man - många med samma som för 5 år sedan - och de är gifta. de ser på mig med medömkan, jag likaså på dem. de har aldrig lämnat oklahoma och så vitt jag vet tror de fortfarande att jorden är platt. nu kanske jag är lite hård men jag försöker mest få er att förstå hur olika vi är. jag passade aldrig in här för 5 år sedan men nu när jag är tillbaka inser jag hur mycket småstad wetumka verkligen är.
skriver på mobilen och har tagit mig ca: 20 minuter för att gamla vp pratar med mig hela tiden, haha! hoppas inte jag babblat på för mycket. jobbigt att blogga genom mobilen så har inte gått igenom allt jag skrivit. ska eventuellt träffa lite gamla, riktiga, vänner idag och imorgon. bloggar mer när jag är hemma. allt är bra med mig i alla fall, jag vet hur jag ska ta hand om mig själv! :)



Tell me, did you lose yourself somewhere out there?

 
Borde packa. Borde verkligen packa. Självklart gör jag inte det, jag gör allt förutom att packa. Skulle packat tidigare idag med, men det slutade med tre olika Skypesamtal med far, farmor & farfar och Lillie. Besöket hos kiropraktorn och massören var toppen! Skulle dra till gymmet efter det var det tänkt men somnade i bilen. Helt sant. Ni som känner mig vet att jag kan somna precis var, när och hur som helst. Så jag ställde mig på en liten avlägsen plats på den jättelika parkeringen, fällde sätet och sov en timme, i bilen. Drog sedan utvilad till gymmet för att finna att jag glömt packa både byxor och träningstop. Heja! Drog då hem istället och hamnade framför Skype. Blev bara ett gympass idag men hann med 60 minuters kondition och lite ben innan jag skyndade hem till kvällens avsnitt av Arrow. Det är förbannat tråkigt att stå på bandet i en timme som som tur är sänds Stanley Cup slutspelet som får tiden att gå väldigt mycket snabbare.
Jaha, jag packar uppenbarligen fortfarande inte eftersom jag sitter här och skriver. Fy skäms. Har inte ens börjat. Håller på att sortera tvätten och bristen på galgar gör inte jobbet lättare. Nej, nu måste ja faktiskt sluta. Hörs kanske imorgon, annars blir det nog tisdag, eller måndag? Beroende på hur trött jag är efter resan. Hemma igen runt 20 tiden på måndag. Puss och kram!

Larger than life

 
Ojoj vad det runnit svett idag! Åker till Oklahoma på torsdag runt lunch så går all in nu för all gymtid jag missar under mina 5 dagar i Wetumka. Idag har jag bland annat gjort 100 minuters konditionsträning + nedvarvning, 600 sit-ups (400 sneda - 200 på varje sida och 200 raka) 100 squats och lite annat smått och gott. Ska till kiropraktorn imorgon och dra i lite ben, avslutar sedan behandlingen med 60 minuters massage. Så skönt! Hittade en Groupon på detta för 250 kronor. Har egentligen ett värde av 1600 kronor så det var lika bra att slå till! Ska även försöka få allt packat imorgon så jag hinner dra till gymmet på torsdag morgon efter att ha släppt av ungarna vid skolan.
Annars då? Knaprar just nu på lite mörk choklad, lite får man ju unna sig. Vi hörs igen innan Oklahoma. Puss och kram!
 
Mina goskompisar från sist jag var och hälsade på gamla värdfamiljen.
 
Just det! Kära 90-talister, har slängt ihop en lista på Spotify med massa gamla godingar för den intresserade:
Nostalgi

Look how far we've come

 
Hade tänkt att vakna tidigt idag för att åka till gymmet, men det gjorde jag inte. "Idag ska jag gå upp tidigt för att gymma" - kan vara en av de största lögnerna jag säger till mig själv varje dag. En av de personliga tränarna (som inte ens är min) sa en gång "Nej, men är inte du här väldigt tidigt idag?" när jag va på gymmet vid 10-tiden en gång. Bra Katta. Jag tycker om gymmet, tycker bara mer om att sova...
Idag hade jag tänkt gå upp tidigt för att hinan dit innan den planerade lunchen men Anthea. Vi hade tänkt laga mat tillsammans och bara mysa eftersom alla våra barn är i skolan. Dock vaknade hennes tjej med feber idag. Som au pair måste man verkligen vänta sig det oväntade hela tiden. Så med den vetenskapen fortsatte jag bara sova. Nu följer jag uppdateringarna krig Sverigematchen med men det ser inte så bra ut. Vad har hänt?? Brukade inte hockey vara våra grej?
Klockan är strax över 13 här nu och jag har ännu inte lämnat sängen. Eller jag har duschat men annars har jag suttit här mest hela tiden. Får nog gå upp och ta något att äta nu i periodspaus. Vi hörs!

I just want you to know who I am

 
Igår var jag på möte och hikade upp till och upp för Castle Rock Rock. Inte alls så magnifik utsikt som man kan få på vissa andra ställen, men den va det inte direkt någon jobbig hike heller. Kul var det i alla fall att ha bestigit the Rock. Ett av mina mål med att bo här, så är glad över att ha det gjort. Innan jag flyttade hit och googlade runt var det liksom det man fick fram bild på hela tiden, och nu har jag stått på toppen av den!

You make me feel wanted

 
Idag är det exakt 9 månader sedan jag och mitt pick och pack drog till USA. Önskade även mitt flyg hem idag, exakt 4 månader kvar tills dess. Bokade 6 september så lär vara hemma 7 september. Det blir ganska exakt 13 månader jag är borta alltså. Helt sjukt vad tiden flyger förbi! Jag har bara 91 dagar kvar till sista jobbdagen men eftersom vi ska till Vegas det absolut sista vi gör innan jag åker kommer jag sluta tidiagre än så. Jösses. Hur ska man hinna med en sommar mitt i allt?

Promise to never stop dancing once we start.

 
Hallå!
Trött som tusan är jag men tänkte mest bara säga hej. Hej.
Gymmade så sent som mellan 20:00-22:00 i brist på bättre att göra. Hade redan varit där idag men kan ju inte skada att gå igen. Har faktiskt gått två gånger/dag hela veckan förutom onsdag - då blev det bara en gång. Känns bra, väldigt bra. Har en ny spelningslista med massa nostalgilåtar och kan drömma mig tillbaka med medans jag kör min dagliga kondition. Då blir det inte lika tråkigt. Vet inte vad som händer imorgon. Ska kanske jobba söndag morgon då vf eventuellt ska golfa. 16:30 är det au pair möte med hiking upp för Castle Rock Rock och efter det har jag lovat att hämta Anthea på flygplatsen efter hennes weekend i New York. Jag kommer nog åka dit i juli förresten, om någon undrade. Pratade med kusinerna igår. Dock kommer inte Pi Kwang vara hemma då men kanske kan Nong Nat visa mig runt. Ja, mina icke thai-läsare - de heter så. Eller det är i alla fall vad vi kallar dem.
 
Min lilla far fyllde år idag med. 3e maj. Fast egentligen 2a maj, fast egentligen inte. Men det är en annan historia. GRATTIS! Hoppas du hade en toppendag!
Godnatt USA. Godmorgon Sverige.

Even springtime feels cold.

 
Har inte hunnit med något gym idag då jag proriterat det istället för tvätt och städ både måndag och tisdag. Var dock trött på att hoppa över kläder och en luftmadrass för att kunna ta mig fram i mitt rum så idag fick bli en sån där tråkig dag. Det snöar ute med och det får mitt humör att droppa rätt långt. I helgen satt jag ute 30 minuter och blev röd på armen, idag har jag 2 lager kläder på mig och kikar ut genom fönsret där snön vägrar sluta falla. Typiskt Colorado. Dock är detta mars-väde roch idag har vi första maj. Vill bara ha sommar och sol nu. Blir fysiskt och psykiskt trött på detta väder. Dock bättre än Sverige när det är bra så ska väl inte klaga allt för mycket.
Ringde kusinerna i NY idag. De säger att jag kan komma precis när jag vill så får väl komma överens med min familj om när det passar dem bäst. Kanske blir juli istället för juni då det kan vara lite tight med vm's jobbschema. Nu ska jag svira om innan barnen hämtas! Ska försöka klämma in gym mellan avslutat jobbpass och middag med Angie's föräldrar som är här och hälsar på. Ha det fint bästa läsare :)

Take my breath away

 
Hejsan!

Det har inte blivit bloggat på ett tag nu eftersom jag haft Michaéla och Freja på besök och vi har haft fullt upp mest hela tiden. Åkte norrut under lördagen för att spana in Rocky Mountain National Park och Red Rocks bland annat. Lördagkvällen bjöd öven på utgång och hotellnatt. På söndag drog vi söderut mot Royal Gorge Bridge och Garden of the Gods. Jag slutar aldrig förvånas över hur vackert det är. Man lever i ett vykort som bokstavligt talat tar andan ur en om och om igen. I Royal Gorge Park åkte vi även en grej som kallades "SkyCoaster", kan vara bland det coolaste jag gjort. Har köpte videon och ska försöka publicera den här när jag har lite tid över. Ni får nöja er med en massa bilder så länge.

RSS 2.0